![]() |
|
ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )Začal test na dnešní přenos, parametry jako minule: 0,8W 11499V SR 14500 FEC 3/4 QPSK |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )nechcem byť vrták, provokatér...ale to fakt sledujete? |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 378 |
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )Proč ne? Když jsou lidi schopní chodit na Kabáty, Alkehol, Brutus, Harlej a pod a ještě za to platí penězi...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
@tomkoFakt to budu sledovat, přijde i kámoška. Projekce na plátno 270 cm úhlopříčky a prostorový zvuk je opravdu jiný zážitek než když někdo na obraz čučí na mobilu nebo notebooku. Je pravda, že opera a balet - až na některé tituly a realizace - nejsou u mně nejpreferovanější formy performancí, ale rád si doplním vzdělání ( které bohužel nemám humanitní ) a podívám se, jak to umějí v těch nejprestižnějších divadlech. A někdy jsem i já mile překvapen a zaujat. Když vám to padá nekódovaně na parabolu 70cm,proč té situace nevyužít? Můžete se přestat dívat, když vás to nebude brát, stejně jako na jakýkoli jiný TV program, nebo si to nahrát na později ( a sledovat případný zpívaný text v některém zvoleném jazyce pomocí skrytých titulků ) a pak zjistit, nakolik je to pr vás zajímavé.Jen se divím, že se divíte - kdyby tyhle žánry nikdo nesledoval, tak by je také žádná divadla neprovozovala,ne? Jinak, pro informaci, jsem vyrůstal na rocku, artrocku, přidaly se pak i některé jazzové formy. V době totáče i menší divadla a-la Divadlo na provázku, Hanácké divadlo a amatérská divadla z šedé a ještě šedší zóny. Artové filmy... Myslíte, že vzděláním a povoláním elektronik není schopen sledovat kulturu? S věkem si člověk rozšiřuje obzor a může objevit půvab a kumšt i ve věcech, které ho dříve nezaujaly.Už jsem v důchodu a teprve teď jsem si uvědomil, jak nesmírně nápaditý může být třeba moderní balet - přinejmenším špičkové choreografie, třeba od Jiřího Kyliána. Tak asi tolik. Chápu, že někdo má zcela jiné preference. Já zase třeba ze sportu sleduji jen Wimbledon, občas sumo z japonské zpravodajské stanice a snooker z BBC ( uklidňuje to a je tam fůra zajímavých situací ![]() |
DPetr
![]() |
|
@Varos107![]() ![]() |
DPetr
![]() |
|
@DPetr, Varos107Krásně řečeno.Taky jsem si dříve říkal, že elektronická hudba nikdy. Pak jsem poznal Kruder & Dorfmeister, Kraftwerk, aj. Dokonce jsem ve své době odmítal Depeche Mode kvůli módě a neposlechl si je. Člověk se furt učí. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 862 |
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )DM jsem nejel nikdy, ale koncerty mají geniální, to je třeba uznat.Příští rok jedu do Lochotína na Stinga(asi po stopadesátý), to je pán, který kdyby hrál na Kampě u popelnic na flašinet, tak tam budu sedět celý den a nehnu se z místa... On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107Naprostý souhlas, to je i můj favorit. Nezůstal na místě a do čeho se pustí, tím potěší. Ať už je to ten vánoční koncert v katedrále nebo koncert z písní pro muzikál The Last ship sails ( měl jsem štěstí vidět to v HD na BBC, myslím, že to bylo i na ČTart, ale na BBC jsou u i všech pořadů se zpívaným textem doslovné skryté titulky...)Z obyčejného kluka z města, kde se stavěly lodě se dostal hodně daleko a přitom ho sláva nezkazila. |
DPetr
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )Začal jsem ho registroval na Live Aid a koncertech pro Mandelu. Pak jsem to vzal zpět od Police až do současnosti. Ten chlapík nikdy nezklame, chtěl bych mít v jeho věku taky takovou fazonu, je mi inspirací v mnohém.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )19.7. letošního roku zavítal Sting k nám do Pardubic. Splnil se mi sen, a to dokonce dokonale. Ačkoliv je Enteria aréna po akustické stránce jedno Velký špatný, pánové od Stinga to dokázali. Zvuk jak z desky. Kolegové, co byli na různých místech, tak měli taky super zvuk. To dokázali jen zvukoví mistři od José Carrerase.Na Stingovi není vůbec znát věk. Zpívá s úžasnou lehkostí, a přitom doplna. S publikem tvoří spojené energetické nádoby. Asi třikrát mi během koncertu ukápla slza. Kromě skládání taky spojení zpěvu s baskytarou je obdivuhodné. Je to prostě Borec. |
