![]() |
|
Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Dobrý den.Zachycen signál z vysílače Olomouc Radíkov kanál 32 ve Šternberku ulice pod Mýtem 69 na anténu Emme Esse 45UC se zesilovačem teroz 30 dB a samozřejmostí s napájením zesilovače. |
chalupskyv
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Ve Šternberku by to neměl být žádný problém, stejně jako Slováci z VJ.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
@chalupskyvChytíte i SLAVONÍN - T1 Rs 7 K41 - 1kW ? |
son
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 353 |
![]() |
|
@EnikDobrý večer.Ano máte pravdu i Slováky z Javoriny zachyceny dokonce i Bratislava Kamzik na 37 kanále |
chalupskyv
![]() |
|
@sonano bez problémů |
chalupskyv
![]() |
|
@Enikjinak původně jsem podle mapy terénního profilu myslel že na adrese pod Mýtem 69 to nepůjde když tam mám malé překážky oproti terennimu profilu na ulicích nádražni a unicovska kde nejsou v tomto směru k vysílači žádné |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Když už tu máme diskusi na téma příjmu z Radíkova. Všechny programy z daného muxu mají roztrhaný obraz. Stb mi jede na Enigmě 2., Open ATV 6.2. V mém okolí se nedělají instalace ani na Slavonín, na 24ku jen z Frenu. Takže nemám kde vyzkoušet. V čem může být problém? |
F4turbo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 2 344 |
![]() |
|
@F4turboto se takhle na dálku těžko zjišťuje,můžete mít třeba moc silný zesilovač který se pak zahltí přebudí a způsobuje to pak kostičkovaní rozpadení obrazu,nebo naopak nedostačující signál který pak tak způsobuje to samé s obrazem,nejlepší by to bylo změřit měřákem,kolik procent máte signálu? |
chalupskyv
![]() |
|
@F4turbojakou máte přesnou adresu bydliště i s číslem popisného?Zkusím se pro jistotu podívat přes mapy na terénní profil od vás k vysílači Olomouc-Radikov jestli tam nemáte nějaké velké překážky v terénu |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Síla i kvalita signálu jsou v pohodě, zkoušel jsem i utlumit zesilovač. Beze změny. |
F4turbo
![]() |
|
@F4turbomiesto prijmu? |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 779 |
![]() |
|
@jopo166neodpověděl ani mě |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Lipník nad Bečvou, u řeky. |
F4turbo
![]() |
|
@F4turboV tvojom pripade je vysielač olomouc slavotin za kopcom skušal by som vysielač hranice pripadne ten fren |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 779 |
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Díky všem za reakce. Tady jde o RS 8 na 32. kanálu z Radíkova. Slavonín přijímám v pohodě. S Radíkovem tu nikdy nebyl problém. Nemá třeba Enigma 2, popř. OPEN ATV 6.2 problém s dvb-t? Muxy v dvbt-2 fungují v pohodě. |
F4turbo
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32Bože, tady se řeší capiny s nějakým úplně zbytečným multiplexem RS8 (regionální síť 8) v které není lautr nic kromě NOE+ která mohla byt v Muxu 23 kde hlavní NOE a nebo případně v Muxu 24 kde je např. JOJ family.Ten Radíkov je úplně zbytečný a je to záměrná rušička příjmu RTVS z Krížavy. Tento vysílač byl za bolševika vystavěn jen kvůli tomu aby se mohl v Olomouci (který byl v Severomoravském kraji a ne v Jihomoravském kraji) příjímat na druhém programu ČST Severomoravský večerník a n Jihomoravský z Kojálu který jde v Olmíku přijímat na vidle. Až za ČR tam byla přidána na kanále 60 Prima když nemohla byt na Kojále ani na Pradědu. V samotném Olmáku jde na některých místech přijímat aj Tlustou ze Zlína . |
Moravia CS
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 862 |
![]() |
|
@Enikno záleží v kterém místě ve Šternberku na ulicích Nádražni a Unicovska to jede bez ploblemu ale v mé ulici tzn.pod Mýtem 69 je dBuV naměřeno měřákem přímo z antény bez zesilovače o hodně slabší už na hranici prijimatelnosti takže stím už se asi nedá nic dělat a nemá cenu to už řešit |
chalupskyv
![]() |
|
RE: Vysílač Radíkov u Olomouce kanál 32měření signálů z vysílače Velká Javorina ve Šternberku ulice pod Mýtem 69:U kanálu 39 jsem měl MER 2,2,u kanálu 27 taky 2,2 ale při jemném otáčení anténou to šlo na 5,5 pak 12,6 a nejvíc jsem měl 15,4,BER jsem měl 3.9 E-3,a CN nejprve 2,0 dB a dostal jsem se nejvíc až na 12 dB, na 21 kanále MER, BER a CN žádný.Vše měřeno přímo z antény tzn.bez zesilovače |
chalupskyv
![]() |
|
![]() |