![]() |
|
VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníUměl by prosím někdo pomoci s nastavením? Můj "nový" VU+ duo2 s VTi verze 13 nezobrazuje programy na jednom z DVB-S tunerů, i když je v rámci ladění najde a mají dobrý signál. Druhý DVB-S tuner funguje bez problémů. Na mém starém Vu+ duo2 VTi verze 9 (myslím) fungovalo vše perfektně, se stejným nastavením tunerů. Výsledek je, že nemohu nahrávat jiný program, než na který se dívám. Pro jistotu jsem tunery mechanicky prohodil a fungují oba. Prostě se správně zobrazují jen programy z tuneru, který je osazený ve slotu A+B. Problém bude tedy asi softwarový. Díky moc! |
michalvino
Registrace: 11/2023 Příspěvků: 12 |
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníPošli fotky obrazovky, jak máš jednotlivé tunery v menu nastavené.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
@michalvinoPreco si tam nedas poslednu verziu image - 15.0.2 ? |
Mikes11
Registrace: 7/2023 Příspěvků: 219 |
![]() |
|
@Varos107Jak mám fotku poslat? Nakopírovat do okna to nejde a možnost vložení přílohy nevidím. Pardon, jsem tu poprvé... Díky |
michalvino
![]() |
|
@Mikes11Stara verze mi fungovala super a (zatim) se mi nechce z casovych duvodu preinstalovavat. Rikal jsem si, ze kdyz funguje 9, proc by nefungovala 13... |
michalvino
![]() |
|
@michalvinoVpravo hore mas Album a v nom je polozka Pridat foto. Odkaz vlozis sem. Alebo vyuzijes nejaku internetovu sluzbu na publikovanie obrazkov.TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
@EnoSatMyslim,ze michalvino to ma rovnakoNemáte oprávnění přidávat fotky do sekce ALBUM. ....požádejte o aktivaci této funkce skrze stránku Nastavení. ale tam ta moznost neni ![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníTak vyuzijete Postimages, ImgBB, ...TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 242 |
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníako chceš nastaviť tunery ,keď nevieš zadať ani základné informácie ?máš motor , nemáš motor . preferovaný tuner je a , alebo b ? čo konvertor? máš ? je twin ? . príklad: tuner a motor tuner b , druhý kábel motorizovaného lnb tuner a. vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@BrumoNa starem Vu+ duo2 (VTi 9) mi fungovalo toto nastaveni:Tuner A: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (23.5E), Astra (19.2E) Tuner B: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) loupthrough to Tuner A Tuner C: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (23.5E), Astra (19.2E) Tuner F: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) loupthrough to Tuner C Na novem (VTi 13) mi toto nefunguje. Funguje jen kdyz prehodim na obou tunerech satelity na opacne poradi (Astra (19.2E), Astra 3A (23.5E)), ale stejne nemohu nahravat jiny kanal. |
michalvino
![]() |
|
@Varos107Na starem Vu+ duo2 (VTi 9) mi fungovalo toto nastaveni:Tuner A: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (23.5E), Astra (19.2E) Tuner B: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) loupthrough to Tuner A Tuner C: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (23.5E), Astra (19.2E) Tuner F: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) loupthrough to Tuner C Na novem (VTi 13) mi toto nefunguje. Funguje jen kdyz prehodim na obou tunerech satelity na opacne poradi (Astra (19.2E), Astra 3A (23.5E)), ale stejne nemohu nahravat jiny kanal. |
michalvino
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníPokud rozběhneš tuner(příjem) přehozením satelitních pozic, tak je přece logické, že nemáš správně přiřazené Diseqc povely v menu tuneru. Jestli ti fungovalo něco na jiném přijímači nemá smysl vůbec řešit, je třeba dát do pořádku nastavení stávajícího přijímače. Nejdříve bych se stoprocentně přesvědčil, jak máš osazené LNB a relátka (nebo MB) u antény a pak podle toho nastavil Diseqc porty u obou připojených FBC tunerů. Nejdříve bych to vyzkoušel(příjem i záznam) na FTA programech obou družic, abych nebyl maten eventuálním problémem s dekódováním atd.Apropos, FBC tuner umožnuje sledování a nahrávání jiného než sledovaného programu(i na jiné frekvenci) z téhož tuneru, pokud je na stejné polarizaci. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