krupino
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )Krásne, umeleckou prácou utrýznené ľudské telá nám zas ukázali svoje vynikajúce kvality, BRAVO. |
olav
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 235 |
![]() |
|
RE: ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita )Stálo za zhlédnutí (i když osobně bych asi o 1/3 zkrátil, ale jsem ovlivněn spíš činoherním a filmovým uvažováním...). Bylo rozhodně nač koukat, i pantomimických dialogů jsme si užli, nápaditá hudba,scna, choreografie, bohaté kostýmy...Opakování tuto neděli od 15 hodin SEČ! |
DPetr
![]() |
|
@DPetrDík že jsi tady přebral info! Já už na ty moderny s tlustými starými bábami z MET nemám nervy. Spoustu klasických věcí mám s ješzě mladou Nětrebkovou, a Carmen 2012 s Elinou Garančou byla světová bomba - a tak to už dlouho zůstane. Poslední na co koukat šlo byl předloňský Rigoletto a lošká Traviata. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 949 |
![]() |
|
@DPetrOmlouvám se za klávesnicovou disgrafiku, psal jsem to z mobilu a tam nemám praxi. |
konas
![]() |
|
@konas![]() No ale nejsem fundovaný k tomu, abych zasvěceně komentoval...V úterý v ROH se tlusté báby nekonaly, alespoň pokud to nebylo dané rolí. Ale asi jsi to spíš vztahoval k opeře... Měli to mimochodem docela slavnostní - byl přítomen i král, v publiku pozvaní divadelníci, ale i zdravotnický personál z NHS ( National Health Service ). Večerem provázela - jako často při baletních představeních - stále půvabná bývalá primabalerína Darcey Bussel. Někdy se objevuje i v pořadech BBC jako průvodce třeba v dokumentu o baletní škole nebo z historie baletu. Přiznávám, že se chytám spíš na moderní balet ( viz nedávno Kylián - Mosty času nebo na MEZZO šel balet z Ljublaně na Carminu Buranu ). Kolikrát žasnu nad těmi choreografickými nápady ( a tlusté báby tam šanci nemají ![]() V roce 2020 mě v tomto směru zaujal balet z ROH: The Cellist - o životním příběhu geniální violočelistky Jacqueline du Pré, jejíž kariéra (i život ) byly ukráceny postupným nástupem roztroušené sklerózy. Taky o ní šel na BBC pěkný dokument. P.S. já tu klávesovou disgrafiku chápu, ani nemám chytrý mobil, i na normální počítačové klávesnici se často překlepnu. Telefon mám na telefonování a SMS, foťák na focení, počítače na psaní, střihání a podobně. Bez orwelovských facebooků, whatsapů a podobných ptákovin si zcela vystačím - mail, k němu přílohy nebo poslat něco většího přes úschovnu. Prostě používám, co mi zcela stačí... |
DPetr
![]() |
|
@DPetr, @konasJá dělám skoro všechno na mobilu. Počítač už jsem hodně dlouho nezapl. Jen když potřebuju něco vysát nebo nasát na větší HDD. Nebo napsat nějaký delší elaborát.Např. když jsem psal referát o skladateli Janu Hubertovi, uvedl jsem, že je jedním z čelních představitelů tzv. neostupidismu. Že pracoval jako choreograf Baletu Českého rozhlasu, ale jeho místo bylo záhy zrušeno... |
krupino
![]() |
|
@krupinoA co ten Jan Hubert skládal? Židle v sálech Českého rozhlasu?![]() Rád bych si takovou mystifikační práci přečetl, bohužel na netu jsem ji nenašel ![]() ![]() ![]() |
DPetr
![]() |
|
@DPetrPseudonym Jan Hubert se zrodil pro jednu interpretační soutěž jako parodie na některé skladatele soudobé vážné hudby. Vzhledem k nečekanému úspěchu autor zplodil ještě několik dalších kousků. Referát vlastní učitelka hudební výchovy mého synka na základce, kde se točila Dívka na koštěti, a já.Konas se dokonce zná s autorem osobně. Kdyžtak si pořiď PM, pošli mi Tvůj email a já Ti referát pošlu. Můžu přidat i provedení některých děl. |
krupino
![]() |
|
@krupinoDíky moc za nabídku, PM zaktivováno. |
DPetr
![]() |
|
@krupinoPřimluv se u pana komponisty ať pošle DPetrovi přání k narozeninám! Všichni známí řvali smíchy. Já to mám k němu trochu z ruky, a bez doporučení z Řevnic tam nemůžu.![]() |
konas
![]() |
|
@konasKrupino se momentálně nachází na rodičovské schůzce![]() Ale ne, pánové, děkuji, tolik pozornosti si nezasloužím...jsem jen prostinký elektronik s velmi eklektickými znalostmi z humanitních oborů ![]() |
DPetr
![]() |
|
@DPetrMáš to tam. |
krupino
![]() |
|
@krupinoVím, díky za vše, zítra to v klidu projdu![]() |
DPetr