![]() |
|
Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Již pár let, po posledních změnách kódování Skylinku přijímač Topfield SRP-2411 náhodně, poměrně často při přepínání kanálů hlásí, že nemám právo program sledovat. Přijímač jakoby zapomene, že má dekódovací kartu. Je nutný restart, pak je vše zase OK. Neví někdo kde je chyba? Technici Skylinku mi nic neporadili. Díky za radu. |
zdetip
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
RE: Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Mal som určitý čas vypnutý môj Technisat Digicorder ISIO S a stalo sa mi čo popisuješ. Potom som si náhodou všimol, že prístroj sa dlhom odpojení a zapojení prepol v časti Podmienený prístup (dekódovanie) prepol do základného nastavenia. To znamená mal nastavené dekódovanie na "Znížené" a programy Skylinku som mal zakódované. Prepol som dekódovanie opäť do stavu "Normálne" a programy nabehli. |
IVOzNR
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 277 |
![]() |
|
RE: Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Neměl by nadpis být "nespolehlivý topfield", místo nespolehlivý skylink? ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@zdetipa prečo je na ostatných prijímačoch spoľahlivý to už nevysvetlíš |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
@tukantukan![]() |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
@zdetipNo nevím, viděl bych to na aktualizaci CI modulu. Jaký máš modul, jakou v něm máš kartu? |
john72
![]() |
|
RE: Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Kdy se začal prodávat tenhle přijímač/2010/ a co sw jaký tam je. Jestli není nový. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 436 |
![]() |
|
@tukantukan![]() |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 527 |
![]() |
|
@zdetipSkús zavolať technikom Topfield. |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 584 |
![]() |
|
RE: Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Ti technici nejspíše ani nebudou tušit, že něco takového dodávali, po těch letech. Je to 13 let starý stroj. |
zzz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 961 |
![]() |
|
KondenzátoryPodíval bych se na kondenzátory ve zdroji.Stejná závada byla i u SBP2010,2060...Mimochodem,Topfield zkrachoval takže těžko bude nějaká podpora. |
TomOne
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 78 |
![]() |
|
@zdetipno a ina karta ti v tom boxe ide? lebo pokial ma pamat neklame, karta k topfieldom sa parovala a tam niekde bude zrejme aj zadrhelSlnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
@zdetippozeram ze konkretne tvoj topfield zabudovanu citacku nema a kartu teda pouzivas v cam module. Modul je neotion alebo smit?Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
díkyDíky za reakce, modul jsem vyměnil když to Skylink chtěl, ta chyba se děje jen občas a náhodně, když se přepínají programy na různých frekvencích.Jinou kartu ani modul nemám, kondenzátory ve zdroji by se snad projevily nějak jinak...? Novější SW jsem nikde nenašel. Takže mi asi není pomoci. Poradíte mi tedy jiný přijímač se všemi funkcemi jako má SRP2411- dva tunery, náhrávání na HDD, atd ... a navíc Skylink bez problémů? A existují technici Topfield, jam se s nimi spojit? Opět díky |
zdetip
![]() |
|
@zdetipVšetko toto, čo požaduješti zabezpečí dobrý linux stb z E2 a samozrejme ešte oveľa viac! Len ten stb treba správne nakonfigurovať! Nie je to o tom, že kúpim už "úplne nastavenú" vec, zapojím, zapnem a pozerám. Ale keď je to nastavené, funkčné, tak žiaden Skylink Ready stb sa týmto moderným stb nevyrovná. A ten tvoj terajší "zázrak Topfield" schová na smetisko technických dejín.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@mmiriboyVím že je můj TF starý, nerad vyhazuju něco co stále dost dobře funguje. A jsem už línej znovu nastavovat vše to mám na TF OK. Který z těch stb co tu uvádíš je podle Tebe nejlepší? Co znamená linux z E2? Myslíš s Enigma 2? Tedy s tímto SW? |
zdetip
![]() |
|
@zdetipSamozrejme že Enigma2.Ja ti momentálne neuvádzam žiaden presný typ/model stb. To je na tebe, takáto voľba, vybrať si, samozrejme ak máš o tento typ stb záujem?! z toho, čo momentálne trh ponúka. A taktiež je to o "hĺbke" do tvojej peňaženky. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@zdetipJá bych zkusil aktualizovat modul. Píšeš, že jsi ho měnil, když Skylink chtěl. A to bylo kdy? A co je to za modul? Proběhla na něm někdy aktualizace? |
john72
![]() |
|
RE: Nespolehlivý Skylink na Topfield SRP-2411Jo, podobně mi bl*nul modul Mascon upgradovaný na Irdeto při přepínání S2 kanálů. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
opět díkyAktualizací modulu myslíte pořízení nového? Jaké spolehlivě funkční mi doporučujete? Nebo je možné v modulu nějak atualizovat SW? Pokud ano, jak to lze provést? Jsou nějaké firmy, které to umí? Opět díky za rady. |
zdetip
![]() |
|
@zdetipMožná jsem to přehlédl, ale ještě jsi neuvedl značku modulu. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
@zdetipJistě že myslíme aktualizaci SW modulu. Ono by to možná šlo aktualizovat přímo v tom přijímači přes satelit.. (https://www.parabola.cz/prehledy/aktualizace-firmware-ota/), v nastavení přijímače. Ale já ten přijímač neznám, tak v tom ti neporadím. Pokud máš nějaký novější smart televizor připojený na internet, tak stačí ten modul zandat do slotu v televizoru. Televizor vypni i ze zásuvky, správně do něho zastrč ten modul. Měl by být otočený názvem...nápisem Skylink, nebo Smit, Neotion, Irdeto nebo co tam je napsané.. tak, aby ten název byl vidět z pohledu ze zadní strany na televizor. Jestli ho tam nacpeš opačně můžeš poškodit piny. Zapni televizor, ten by měl modul automaticky rozpoznat a pokud je připojený na internet, tak se SW modulu automaticky aktualizuje. Pokud to nepůjde, tak si budeš muset sehnat někoho..(kamaráda, známého prodejnu s tv technikou, atd..) kdo ti s tím pomůže. |
john72
![]() |
|
![]() |