Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.11.2007, 09:22.22

Schwaiger SF 9000 Plus...Zkušenosti?

Má někdo už víc zkušeností s tímhle měřidlem??
Dá se napojit na accu baterie apod?..díky za info..
uživatel
Pájík
01.11.2007, 10:58.32

RE: Schwaiger SF 9000 Plus...Zkušenosti?

Dnes mi přijde poštou, jsem taky zvědavej, v .de jsou na to dost dobrý ohlasy.
uživatel
migr
01.11.2007, 12:32.02

Na aku jsem ho ještě nezkoušel ještě jsem se k tomu nedokopal. Co mě ovšem štve jsou dvě věci.
1, doufal jsem,že pokud je k němu připojený přijímač tak,že pokud budu přijímačem přepínat diseq tak se diseq taky přepínat bude a není to pravda měřák si čistě vezme napájení a tím to pro něj hasne povely nepouští dál ani signál do přijímače. Tím pádem je nutné diseq vypojit a každý konvertor připojovat zvlášť.
2, ukazatel síly a kvality signálu kvalitu mám při štelování skoro ihned na plno jen síla se nastavováním mění a mělo by to být spíš naopak jestli se nepletu - síla signálu by měla být při zachycení družice takřka neměnná ale kvalita by se měl drobnými úpravami měnit...
uživatel
Tomáš
01.11.2007, 22:17.00

Tento měřák mám pár dní, a jsem docela zklamán. Jak píše tomáš, připojený sat přijímač slouží jen pro napájení. Acuu baterii připojit nelze. K měřidlu se nedodává žádný software ani kabel k aktualizaci transpondérů. Je to takový trochu lepší indikátor.
uživatel
Lukas
02.11.2007, 06:10.36

To:Lucas, proč nejde připojit accu?..vždyt je jedno čím se to napájí ne?... funguje to Tobě také tak, že je to tak nepřesné ? že je vše jak popisuje Tomáš naplno?..to se asi teda ale přesně parabola a přesnější seřízení konvertoru asi nedohoní ?..
To: migr, jak to chodí Tobě??

Díky za info.... ;)
uživatel
Pájík
02.11.2007, 09:33.00

¨Ještě mně napadlo co třeba zeslabit signál mokrým hadrem na konvertoru?..měly by jít dolů síla i kvalita?..nebo se to nehne?? dá se to nějak obejít?..jinak pak by tento měřák byl asi jako lepší satfinder a ne měřidlo..to by pak bylo lepší mít sebou klasic receiver, který ukazuje alespoň bargrafem oboje a ikdyž "nějak" tak asi přesněji než LED na SF 9000 ne? nebo ne?..jsem z toho nějak zmatenej..myslel jsem že je přesnější.. i ta zvuková signalizace pro prvotní "zachycení" jakékoliv družice by mi asi taky chyběla...chjo..jsem myslel že je to citlivější.. :(
uživatel
Pájík
02.11.2007, 09:36.50

Možná je ještě jedna úvaha...připojit před sf 9000 klasic satfinder a frekvenční výhybkou přepojit i napájecí napětí k satfinderu když přes sf 9000 neproleze..ale co to udělá nevím..teda..možná je to blbost.. :-/
uživatel
Pájík
02.11.2007, 10:44.09

Výhybku tam dávat nemusíš neb on napětí propouští ( jako jediné)takže satfinder by chodit měl o víkendu se mi vrátí (měl ho půjčený kamarád) tak zkusím nějaký test. Nicméně "pípání" mě vůbec netrápí, spíš by mě zajímalo jak jsou na tom jiní s ukazatelem.... Dokud se nezmění unikátní transpordéry není nutné nic aktualizovat takže to mě také netrápí.
Zkusí i ten akumulátor dám tam 2x9V baterii a uvidíme....
uživatel
Tomáš
02.11.2007, 11:21.30

Jinak sem teď juknul na Schwaiger strénky a už tam softv je
uživatel
Tomáš
02.11.2007, 13:45.34

TO: Tomáš, děkuji že jsi se ozval.potřeboval bych víc info až jak to otestuješ...s tím hadříkem nebo něčím přes konvertor apod. ..jak docílit třeba větší citlivosti atd... s tím pípákem vlastně máš pravdu..vždyť by nechodil ani ten konvertor ( já hlava dubová ;P )... jde mi opravdu spíš o to jestli by to na 2x9V (( nebo 2x8,4 accu) chodilo a jak je to s tou citlivostí..protože jinak je to v terénu pak nepoužitelné..nevím jestli to tady nebude za chvílku na 50 stránce..tak moc prosím o info na můj mail...díky moc za Tvoji pomoc a zkušenost...
p.dvorak@mybox.cz
uživatel
Pájík