Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zgemma H7S a motor diseqc sg2100A

Dobrý den,
mám satelitní přijímač Zgemma H7S ARM s image OpenATV 6.4.
A motor diseqc SG2100A. Všechny pozice mi funguvaly s vysokým signálem. Motor jsem měl otočený na pozici 23,5E přepl jsem na pozici 13E, kterou Usals přejel. Od té doby mi nefungují už žádné pozice přes Usals, i když
přejdu na Diseqc 1.2, kde mám uložené pozice stejně nefunguje. Musel bych tam najed krokováním - signál je stejný jako předtím.
Předem děkuji za rady.

daniel123
Registrace: 2/2021
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zgemma H7S a motor diseqc sg2100A

Pri tom rucnom krokovani krokuje spolahlivo? Este z cias Illusion-u bol problem, ze 22kHz komandy z prijimaca nemali dostatocnu amplitudu a teda to blblo. Preto bolo v nastaveni aj moznost dat niekolkokrat opakovat disecq spravy. Ked som zapojil "specialny" box len na ovladanie motira vsetko hralo ako vino

sky59
Registrace: 1/2023

@sky59

Dobrý den,
při ručním krokováním krokuje spolehlivě.
Všechny pozice mi funguvaly přes Usals s maximálním signálem.
A najednou jsem z 23,5E přepl na 13E a už motor na pozici nenajel.
Všechny pozice jsou rozhozené tam kde má být 13E natočí na směr 23,5E.
Předem děkuji.

daniel123

@daniel123

Tieto motory maju inkrementalne snimace polohy, nevedia absolutnu polohu. Preto maju synchronizacny kontakt kde sa zosynchronizuju na absolutnu polohu. Skus pre istotu rucne prekrokovat z jednej krajnej polohy na druhu, aj ked byva kontakt v strede. Mohol zabudnut polohu, ked ho prezenies cez kontakt tak sa spameta.

sky59

Skús na začiatok vyresetovať motor, ak nepomôže aktualizuj si satellites.xml.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@daniel123

s resetovanim motora vyckaj, lenbo ti zabudne vsetko co si ho naucil a absolutnu synchronizaciu na kontakt to nenahradi
(vyrobca pocita s tym, ze sem tam prejdes nalavo a napravo od tvojej polohy kde si a teda vzdy prejde cez kontakt aj bez vedomia uzivatela)

sky59

@sky59

Keby to bol nejaký kontakt, či o čom tu píšeš, tak mu niečo ide a niečo nie. Ako píše nefunguje mu nič. Takže stará klasika prvý krok, reset motora.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@daniel123

Najdi si na nete manuál k SG2100A, tam je pekne popísané ako v tomto prípade postupovať.

petersk

@petersk

prosim ta, nezavadzaj a rozmyslaj s tym "nieco ide a nieco nie"

ked to ma rozsynchronizovane tak vsetky pozicie su posunute o rovnaky rozdiel v polohe natocenia hriadela SG

sky59

@petersk

Dobrý den,
už mi vše funguje jako dříve.
V přijímači jsem šel na nastavení motoru - jít na pozici 0
a na motoru tlačítko reset držení 5 vteřin a vše funguje.
Předem děkuji.

daniel123

Mne sa velmi paci ako tu vzdy sky59 operuje pojmami bez toho, ze by co len trosku tusil nieco o danej konkretnej veci. :)))

Mikes11
Registrace: 7/2023

@daniel123

Super, nech sa darí. R^

petersk

@Mikes11

mal si na to 11 hodin aby si mu to dal dohromady aj s tvojimi "pojmami"

ale zrejme si ani netusil kde je sever, tak naco sa ozyvas po funuse? kto je na to zvedavy?

sky59

@daniel123

len pre zaujimavost, pri poslani na polohu nula ti isiel najprv do jednej krajnej polohy na koncovy spinac a potom sa vratil a zastavil presne v strede?
(stacilo iba prejst cez ten stred a on by sa zrovnal aj bez resetu, zrejme si stratil vsetky naprogramovane disecq polohy? teraz to bezi cez usals ktore riadi prijimac?)

sky59

@sky59

Nerieš to už, lebo sa len strápniš. Už to vyriešil a to je dôležité.

petersk

@sky59

Jediny kto tu ani netusi kde je sever si ty.
Som zvedavy kedy uz budes konecne chlap a priznas, ze si zas trepal ..joviny a osprevdlnis sa zato aj nicku petersk. :8)

Mikes11

@Mikes11

Ja sa nemam k comu, ale ty si priznaj ze ani netusis co je v tom motore a ako to funguje, uz si niekedy pocul o inkrementalnom snimaci? Asi nie ked nevies co trepes

sky59

@petersk

Ja sa nemam preco strapnit, resetom motora prisiel akurat o ulozene polohy, stacilo prejst cez synchronizacny kontakt

sky59

@sky59

Zresetuj si v kotrbe svoj inkrementalny snimac pokial sa ti z hluposti nepretransformuje na exkrementalny. :laughing:

Mikes11

@sky59

Asi neprišiel, keď mu to funguje :)))

petersk

@petersk

Ano, funguje na usals.

sky59

@sky59

A čo keď funguje na usals? Chceš mu dokázať, že čo mu funguje tak v podstate nefunguje? Nechaj to tak už. Jaj a ten múr si už vyrovnal, kde si nastavoval parabolu a vedeckou teóriou si riešil koaxálny kábel a nakoniec si prišiel nato, že múr je posunutý? A s kódom z digi prijímača si už ako ďaleko? :)))

petersk

@petersk

mal by si prestat chodit na fora, skodi ti to

(a prezradim ti co som ti uz davno pisal: prestan sa ohanat iba tym co ta v ucnovke naucili a zacni pouzivat aj svoj rozum)

a dostuduj si ako funguje USALS a ako sa ukladaju pozicie v motore a ako sa vyvolavaju

sky59

@sky59

No veď Ty by si mal doštudovať usals a Diseqc, ja keď hocikedy som zresetoval motor nastavenia v boxe mi nikdy nezmizli. Takže nevieš vôbec o tom nič, len teoreticky. No ale ako si s tým múrom a digi?

petersk

@petersk

Ten chlapec len dokola opakuje frazy co si precital na internete bez toho ze by pochopil co len minimum ich vyznamu. Staci, ze mu niekto nieco rozumnejsie napise a on hned obratom vydava tieto informacie za svoje. :)))

Mikes11

@petersk

ano, nastavenia v boxe nezmiznu pri resete motora

zmiznu ale ulozene disecq polohy ktore su ulozene v motore, tie si drzi motor nie box :)

sky59
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra