Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

ROH - Zlato rýna čili Das Rheingold od R.Wagnera

Od 11:00 běží test na dnešní přenos - 0,8W 11499V SR 14500 - FEC 3/4 QPSK. Začátek dnes 20:15, opakování neděle 24.9. v 15:00 (našeho letního času ).

DPetr
Registrace: 2/2014
Odpověď v diskusním vlákně

ROH - Zlato rýna

za info už se těším

zdeno001
Registrace: 11/2007

ROH - Zlato rýna

zatoulalo se mě to dík

zdeno001
Registrace: 11/2007

@DPetr

Budeme mít srovnání s technicky šílenou incenací MET (2011). Pro mě je to nejhezčí Wagnerova opera, příjemná hudba i délka představení - 2h30min, na Wagnera delší okamžik:-). Bohužel přenos v ČR nikdo live nedává, takže z českých titulků zbylo jen: "Vítejte v Covent Garden". Dál je stopa prázdná.

konas
Registrace: 12/2014

@konas, @zdeno001

Tak jsem zvědav. Přiznám se, že opera není primárně šálek mého čaje, ale kvůli sebevzdělání přenosy se zájmem sleduji a občas si i tu operu vychutnám. U dnešního vysílání se asi podívám až na záznam, v klidu a na velké plátno.
Co se titulků týče, tak na netu se mrknu na obsah a pak už to pořeší německé ( případně anglické ) titulky. No a v záznamu si můžu skočit zpět, kdyby mi něco důležitého uteklo...

Už se zase vysílají testy a předpokládám že pak poběží párkrát jako obvykle i přehled titulů a termínů live vysílání pro tuto sezónu.
Každopádně pěkný večer a nerušený příjem všem!

DPetr

ROH - Zlato rýna

Rýnske zlato, niet ver´ nad to,
je to krása, to mi ver´
ďakujeme pán Wagner.

olav
Registrace: 5/2010

@DPetr

Nikdo tu ještě nezmínil pravidelnou reprízu každého přenosu v 15,00hod následující neděli, samozřejmě přes satelit a na stejné frekvenci. ROH je v tomhle rarita.

konas

@DPetr

A ještě perličku k cz titulkům, stačilo by jedno kino v ČR a titulky by opět byly. Kvůli nám kdysi Angličani vyhodili ruské titulky a nahradili českými. Cz stopa tam stále je, ale.....

konas

@konas

Zdravím, díky za připomínku,
ale každý se někdy přehlédneme - já nedělní reprízu zmínil hned v úvodním hlášení - cituji:

... opakování neděle 24.9. v 15:00 (našeho letního času )....

Nicméně lépe dvakrát, nežli vůbec :)
Záznam si pustím později, včera jsem to jen tak trochu monitoroval a docela se těším, jen ta němčina je poněkud obstarožní, tak si asi ty titulky pustím přeci jenom v angličtině, předpokládám, že tam půjdou po významu a nenasadí nějaký středověký dialekt...

DPetr

DPetr

Prima, díky za info R^ Je signál zatím trochu slabší. Šilhám že 13e mívám cca 9-10. Zatím 7db ale obraz ok. :)))

minestra
Registrace: 4/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra