Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Multimediální box a 2 dálkové

Chci koupit ještě jedno multimediální zařízení k Strongu LEAP-S3.Potřebuji ale aby se ovladače neovlivňovaly.Má někdo zkušenost s dvouma ovladačama?Uvažuji o Xiaomi TV Box S 2nd Gen nebo Homatics Dongle G a ten má naprosto stejný ovladač jako Strong.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@Jarous

Každý DO se "páruje" k zařízení samostatně. Takže to nepředstavuje problém. Zvykem pak bývá, že jedno zařízení = jeden (konkrétní připárovaný) ovládač. Obvykle jde kombinovat (připárovat) jeden ovládač ke dvěma zařízením a naopak bývá problém provozovat dvě různé DO na jedno zařízení.

hokejka988
Registrace: 12/2013

@hokejka988

Obecně to tak úplně neplatí. DO jsou různých generaci a principů takže bych to okomentoval jako amaterský plácnutí do vzduchoprázdna

MMorous
Registrace: 10/2019

re: Multimediální box a 2 dálkové

hokejka988 to napsal zcela přesně - ovládání se párují přes Bluetooth s vybraným zařízením a není žádné vzájemné ovlivňování, i když máš stejné boxy nebo stejná ovládání. Sám to tak na baráku provozuji. Mám aktuálně u telek model Dongle G + model R a Mecooly.

Ovládání jsou všeobecně u 90% modelů stejná - úplně jednoduchá pro základní ovládání boxu, což většinou stačí. Výjimkou je třeba rakouská Nokia (8000, 8010), která dává plnohodnotné a velmi kvalitní DO včetně podsvícení. K Homatics boxům lze pak třeba samostatně přikoupit ovládání s numerickou klávesnicí, jinak v balení je standardně to obyčejné.

V podstatě je to stejné jako u Bluetooh repráčku. Si ho spáruješ se svým mobilem a okolo můžou být další mobilní telefony se zapnutým Bluetooth a stejně to hraje jen na tvém, jelikož ostatní nejsou spárované.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

@BBS

Vseobecne ma MMorous pravdu - naozaj "DO jsou různých generaci a principů".
Takze ak ide o ovladace na baze IR, tak ziadne parovanie nenastava - to nastava iba v pripade DO na baze Bluetooth. Mmorous zacal svoj prispevok slovom "Obecně".

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

Ano, nejen ovládání mají různé HW revize, ale primárně tazatel zmiňuje konkrétní modely a ty mají všechny Bluetooth ovládání a tam není žádný problém.

V podstatě aktuálně prodávané modely na trhu mají všechny podporu Bluetooh ovládání, opravdu bych neviděl a nehledal zbytečný problém.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS

@Jarous

Omlouvám se @MMorous a @Jean Reno, že jsem jim zkazil prima den. Ano spletl jsem se. Netušil jsem (a z dotazu od @Jarous) a tak nepochopil, že se nejedná o "konkrétní dotaz" na který bych já osobně uvítal konkrétní odpověď (a tu taky @Jarous ode mne dostal). Příště tady můžeme sáhodlouze rozebírat původ DO od dob vzniku v roce 1950 (firmou Zenith Radio Corporation pro jejich televizory). Toto dálkové ovládání bylo nazváno "Lazy Bones" a používalo kabelový systém, který propojoval televizor s ovladačem. Můžeme taky probrat období kdy se hojně využívaly ultrazvukové signály ke komunikaci (mel jsem doma na své první Sony) A bude opravdu celý tento rozbor @Jarous nějak užitečný? Proč potřebuje někdo okomentovat něčí dotaz aniž by tazateli chtěl (nebo vůbec uměl) pomoct? Ano, stále se mám co učit . . . Děkuji za uštědřený políček, budu si jej pamatovat.

hokejka988
Registrace: 12/2013

RE: Multimediální box a 2 dálkové

Tak jestli jsem to dobře pochopil mohu mít třeba 2 ty Strongy v jedné místnosti a protože se ovladač páruje s krabičkou nebudou se ovlivńovat.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

@Jarous

Len aby. Ja mám dva rôzne tv boxy a dva rôzne tv a navzájom sa ovplyvňujú.

Karner
Registrace: 3/2010

@Jarous

Áno nebudú sa ovplyvňovať. Lebo sa spárujú cez bluetooth.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Jean Reno

Ale tu je dotaz konkrétne na multimediálne zariadenie s Androidom. Potom mám otázku, ktoré takéto zariadenie má IR DO. Lebo ja som sa s tým ešte nestretol. Iné zariadenie, ktoré nemajú Android a majú iné OS už som videls IR DO.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Multimediální box a 2 dálkové

Všechna tlačítka nemusí byt naprogramovaná stejně. Ten problém je hlubší a nemá cenu tvrdit neověřený věci. Např, moje uno4kse jsem nikdy s mojí Sonkou nepárová ani obráceně Do od Sonky s unem a přesto DO Sony obládá Uno, ale je to složitější . .
Nechci dělat chytrýho ale pozor, výsledek nemusí být vždy 100 pro

MMorous
Registrace: 10/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra