Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Nová TV philips

Dobrý večer. Rozhodl jsem se koupit poletech nový TV Philips 43 pus 8818.Dotaz zní je lepší nechat sat.reciever nebo dát do tv skylink kartu do modulu? Jsem koukač jen 23.5 a19.2 astry.Dík.Prosím k věci a jo poradit nový receiver k teté tv,

jeníček1
Registrace: 9/2020
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

@jeníček1

Niekto Ti poradi vlozit kartu do modulu do TV niekto zase pouzit externy satelitny prijimac. Aj to aj to ma svoje vyhody a nevyhody. Ja jednoznacne uprednostnujem externy box.
A ak externy box tak jednoznacen znacku VU+ a kartu dat do internej citacky a spravne nakonfigurovat OSCAM aby si vedel vyuzit vsetky moznosti linuxoveho prijimaca.

Gustoh
Registrace: 9/2016

Re: nová TV

Ja som mal TV Philips 55 PUS 6561. Bol to dobrý televízor, ale po 5 rokoch mu vyhorela základná doska. V servise mi povedali že už sa nevyrába a nedá sa kúpiť, takže mi ostal nepoužiteľný kvalitný displej a mohol som ho akurát tak vyhodiť. Keďže som využíval aj internetovú tv atď. tak procesor bol veľa používaný a preto to nezvládol. Z tohto dôvodu odporúčam externý sat reciever a tým predídenie zničenia procesoru pretože si myslím, že integrovaná karta v TV zaťažuje procesor.

Juri
Registrace: 3/2017

@jeníček1

Ako pise Gustoh, su dva tabory.
Ja patrim k tomu druhemu a urcite preferujem pouzit vstavany sat tuner.
Mam do 3 velkoplsne TV (2x LG OLED a 1x Samsung QLED), na vsetkych troch pouzivam vstavany tuner.
Uplna spokojnost, ziadne problemy s preladovanim, instalovanim, upgrade, skinmi, piconmi... Vsetko funguje a my pozerame.
Zapor takehoto riesenia sa este nenasiel.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Juri

Ako pokus o zart je to dobre - inak naprd.

Len zo zvedavosti: Na tom procesore sa zodrali P-N priechody, alebo procesor zacal nasavat falosny vzduch?

Jean Reno

pre Juri

fyzika ZŠ nedovolí takéto texty uverejňovať, na Philipse som zažil zničenú dosku mesiac po záruke a bol tam celý čas externý box skylink ready... ale ináč Philips mám rád pre Ambilight a môj Philips má už 14 rokov a bez akýchkoľvek závad

zoly
Registrace: 9/2012

RE: Nová TV philips

Phila nekupovat, 43 palců nekupovat, na satelit koupit slušný 4k box

MMorous
Registrace: 10/2019

tak pokud ma nekdo 2 druzice a umi v tech menu rozhazet oblibeny, tak asi dobry. od takovyho reseni nelze ocekavat nic vic. cely je to limitovany tim systemem a jeho (ne)otevrenosti. pokud ma nekdo naroky jiny, koupi externi box.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Pokuď jsi zvyklej na tvůj satbox a nevadí ti dva ovladače,tak jen kabel HDMI.

Nastavení a seřazení programů v tv je trošku slożitější....Philips nemám......Samsung a LG.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Juri - nie nemozne co si napisal, avsak asi to bolo trosku inak, najskor koli trvale zvysenej teplote
a nedostatocnemu chladeniu zdegeneroval chip ak tam nebola v skutocnosti uplne ina chyba
(neviem ako si diagnostikoval chybny procesor?)

Jean Reno - fakt dobry pokus o vtipny text, len aby to ludia pochopili a netukali si po hlave

A teraz fakty:
SONY BRAVIA KD-65XD9305 bezal 7 rokov bez najmensieho problemu "den a noc" s openboxom HD
ani rok dozadu som openbox vymenil za VU+zero4K a zacali problemy, vsetko nasvedcovalo tomu, ze zero
ma problem, pretoze obraz na TV nebol plynuly a niekedy dokonca skocil do minulosti, pravdepodobne
prepol na uz neaktualnu video stranku, tazko najst kde je skutocny problem ked sa prejavi iba niekedy

preskocim detaily, vysledok bol taky ze som na to prisiel a ze problem bol v TV SONY a nie v zero4k
chyba bola v software a tato bola konkretne popisana v popise co sa odstranuje, upgrade na 7.1.1
problem s obrazom vyriesil - bol sposobeny pripojenim UHD signalu zo sat prijimaca do HDMI vstupu
dokonca som na rozdiel od tych "ja viem a nepoviem" povazoval ze velmi cenne podelit sa o skutocne
dolezitu informaciu aj na ABF, pretoze si myslim ze 99,999% ludi by na to nikdy neprisli, zrejme pred
7..8 rokmi nedostatocne otestovali v SONY funckiu HDMI s UHD signalom ako aj celeho TV
no vsak na ABF to nevedeli prehltnut a zrusili mi koli tomu ucet /ich skoda :) /

