Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zgemma H7S

Obraciam s a sprosbou k majiteľom tohto boxu.DO mi reaguje iba na symbol "2".Čokoľvek stlačím na DO,zobrazí sa len povel "2",tým pádom mi hodí stanicu pod číslom 2,keď stlačím viackrát,tak potom 22,222,2222.
Keď sa pripojím cez webové rozhranie,všetko sa dá prepínať.Takisto aj keď použijem apku v mobile.Už sa mi to raz stalo,ale keď som box vypol na 24 hodín,tak sa to "samé"opravilo.No teraz už nie.Neviete poradiť?Ďakujem.

VU SOLO 2,OpenPli 7,2, motor 90 E-34,5 W,parabola 128 cm

jurajpetk
Registrace: 8/2010
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Zgemma H7S (# 106)

Nemám síce tento typ prijímača (ale značku áno). Podľa opisu by som povedal, že je to buď chyba diaľkového ovládača, alebo komponentu, ktorý prijíma príkazy z neho. Možno by pripadala do úvahy aj nejaká softvérová chyba, pochybujem však, že tá by sa opravila "sama". Tuner prijímača zjavne problém s prepínaním nemá, keďže cez webové rozhranie a apku je prepnutie možné. Ja by som postupoval takto: 
1. Skontrolovať DO (batérie, vizuálna kontrola či nie je rozbitý)
2. Zohnať nejaký funkčný univerzálny diaľkový ovládač so schopnosťou učenia kódov a skúsiť, či sa dokáže naučiť kódy z pôvodného ovládača. Ak nie, tak je zrejme problém s pôvodným diaľkovým ovládačom.
3. Ak je ovládač v poriadku, tak by som pripojil k prijímaču iný zdroj elektrickej energie (samozrejme s rovnakými parametrami).
4. Ak to nepomôže, tak potom môže byť chybný komponent, ktorý prijíma príkazy z DO v prijímači. Bolo by na diskusiu so servisom, či sa dá takáto súčasť vymeniť, alebo koľko by to stálo.
5. Možno by stálo za pokus aj preinštalovať softvér, lenže s nefungujúcim ovládačom to asi nebude práve ľahká úloha...

Surfer
Registrace: 11/2007

RE: Zgemma H7S

Vzhledem k tomu, že přijímač by měl mít multiboot, tak pomocí aplikace v mobilu nebo webovém rozhraní (virtuálním dálkovým ovladačem) udělat čistou instalaci do nového slotu z menu přijímače nebo přes modré tlačítko - změna image online. Je potřeba mít připojenou USB flešku nebo externí disk.

pecou
Registrace: 7/2009

Kup novy dialkac. Tie stare verzie DO u H7S stali aj tak za *****.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@LucaBrazza

A aký je teraz nový typ DO?
Nevidím rozdiel,myslím vizuálne.
Samozrejme včera po 3 dňoch vypnutého prijímača po zapnutí všetko funguje v normále...

jurajpetk

Zdravím,měl jsem podobně problém když ovladač občas fungoval a taky když tlačitka nereagovaly (používam neoriginalní ovladač-reaguje lip z jakekoliv pozice)pomohlo mi co jsem četl na nejake forum,při výměna baterek napřed podržet tlačitko power ,pak strčit nový baterky a po 20 vteřin pustit tlačitko power,at se daři. R^

latino
Registrace: 1/2006

@jurajpetk

Tie "stare" DO mali velmi slabu smerovost, musel si mierit priamo na box a to si nesmel byt od neho prilis daleko. Uz dlho sa nevyrabaju, cize ak kupis novy original, bude to ten "novy". Mam dojem, ze aj v nastavenia jednotlivych DO v image, sa spomina "old" a "new".

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@LucaBrazza

a myslis,ze ked kupim z Ali,bude to uz nova verzia alebo radsej neriskovat a kupit v CZ alebo SK obchode.

jurajpetk

@latino

Dakujem za tip,vyskusam

jurajpetk

@jurajpetk

Ja som kupil v Datacompe tusim. Mam aj z Ali nejaky za par eur, ale nestal funkcne za nic.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Souhlasim s LucaBrazza,ovladač na zgemmaH7 jsem koupil v Česku a funguje v pohodě, nedavno jsem koupil ovladač na VUSOLO2 z Ali a stoji za h....úplně nový a musiš opakováně mačkat a tlačitky si reagují jak chtěji, nejlépe koupit u nás doma.

latino
Registrace: 1/2006

@latino

Presne tak.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Zgemma H7S

Dakujem Vam za uzitocne tipy a rady.
Tu presnost som si vsimol od zaciatku ako som ho mal,fakt som musel mierit priamo na box a to mam z postele k boxu 2,5 metra.
Kupim teda rovno novy tu na Slovensku.

jurajpetk

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra