![]() |
|
Živě z Metropolitní operyPokud se někdo chystá na dnešní přenos do kin - v 18:45 - opery Mrtvý muž přichází(Dead Man Walking - světová premiéra byla dle webu MET ve War Memorial Opera House, San Francisco v roce 2000), pak test již běží od cca 17:20 na obvyklém místě a s obvyklými parametry: 0,8W 11 495V SR 14500 FEC 3/4 QPSK |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@DPetrDík za info. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@konasTak raději ještě uvedu něco předem na listopad, co jsem našel na webu nebo bylo v upoutávkách. Zájemci si jistě vygooglí podrobnosti na stránkách patřičných operních domů...úterý 7.listopadu z ROH: balet Don Quixote ( Acosta/Pepita ) pondělí 13.listopadu z Opera de Paris: Turandot (19:15) sobota 18.listopadu z MET: opera Život a doba Malcolma X (Anthony Davis, 1986) |
DPetr
![]() |
|
@DPetrŽasnu že máš Francouze, to není běžné. Snažím se někde vyhrabat přenosy z Liceu Opera Barcelona, ale zase mají nový web, a položka Broadcast zmizela. |
konas
![]() |
|
@konasZ Pařížské opery jsem chytal "Romeo a Julie" - přenos 26.6.2023, kódované to nebylo. 0,8W 11491V SR 14500 QPSK 3/4. Test byl zdá se kolem 14:40 ( nějak to nemohu po sobě ze zápisků přečíst...).Info o programu zde: https://www.operadeparis.fr/en/info/cinema V pondělí večer na Turandot doma nebudu ( jiná kultura ![]() |
DPetr
![]() |
|
@DPetrVše na webu fracinema, první záložka Live Season (Saison en cours), a přenosy červeně označené LIVE jsou free. Poslední letos balet Louskáček 19.12., první přenos 2024, 21. března balet La Fille mal gardée (Špatně hlídaná dcera) |
konas
![]() |
|
@konasDíky,a potom tedy Don Quijote 2.dubna jako balet a 23.května jako opera... |
DPetr
![]() |
|
@DPetrWeb Fracinema si ulož. Je spolehlivý a nemění se každý rok. Je to společnost, která má ve Francii přenosy do kin na starosti, Není jediná, ješte existuje Pathé Live. Bohužel Turandot zase zpívá 60letá Švédka. Tenhle babinec v Pucciniho operách (i Madama Butterfly) mě už štve. To se nesežene kvalitní pohlednější zachovalá čtyřicítka? Korunu tomu dává MET s babiznami rozměrů středního tankeru. |
konas
![]() |
|
@konasBrzo nebudou ani střední tankery. Kostýmy a výprava jsou na západě taky hnus. Jednou jsem si zapnul balet Labutí jezero RAI5 - jediné co bylo k čemu byla hudba, ale ta možná jela z DVD. Ženských asi 10 a chlapů taky tolik. Že šlo o labuď se poznalo podle toho, že udělali kolečko. Na špičky se ženským obecně moc nechtělo. No prostě hnus. Chcete-li si zachovat duševní zdraví, dívejte se na klasiku - tj. nastudování z archívu s pořádnou výpravou, plným obsazením a bez neoprenových a latexových oblečků. |
DeNiro
Registrace: 6/2022 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
@konasTož jasně, hned v pátek jsem si jej daldo záložek![]() |
DPetr
![]() |
|
@DeNiroTak! Už jen klasiku, francouzským experimentem s raketou na cizí planetě v uvedení Bohémy, jsem s modernou skončil. Jediná věc mě zaujala, a to byl kdysi Bartókův Modrovousův hrad zMET. |
konas
![]() |
|
@DeNiroJen doplním - z Francie se to pozná. Když je to z Opera Bastille - tutově moderna. Klasika jde ze staré opery Palais Garnier. |
konas
![]() |
|
![]() |