a zrejme aj nedostatocne otestovali hardware pretoze sa dnes ukazalo ze sa jedna o epidemicku chybu TV
ktoru SONY odstranuje zadarmo aj 6 rokov po skonceni zaruky, je velmi pravdepodobne, ako sa postupne
prechadzalo na UHD tak TV umierali, samozrejme umrel aj ten moj ale uz je OK, udialo sa minuly mesiac

doporucujem citat tu, a najlepsie s porozumenim, takze by som nerobil nejake skore zavery ako poniektori pisatelia
https://www.sony.co.uk/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-65xd9305/articles/00180172

konkretny problem je ten, ze malicky spinany zdroj v puzdre 8pin sa upecie, dlhe roky nic a zrazu epidemia

sky59
Registrace: 1/2023

@sky59

Ja pevne verim, ze ludia pochopia a po cele si tukat nebudu :)))

Jean Reno

@sky59

http://www.ab-forum.info/memberlist.php?mode=viewprofile&u=11166
ale co tooo :zombie: :bigeyes: :bomb:

lazosk
Registrace: 9/2023

@sky59

Neviem koľko ľudí prečítal Tvoje dlhé bláboli ale vyplodil si ďalšiu perličku: "ze zero
ma problem, pretoze obraz na TV nebol plynuly a niekedy dokonca skocil do minulosti, pravdepodobne
prepol na uz neaktualnu video stranku" Daj ešte nejaké. :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

číst umíš celé, ale zase máš problém s pochopením textu:....vsetko nasvedcovalo tomu, ze zero...a pak popis chyby SONY

RAFI007
Registrace: 1/2006

@jeníček1

vyzkoušej si nejprve jak bude ovládat DO od přijímače TV přes HDMI CEC. Pokud nebude a budou ti vadit 2 ovladače, tak dej modul. Já osobně jedu s Philipsem SAT přijímač a používám DO od přijímače. Co se týče poruchovosti, tak se mně Philips 6-kové řady pokazil po 10 letech každodenního provozu, zbývající nejvyšší řady po 11 letech bez problémů. Na druhou stranu Philips od roku 2014 vlastní TP Vision, takže co bylo dřív, nemusí platit nyní.

RAFI007

Chlapi prosím nehádejte se . Ten TV si koupím bohužel jak tradin se víc nevejde do místa, A chtl jsem jen vědět jak k tomu receiver ,protože jsem zvyklí na to. Jak píši jsem koukač ,žádné stahování či podobné věci.Jen přepínat na 23 a 19.

jeníček1

@RAFI007

Veď ok, ale vysvetli mi toto, ak tomu tak dobre rozumieš: "niekedy dokonca skocil do minulosti, pravdepodobne
prepol na uz neaktualnu video stranku". Ďakujem.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Peters nerozumím?
Koupím tedy nějak VU bude ne??? Dotetˇmám technisat asi 10 let .ajede.

jeníček1

Jinak jsem se ptal co je lepší kartu a modul do tv nebo receiver , nevadí mi eve. 2 tlačidla.

jeníček1

Jinak díky a poslechnu asi Rafi007. Vyzkouším jak to pujde do tv přímo a nebo koupím 4 k receiver. A nezlobte se .Dík.

jeníček1

@jeníček1

Dostal si aj takú aj takú odpoveď. Niekto preferuje sat. receiver niekto modul v TV. Tak z toho buď múdry. Veď satelitný receiver už máš. Neviem či aj modul. Myslel som, že si odskúšaj čo Tebe viac vyhovuje. Mne osobne ja TV používam len ako zobrazovač a k tomu stb. A univerzálny DO. Takže si vyber.

petersk

Peters ano receiver cca 10 let starý technisat hd sx 8 /myslím / že jsem jej dobře napsal .Ten ale staí nebo neumí přeci 4k.

jeníček1

@jeníček1

No ak si sa už rozhodol, tak si naozaj kúp nejaký 4K receiver, ten Technisat je už starý.

petersk

@jeníček1

A je to na Tebe či stb s enigma2 či nejaký s uzavretým linuxom.

petersk

@jeníček1

Není co řešit.Pokud používáš tv jen na koukání tak jdi do tv se satelitem.Pokud jsi hračička a máš potřebu stále něco zkoušet tak koukej přes sat.box.Oba satelity by tv měla umět bez problému provozovat.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Peters nyní se mi nesměj: Nevím co je a k čemu je enigma2 nebo uzavřený linux. Hlavně aby šel uzavřít vyhodit také skylink abych si to naČÍTAL sám programy a rovnal dle svého.

jeníček1
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra