![]() |
|
ČT SPORT špecifický postrehAhojte, ešte mám jeden špecifický postreh ku kvalite obrazu na ČT SPORT zo Skylinku. Všimol som si rozdiel v kvalite medzi priamymi športovými prenosmi a dokrútkami zo športových podujatí. Pri dokrútkach je obraz vo výbornej kvalite, ostrý, jemný, detailný, obraz má hĺbku, kvalitu si zachováva aj pri rýchlych pohyboch. Pri priamych prenosoch je vidieť nejaká rušivá kompresia obrazu. Pri rýchlych pohyboch sa stráca ostrosť, je to vidieť aj pri veľkých plochách rovnakej farby, ako jemné štvorčekovanie ale nie výrazné, zato rušivé. Pritom dátový tok má ČT SPORT vyšší ako väčšina staníc na Skylinku. Donedávna boli aj priame prenosy ČT SPORT v najvyššej obrazovej kvelite zo všetkých športových TV. |
Palo232
Registrace: 6/2023 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: ČT SPORT špecifický postrehnapr. nedeľa na celom tr 12344 plná sila signälu i kvalita tak ako na ostatných, no večer asi 2 hod všetke progr.chybové zastavuje obraz , na tomto tr. je chyba už dlhšie , mám 2 nezávislé súpravy takže je to nie chybou nastavenia, pozri tu staršie diskusie |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
RE: ČT SPORT špecifický postrehAsi bude ČT mít jisté problémy nejen na "sportu", viditelné rozostřování jsem občas viděl i na ČT24 - konkrétně přechod mezi obrazem ze studia a živého, ten přesun obrazu mezi studiovou obrazovkou a živým obrazem na celou. Nemůže to být od nedávného úderu blesku u Kavčích Hor ? |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
@DuzuTiež to pozorujem už dlhšie, a je to dosť rušivé. Najlepšie je to vidieť pri priamom porovnaní keď ide rovnaký športový prenos na ČT SPORT aj JOJ ŠPORT. Na JOJ ŠPORT žiadne náznaky rozmazania ani kompresie. Ako by mali nejaký problém na výstupe signálu priamo z ČT... |
Palo232
![]() |
|
@WarpikÁno, ja som to registroval už aj na ČT 1, ale tam je ten problém len na krátkych náhodných časových úsekoch. Súvis s tým úderom blesku neviem posúdiť. |
Palo232
![]() |
|
@Palo232Teď se to opakovalo při zprávách ve 12 (na ČT1/ČT24). Zvláště jsem se na to soustředil, dokonce se rozmazává i logo. Pozorováno na 55" 4k TV kde je to výraznější než na menší TV, externí STB 752HD na Skylink. DVB-T jsem zatím nezkoušel. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
![]() |