Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Možné rušení příjmu DVB-T

Ahoj,chci se optat,dal jsem si na střechu na stožár logaritnicko periodickou anténu na příjem z Kojálu 26,33,40.Je možné,že když je na stejném stožáru hnizdo provozovatele internetu a asi 5-6 antén na mikrovlný internet různým směrem ,aby byl signál DVB-T2 tímto v provozu rušen.Anténa je pasivní.mám takový hobby měřák hodnoty 26K RF LEVEL 46dBuV c/n 17dB 33 prakticky stejné hodnoty, 40k 45dBuV c/n 20 BER VŽDY 1.0E je tohle dostatečná hodnota pro chod 1 Tv než si koupim STB DĚKUJI

čosi1
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Možné rušení příjmu DVB-T

A rušení už propuklo, nebo ho teprve vyhlížíš?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Samotné vysílání mikrovlny rušit tv nebude. Jediné, co jsem několikrát řešil, bylo rušení samotným hw vysílacího zařízení. Mikrotiky dokázaly pěkně vymazat 514 a 570 Mhz. Ale dnes už se na vysílacích stranách hw s taktem procesoru 600 Mhz nepoužívá.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Ano právě pozoruji u kanálu 26 občasný výpadek na nulu a pak po pár sekundách zas návrat zpět ,ale nevím jestli je to počasím či tím internetem

čosi1

Změř signál měřákem a hned bude jasněji... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Mám na mysli kvalitní měřák se spektrální analýzou... :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

Musím odchytit někoho kdo to změři,ale napřed změním umístění antény ,dám to úplně bokem a myslím,že to nebude třeba proměřovat,vedle o 5m a 5m níže mám na jiné anténě pod pergolou signál super .Díky všem

čosi1

Kvalita signálu se neměří na super, speciál, mix, verva....jeden z nejkomplexnějších parametrů, které klasifikují kvalitu DVB signálu je MER.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

Odborníci určite měří tohle,já se ptal,zda může ten internet rušit ten signál.Pro mě je podstatné ,jestli to jede nebo ne.Umístím anténu jinam a vyzkouším to,když to funguje z druhé antény 2 m nad zemí na jiné tv tak asi bude něco ten signál bortit,teď mě napadlo,že na té co funguje je přezesilovač.je to alcad BU 117.Za zkoušku nic nedám.

čosi1

No a to rušení právě zjistíš např. na tom spektráku.... :8)

drobeček

kdybych ho měl a věděl co měřit tak se neptám. Ale chápu odborné rady,kdyb byl někdo od Vyškova at se ozve mužeme to změřit.

čosi1

Taky voláš doktorovi, jestli když vychlastáš na ex litr slivovice, jestli tě to zabije, nebo ne? Tohle je podobné. Možné jsou obě varianty. Vyzkoušej a uvidíš.

Varos107

@čosi1

ano, při uvedené úrovni může být rušen. Ale řešení jsi našel sám. Přidej na tu Alcad BU 117 rozbočovač průchozí pro napájení v jedné větvi a máš to vyřešené za pár korun.

RAFI007

Můžu se ještě optat,jaký rozdíl je v útlumu koaxialu běžného RG6U a nějakého lepšího třeba Belden na délce cca 25m ,na to cenu řešit kvalitu koaxu na tak dlouhém rozvodu ?

čosi1

@čosi1

RG6U je na tuhle vzdálenost úplně v pohodě, na světě jsou šroty koaxy o několik tříd níž a taky to občas jede

Salt
Registrace: 5/2007

@čosi1

RG-6/U je norma koax. kabelů. Je to od číny po Belden. Přímo RG6U je označovaná čína od různých distributorů (GETI,T+T,Transmedia..) U nového jsou útlumy přibližně stejné, jak se mění během času je druhá věc a kdy se rozpadne PVC pokud to dáš ven záleží rovněž od výrobce a co do toho který rok nasype za meteriál.

RAFI007

@čosi1

Asi bych zkusil umístit přijímací anténu jinam, aby se potvrdilo/vyvrátilo podezření rušení z RLAN zařízení. Hodnoty příjmu se mi zdají nízké, téměř na prahu příjmu DVB-T2...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Zajímavé je ,že multiplexy K33 aK40 jedou normálně i u těch antén ,ale dnes jsem dal anténu jinam a chová se to podobně ,takže asi slabý signál ,kvalita ukazuje 90% síla 50-60%,ten můj měřák je fakt hobby ukazuje podle toho,jaký je tam zrovna firmware :)) ,ale asi se neobejdu bez předzesilovače,nebo někoho s pořádaným měřením ,vyměnil jsem nový koax Belden ,ještě by mohl být moc citlivý set-top box,ale nevím ,už je to na mě příliš.Jesšte otázka ,je Bu alcad s originál BR zesilovačem lepsi anténa než logaro delší cca 90cm s předzesilovačem cca 16-20 dB,myslím v pásmu toho prvního multiplexu okolo kanalu 26?

čosi1

@čosi1

Neuvedl jsi místo příjmu, takže teoreticky může být ještě ve hře eventualita, že máš ten K26 "na střeše" zaechovaný a pod pergolou je to od echa "odstíněný". Ale to jsou všechno jen teoretické domněnky.

Xmux
Registrace: 11/2009

@čosi1

já jedu na kus drátu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra