Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

mapavysilacu.cz skončila

Skončila stranka mapavysilacu.cz

jopo166
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: mapavysilacu.cz skončila

Aha.Tak proto TO nejde. Škoda. Výborná stránka. :-/

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

Tak to je průšvih!

Mně se tam objevil monoskop. Je to ovšem malér. Já tu stránku dost často používám k trasování signálů. Co si těď počnu?

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Funguje v cizojazyčných mutacích?

son
Registrace: 4/2007

@Enik

Na mapy.cz je služba Ruční měření, kde ti ukáže vzdálenost, výškový profil a azimut.

torny
Registrace: 3/2018

Od Enika to je spíš ironie. Stránka nejspíš stratila návštěvnost, terestrické vysílání je na ústupu, ČTU ho svými kroky téměř dokonale pohřbil, multiplex ČT za inverzí vypadává, či nefunguje vůbec, ČT to nevadí, takže pokud není žalobce, tak není ani problém...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Na ebastlirna.cz v sekci Příjem DVB-T, DVB-C... je vyjádření provozovatele webových stránek k ukončení. Nechci sem dávat přímo odkaz kvůli případnému banu.

Topfield TF7700HSCI, Mascom 2000

vasekpetr1
Registrace: 3/2007

@Varos107

Velkou část problémů při inverzi téměř na celém území ČR, i příjem ČT na Jesenicku, by vyřešilo přeladění rušičky jménem Praděd na 36.kanál.

krupino
Registrace: 10/2008

Krupino

Jenže ti páprdové z ČTU si sedí na vedení a nikdo s nimi nehne. Ale největší viník je samotná ČT, že jí to vůbec nevadí. Za tohle bych jí nezvedl koncesionářský poplatek ani o korunu, když takhle zachází s prostředky.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

@Varos107

Ujasni si pojmy a kompetence ČT, ČTU, ČRa a jejich vztak ke koncesionářskému poplatek. Nezapomeň si přečíst vyjádření autora k ukončení na ebastlirna. Možná se pak posuneš dál.

RAFI007
Registrace: 1/2006

Rafi

Konec stránky Mapavysilacu mě nijak zvlášt netrápí a koncesionářské poplatky jsem zmiňoval pouze v souvislosti s CT, na tom nevidím nic divného. CT si platí službu(T2), která má evidentně nedostatky. I na tuto službu dostává od diváků prostřednictvím KP peníze a ona špatně fungující službu nijak nereklamuje. Ty jsi někdy někde četl, že by vedení ČT řešila špatně fungující SFN jejího multiplexu? Já ne a to jsem těch konferencí navštívil za posledních cca pět let celkem dost.

Varos107

Mě DVB-T2 běží dobře , satelit třeba jen některý kanály už nemá signál v bouřce , ale pozemní běží všechno jak vítr super jižní Čechy Klet.

amater3389
Registrace: 7/2012

Amater

To buď rád, protože Klet není součástí republikové SFN o které je zde řeč. Lidé v ostatních částech republiky jsou na tom mnohem hůř - C26.

Varos107

@Enik

Profil ukazuje i https://digi.ctu.cz/dtv/ ale nemá výškové údaje signálu v n.v. ani vyzařovací diagram

son
Registrace: 4/2007

@Varos107

Pořád pro tebe platí přechozí o kompetencích,který úřad co řeší.A proč vlastně píšeš k něčemu, co tě netrápí? A na konferencích ti po tvých stížnosti neupozornili, kam se máš obrátit? ČT má uvedené na jejich stránkách:Poruchy ve vysílání je možné hlásit přímo provozovateli vysílacích prostředků - České Radiokomunikace, a. s..A ČT rozhodla o parametrech vysílání a neřešitelné srač.., která z toho vznikla ? To legislativně spadá pod ČTU, problém není neznámý - viz první část videa, kde je uvedeno, že na problém upozorňuje ČT, starostové obcí...: https://www.youtube.com/watch?v=5KZdOSnD1Sg&ab_channel=Ministerstvopr%C5%AFmysluaobchodu%C4%8CR

