![]() |
|
Zero 4K and diseqc and EMP centauriZdravim,mozno sa idem spytat totalnu kravinu, ale 4 hodiny laborovania ma utvrdili v tom, ze skus sa spytat, maximalne ich pobavis a akurat ti tak vynadaju Zero4k jedna pozicia slape ako vino Zero4k & DiSEqC switch S8/1PCP-W2 (P.168-W) 8 pozicii nejde nic DiSEqC switch S8/1PCP-W2 (P.168-W) mam nastaveny spravne, nakolko tam bol predtym obycajny Zero a nemenil som nic pozicie LNB kable som ani nemenil, a ak ano tak som si pozrel do ktoreho je dane LNB zapojene, tak napriklad 23,5E je na 3 Zero4K BlackHole ma trochen zvlastne "advanced" pre nastavenie Tunera ano LNB1-xy ... Diseqc Input1-xy tam je ale akosik tam nie prikaz (uncommitted and committed) malym laborovanim (ma to satfinder v softe) mi sa stalo ze na 19.2E na urcitej frekvencii pri LNB3 Input3 naskocil signal TP ktory je na 23.5, ak som to nastavil na 23.5E tak ani tuk ... tak ci nahodou niekto po tom co mi vynada nedosiel nato kde by snad i alfasex chybu mohol urobit este fakt taku blbost sa spytam LNB1 = Input1 2=Input2 ? (na starom mi to totizto fungovalo takto, tak ci to je spravne uvazovanie alebo nie) ano este ma napadlo ci v nejakom kabli medzi EMP a LNB nie je chyba, ale ani 19.2 ziaden signal ani 13E ziaden signal dakujem, ak niekto by ma mohol nakopnut kde robim chybu, a ano, majstra si mozem zavolat, ale ... radsej som ak si aj ked s online pomocou s tym poradim sam... dakujem, nech sa dari ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Zero 4K and diseqc and EMP centauriHledal bych problém v nastavení tuneru, nikde jinde. Nevím, jak to má bh, ale projed všechny možnosti, problém bude v tom akosik...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Zero 4K and diseqc and EMP centauriUž xy-krát sa na konkurenčnom ab-fóre riešila táto otázka/problém nastavenia DiSEqC povelov v menu linuxového stb. Nájdeš tam mnoho obrázkov (printscreen) z nastavení, ktoré zaručene fungujú. Samozrejme za predpokladu, že máš všetko po hw stránke zapojené správne a taktiež pri DiSEqC prepínači od EMP Centauri 8/1 je dôležité mať aj správne prepnuté PINy na boku zariadenia.Jednoducho a proste, fungovať to musí, problém je zvyčajne len medzi gaučom a tv. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 012 |
![]() |
|
RE: Zero 4K and diseqc and EMP centauriPri DiSEqC prepínači je vhodné používať protokol 1.1, za predpokladu, že chceš prepínať medzi 5. a viac sat pozíciami. A samozrejme za predpokladu, že na vstupy tohto 8/1 DiSEqC prepínača máš pripojené iba štandartné LNB, nie napr. monoblock pre príjem 23,5E a 19,2E. Ak tam máš trebárs aj ten monoblock, tak v takom prípade treba použiť kombináciu protokolov 1.0 a 1.1. A toto musíš mať správne nastavené v menu stb - konfigurácia tunera + tie malé prepínače na boku DiSEqC prepínača tiež musia byť v správnej polohe!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
mmiriMluvíš s ním jako s nějakým "greenhornem"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@tukanAle veď oprávnene, si myslím.![]() Pretože ten jeho prvotný popis problému mi pripadá ako keď ho napíše niekto, kto o danej problematike má iba minimálne znalosti. Čiže vysvetlenie problému "polopate" je prvoradé. A teraz je to už len na ňom, aby sa presnejšie rozpísal o svojom probléme. Resp. najprv si vyhľadal a porovnal obrázky zo svojou domácou realitou pre nastavenie tunera v stb. P.S. ja momentálne nemám možnosť sem ukladať nejaké foto z nastavení, som mimo domu. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Zero 4K and diseqc and EMP centauriMám tuto sestavu už tři roky, vše jede, i s motorem na LNB 1..Akorát mám openpli..v tom black hole bude kámen úrazu.. Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
RE:...dakujem za infotukan/Danny10 ... mam takeho tusaka ze novy OpenBH 5 moze robit neplechu (ten sw je dobry, len niekedy mam pocit ze je to ako ked sa profesor bavi so studentom, a profesorovi je to jasne a student pozera ako na klavir ![]() mmiriboy ... na diseqc od EMP som ani nesiahol kedze predtym tam roky fungoval iny linux, takze diseqc by mal byt ok pokial ide o On/OFF nastavenia prave na nom (stiahol som si aj navod, a je to tak ako ma byt od vyrobcu) ... LNB su vsetko single ... ale ked ta tu uz mam (a sat som "zral" pred rokmi) tak sa spytam totalne greenhornovsku otazku ... 23.5E mam na LNB3 (vstup na diseqc) ... v nastaveni tunera je pri polozke diseqc 1.1 moznost zvolit Input, logicky mi to pride ze Input bude 3 ... je moj predpoklad spravny alebo zly ? mrknem samozrejme aj na ab-forum, dakujem za radu ... nejako mam fakt tusaka ze to moze byt v nastaveni samotneho OpenBlackHole, nakolko 5tka je trosku strohejsia pokial ide o nastavovanie "advanced" pre jednotlive pozicie akokolvek, dakujem ... bol by v tom cert aby som to nespojazdnil ... nech sa dari, ahoj ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
@alfasexmrkni na ellano, tam to máš i s obrázky..tak jak říkáš LNB = input..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
@alfasexPri tom DiSEqC prepínači je to prosté.Každý takýto prepínač má označené vstupy, tu pri tomto je to tak, že je tam LNB1 až LNB8. To v praxi znamená že ak mám napr. ja doma na vstupoch DiSEqC prepínača fyzicky pripojené sat pozície takto: LNB1 - 23,5E LNB2 - 19,2E LNB3 - 16E atď... Tak aj v menu nastavenia tunera budem priraďovať input1 pre 23,5E input2 pre 19,2E input3 pre 16E atď... VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Danny10Ale pozor!Nie označenie LNB v menu nastavení tunera, ale označenie jednotlivých vstupov na DiSEqC prepínači! Totižto v menu nastavenia tunera môže byť trebárs Input 1 (protokol 1.1) použitý v kombinácii z povelmi A, B, C, D v protokole 1.0. T.j. na jeden vstup 8/1 DiSEqC prepínača môže byť pripojený 4/1 DiSEqC prepínač, čo v praxí znamená mať pripojené 4 sat pozície. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Zero 4K and diseqc and EMP centaurimmiriboy: strasne to komplikujes. LNB 1 muze bejt klidne input 8 diseq1.0 Cto je uplne sumak. chybu bych hledal v tom FW zero4k v tyhle konfiguraci provozuju co je na trhu. mam i jiny strojky a vsude to maka OK Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@bublajsAj u mňa fungujú všetky linux stb bez problémov, mám doma 8ks DiSEqC prepínačov typu 8/1. A samozrejme nepoužívam Black Hole, ale všade OpenATV.Len pre moju obhajobu, nesnažím sa to "komplikovať", skôr mám pocit, že dotyčný má len malé znalosti v danej oblasti (o čom svedčí aj jeho prvotný popis problému - dá sa to totižto popísať aj inak, "odbornejšie"), čiže moje vysvetlenia/príklady sú skôr pre rozširenie jeho znalostí. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
![]() |