varosJenom co pamatuji, pokud měl v nastavení louptrough, tak má staré tunery /in-out/, nevím jestli na starém duo2 vúbec fbc tunery múže používat z důvodu jiného rozhraní, ale možná se pletu, starý ultimo jsem měl a tam to tak bylo...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníPrávě proto jsem psal, že nemá smysl se babrat s tím, co mu šlo či nešlo na starém stroji.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníod lnb natažený 2x koax ??? |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 543 |
![]() |
|
@jansmrzAno a každý funguje, resp. z každého jde stejný signál. Tunery A+B vše naladí bez problémů a zobrazují. Tunery C+D jen vše dobře naladí naladí, ale místo obrazu mi české stanice běží s německým zvukem. |
michalvino
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníNejdřív nastav tuner A tak, aby Ti hrál /to už máš/, spust nahrávání čt24, druhý kabel zapoj do duhého tuneru B a nastavuj, dokud nebudeš mít obraz na programu nova fun HD. Nastavení by mělo být stejné, jako A. Nevím, co používáš za skin, ale měl by Ti u programu ukazovat, jestli jedeš z tuneru A, nebo B /svítí/ a podle toho poznáš, že je vše ok. Nevím jestli máš monoblok, nebo dvě twin a diseqC. Když to druhé, tak zkus prohodit družice v nastavení tuneru. Pohraj si s tím...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanNejdrive diky za tip ohledne skinu, takze vidim tunery.At nastavuji tunery jak nastavuji, tak pri nahravani CT24 mi hraji nemecke programy z Astry 19, ale hraji i ostatni programy CT, ne vsak Prima nebo Nova (ktere pred nahravanim normalne hrali). Tuner B sviti zelene, signal je super, ale programy nehraji zvuk ani obraz. Jakmile se zkusim z Prima/Nova (ktere nehraji) vratit zpet na CT (mimo CT24), tak nehraji, a to ani kdyz uz jsem nahravani vypl. A to ani z tuneru A. Vse vyresi jen reset, ale opet jen do pristiho nahravani. Zacinam si myslet, ze moje "nove" duo2 ma nejakou hardware chybu nebo co... |
michalvino
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníTuner A je dobře nastavený, tuner B máš špatně. V menu tuner A dej nenastaven a nastav správně tuner B, dokud Ti nebude hrát čt24 a bude svítit tuner B zeleně. Když tohle budeš mít, běž do menu a změň tuner A na nastavení, které jsi měl a které fungovalo. Podle mne máš u tuneru B přehozené družice v diseqC nastavení.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanPostupoval jsem presne tak jak rikas a jedine nastaveni, kdy vse dobre funguje (hraji programy CT, nemecke i Nova, Prima...) pres oba tunery nezavisle, jeTuner A: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (19.2E), Astra (23.5E) Tuner A: Vuplus DVB-S NIM(AVL6222)(DVB-S2) DiSEqC A/B Sats: Astra 3A (19.2E), Astra (23.5E) Ovsem jen do te doby, nez zacnu nahravat treba CT2. Pak uz mi prestanou hrat vsechny ostatni programy krome nemeckych,a to z tuneru B, ktery predtim normalne fungoval (tuner A se nahrava). Pak uz pomuze opet jen reset. Proste jakmile zacnu nahravat, je problem. Jakoby si system nedovedl poradit s touhle situaci... Jinak na strese mam 1 talir a dolu vedou 2 draty, z kazdeho z nich stejny signal (zkousel jsem prohazovat draty) Pokud jeste na neco prijdete, budu moc rad. Predem moc diky! |
michalvino
![]() |
|
@tukantak VYRESENO - bylo to v CAM!misto OScam 1.20 jsem zapnul CCcam 2.3.0 a vse funguje jak ma :) |
michalvino
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníProto jsem ti tady už před TÝDNEM psal, aby to vyzkoušel na FTA programech, kvůli problémům s dekodováním. Evidentně rady nečteš pozorně.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107Evidentne :)V kazdem pripade diky vsem a pekny vikend preji! |
michalvino
![]() |
|
RE: VU+ duo2 se dvěma DVB-S tunery nastaveníHlavně, žes na to přišel, tak mnoho zdaru...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
![]() |