![]() |
|
ROH - Zlato rýna čili Das Rheingold od R.WagneraOd 11:00 běží test na dnešní přenos - 0,8W 11499V SR 14500 - FEC 3/4 QPSK. Začátek dnes 20:15, opakování neděle 24.9. v 15:00 (našeho letního času ). |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
ROH - Zlato rýnaza info už se těším |
zdeno001
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
ROH - Zlato rýnazatoulalo se mě to dík |
zdeno001
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
@DPetrBudeme mít srovnání s technicky šílenou incenací MET (2011). Pro mě je to nejhezčí Wagnerova opera, příjemná hudba i délka představení - 2h30min, na Wagnera delší okamžik:-). Bohužel přenos v ČR nikdo live nedává, takže z českých titulků zbylo jen: "Vítejte v Covent Garden". Dál je stopa prázdná. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@konas, @zdeno001Tak jsem zvědav. Přiznám se, že opera není primárně šálek mého čaje, ale kvůli sebevzdělání přenosy se zájmem sleduji a občas si i tu operu vychutnám. U dnešního vysílání se asi podívám až na záznam, v klidu a na velké plátno.Co se titulků týče, tak na netu se mrknu na obsah a pak už to pořeší německé ( případně anglické ) titulky. No a v záznamu si můžu skočit zpět, kdyby mi něco důležitého uteklo... Už se zase vysílají testy a předpokládám že pak poběží párkrát jako obvykle i přehled titulů a termínů live vysílání pro tuto sezónu. Každopádně pěkný večer a nerušený příjem všem! |
DPetr
![]() |
|
ROH - Zlato rýnaRýnske zlato, niet ver´ nad to,je to krása, to mi ver´ ďakujeme pán Wagner. |
olav
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 235 |
![]() |
|
@DPetrNikdo tu ještě nezmínil pravidelnou reprízu každého přenosu v 15,00hod následující neděli, samozřejmě přes satelit a na stejné frekvenci. ROH je v tomhle rarita. |
konas
![]() |
|
@DPetrA ještě perličku k cz titulkům, stačilo by jedno kino v ČR a titulky by opět byly. Kvůli nám kdysi Angličani vyhodili ruské titulky a nahradili českými. Cz stopa tam stále je, ale..... |
konas
![]() |
|
@konasZdravím, díky za připomínku,ale každý se někdy přehlédneme - já nedělní reprízu zmínil hned v úvodním hlášení - cituji: ... opakování neděle 24.9. v 15:00 (našeho letního času ).... Nicméně lépe dvakrát, nežli vůbec ![]() Záznam si pustím později, včera jsem to jen tak trochu monitoroval a docela se těším, jen ta němčina je poněkud obstarožní, tak si asi ty titulky pustím přeci jenom v angličtině, předpokládám, že tam půjdou po významu a nenasadí nějaký středověký dialekt... |
DPetr
![]() |
|
DPetrPrima, díky za info![]() ![]() |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 607 |
![]() |
|
![]() |