RAFI007

@RAFI007

Ano, ale. Je to ČT mux a ta má jako zákazník největší vliv na Radiokomunikace a neměla by odkazovat přímo na vysílatele Pokud nebude sama shromažďovat data o problematických oblastech, nebude mít ponětí, že nedostává službu, kterou platí. Jsou tam teď noví lidé, pokud máte data s měřícími protokoly z problematických podmínek, můžete nové vedení upozornit na náléhavost problému.

torny
Registrace: 3/2018

Rafi, tyhle reakce si klidně ušetři. Co který úřad řeší znám velice dobře a k čemu se budu vyjadřovat nechej laskavě na mém uvážení. Republiková SFN multiplexu ČT zkrátka funguje špatně(nejen za inverzí), montéři co v těchto dotčených lokalitách působí to dobře ví. Stejně tak dobře ví, že ČTU nemá zájem toto komplexně řešit, bohužel ani zadavatel služby, tedy ČT. Kecy typu, není žalobce, není soudce jsou liché. Způsob, jakým ČTU sbírá podněty od diváků jsou alibistické, stejně tak dění na konferencích. Stačí se podívat, kdo ty konference pořádá, či zaštituje. ČTU svůj postoj k budoucnosti terestrické televize ukázal v nedávné minulosti již několikrát, takže se nelze divit tomu, jak si počíná. Ale ČT by si své zájmy měla obhajovat tedy lépe, když už za to platí penězi poplatníků.

Varos107

Pust si to video, v kterém je uvedené, že ČT se to snažila řešit a kdo je žába na prameni. ČT se zákona 483/1991/3(b)předává datový tok k vysílání. Dle 348/2005 2 (2) je konc. poplatek za vlastnictví přijímače, není za příjem. 231/2001 2(c) celoplošné vysílání je pro alespoň 70 % obyvatel ČR....Jak tedy zákonnými prostředky může ČT SFN vyřešit? A reakce mimo téma jsi začal ty, já jenom upozornil na nesmysl, tak mne taky nepoučuj, k čemu mám reagovat. A přitom stačilo jen napsat, že je škoda ukončení mapyvysilačů a autorovi poděkovat.

RAFI007

Rafi

Díky za ten odkaz, tohle video jsem neznal. V tomto videu skutečně poprvé slyším, že by ČT jakkoliv řešila špatný příjem DVB-T2 napříč republikou. ČT ale i tak podle mě postupuje v tomto ohledu dost laxně. Její postoj je v mých očích prostě takový, myslím, že má dost možností, jak na tento problém poukázat. Třeba ve vysílání...
Že je KP za vlastnictví přijímače je sice oficiální znění, ale v principu jde příspěvek na provoz CT a CRo, bez ohledu na to jestli je sleduju nebo ne. Takže nárok posluchače na kvalitní příjem je i z tohoto znění přece oprávněný, nebo ne?
Za reakci mimo téma se tedy omlouvám, nedalo mi to si rýpnout, páč mi to jako anténáři dost komplikuje život a určitě nejsem sám....
Panu Procházkovi taky děkuji za roky usilovné práce, i když jsem ty stránky moc nevyužíval.
A o poučování tebe nemůže být ani řeči, to trochu přeháníš...

Varos107

torny

Za pár dnů začnou opravdové inverze, myslíš že bude opravdu někoho zajímat měřící protokol, kde nelze prokázat žádné naměřené parametry veřejnoprávního multiplexu.
Až se mi do spektra C26 přimíchá i signál z Pradědu(mimo ochranný interval a minus cca 18dB), tak se mi měřák ani nelockne. Půlka vesnice Habří(další jsou na tom podobně) je bez ČT v terestrialu. Reakce jsou dvě různé, přepínají na O2TV či Skylink, druhá že volají mě. I když vlastně už ani nevolají, zvykli si, že musejí počkat, než to přejde...Místní OÚ vědí tak akorát prdlajs....

Varos107

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra