Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ Duo2 - problém

VU+ Duo2 používám již 8 let. Dnes mi televizor hlásí, že připojení k VU+ je bez signálu. Vyměnil jsem HDMI kabel. VU+ Duo2 jsem připojil k druhému TV a opět bez signálu. VU+ vždy pustím, displej naběhne i s názvem programu, jen se nemohu na něj podívat, protože připojení s televizorem je vždy bez signálu. Nevíte, prosím co se děje ? Doposud fungoval VU+ Duo2 vždy bez problémů. Děkuji všem za radu.

Milan16
Registrace: 9/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Duo2 - problém

Pozerám do v. gule, vyzerá to na filtráciu v zdroji.

satan
Registrace: 1/2006

@Milan16

No, ja to tedy vidim na kabel, kontakt na LNB a nebo defektni LNB. Muze byt i sroubitko na jednom nebo druhem konci.

Wata
Registrace: 4/2006

Je bez signálu znamená, že není žádný výstup na tv přes hdmi? Nebo nezobrazuje program a když dáš menu, tak se zobrazí menu...?

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Bud zdroj, nebo odešel výstup hdmi...

tukan

@Milan16

vo webinterface mas obraz ?

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@Milan16

8 let?
Vymenit a je to R^

A je to
Registrace: 4/2019

Problém je především v popisu závady, když už chcete radu na dálku.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Problém je především v tom, že místní diskutující nejsou schopni pochopit psaný text. Cituji: ...televizor hlásí, že připojení k VU+ je bez signálu... co na tom chcete dovysvětlovat? TV nemá signál z HDMI.
@Milan16: zkus radu od Enosata. Přes webinterface zjistíš, jestli jde opravdu jen o HDMI, nebo je závada rozsáhlejšího charakteru. Píšu proto, že mě zajímá, co by se s tím dalo dělat. Mě výstup HDMI jede, ale při jakémkoliv zapnutí / vypnutí čehokoliv v domě obrazovka na 5s zčerná. Předpokládám podobný zdroj závady.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

Diskutující jenom hádají, co znamená "displej naběhne a zobrazí" a matoucí "bez signálu". Ale to je jedno, duo2 byl dobrý stroj, v podstatě vylepšené staré ultimo s barevným displayem. I zdroje mají stejné, pokud nemáš znalosti, nebo dobrého servismana, nemá význam se tím zaobírat, ztráta času...

tukan

U mého VU+ Duo2 také před pár měsíci odešel zdroj. Oprava v servisu do týdne včetně cesty PPL tam i zpět.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@Milan16

Ak sa chceš posunúť ďalej, musíš okrem položenia otázky aj odpovedať diskutujúcim.
EnoSat sa pýta na webinterface, ak ho nevieš použiť, tak to napíš, nie je to hanba.
tukan sa pýta, či po navolení menu na DO sa ti menu zobrazí na TV.
Dokonca tukan ti napísal aj najpravdepodobnejšiu závadu.

RudoM
Registrace: 5/2020

Zkoušel jsi VU připojit k jiné TV?
Zkoušel jsi připojit k TV jiný zdroj signálu s HDMI výstupem?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

V zadaní otázky píše, že pripojil VU aj k inej TV a bolo to rovnaké.
Preto druhá otázka je zbytočná, to by obe TV museli mať vadné HDMI.
Z toho, čo napísal, to vyzerá na závadu VU.

RudoM
Registrace: 5/2020

VU+ Duo2 problém

Pánové, moc vám děkuji za rady. Můj televizor nemá signál z HDMI VU+ Duo2. Můžete mi prosím poradit, jak zjistím obraz přes webinterface ?Nejsem tak technicky zdatný. Jinak jsem vyzkoušel dva jiné HDMI kabely, jiný televizor, stále to hlásí, že televizor nemá signál přes HDMI VU+ Duo2.Když pustím VU+Duo2 tak to normálně pracuje. Asi za 1,5 min. se zobrazí displej na VU+Duo2 a na displeji vidím název a logo programu. Programy pomocí DO mohu i přepínat, ale žádný obraz nevidím, protože můj televizor nemá signál přes HDMI Vu+Duo2.

Milan16

Do prehliadača zadaj IP adresu prijímača

VU+ UNO 4K SE, Xiaomi 4S 4K 43", LOGITECH Z 5500 RMS THX, Dolby ProLogic, DTS, 2x XIAOMI TV Stick 4K

aramat
Registrace: 3/2006

@Milan16

Ahoj. Podla popisu to vyzera, ze ti odisiel HDMI vystup. To same sa mi stalo pri VU+ Solo2. Fungoval som potom cez cinche.. Obraz pekny a ostry uz nebol ale fungoval potom dalsie roky ako nahravac (do r. 2020) a to ma asi uz 9 rokov ak nie 10 dneska uz.. Prave minuly tyzden sa mi stalo ze po rokoch mi nabehol HDMI vystup (po 3 rokoch odpocinku som ho zapol), ale po asi 30min zacal kazdu chvilu vypadavat teda akoby som znovu prepol na HDMI vystup.. ked to zacalo robit kazde 2min...
V mojom pripade to bolo na vymenu dosky.. ( a mam nastupcov Ultimo4k a Duo4kSE a este solo se v2).. preto som neriesil vymenu dosky ked sa mi to stalo asi 2014/15 roku ze odislo HDMI.

Vyskusaj ak mas moznost iny vystup bud tie cinche a ak ti pojde obraz, tak HDMI vypovedalo sluzbu.. Ja som tiez menil kable asi 4, ked sa mi to stalo, telka mala 3hdmi vstupy a ani v jednom neslo..

Mopky2
Registrace: 10/2015

@Milan16

To, že vidíš na displeji přijímače název a logo programu není důležité, protože nevidíš sílu signálu, který může být kvůli rozsáhlejší závadě nula. Pokud bys viděl název aktuálního pořadu, to už by napovídalo, že zbytek VU+ je funkční a vypadlo jen to HDMI. HDMI asi bude slabé místo. Jak tak čtu, asi se to stává častěji.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

Vu+ Duo2 problém

Ahoj pánové, děkuji moc za vaše rady. Jsem na tom stejně, jak píše Mopky2. Duo2 jsem připojil přes cinche. Duo2 funguje. Zřejmě odešel HDMI výstup. Naštěstí již 2 roky používám DUO 4KSE a tak pošlu DUO2 do důchodu. Jenom si musím zazálohovat nahrávky z DUO2. Nevíte, kolik by stála výměna desky, jak píše Mopky2 ?

Milan16

@ Milan16

Co stoji nova doska netusim. Ja som to neriesil aj z dovodu, ze to bolo tusim okolo 200+€ a este k tomu praca a DPH. Skoro ako novy kus to vychadzalo.. (Solo2 ma integrovane DVB-S2 tunery na doske napevno)

Ale ci sa ta investicia na vymenu dosky oplati vzhladom na vek stroja? Svojim sposobom cez cinche Ti ide/pojde ako hodinky dalej - preto som ja mal za skrinou Solo2 (aby nedoletel signal z ovladaca..) kedze som presiel na SoloSE V2 a neskor na Ultimo4K.. Pises ze mas aj Duo4K SE. Tak ako "zalozak" docasny, alebo "nahravac" ti pojde dalej aj toto Duo2..

Ja som zatial nedokazal hodit Solo2 do kosa, aj ked to HMDI strajkuje, lebo to bol moj druhy prijimac po prechode z Homecast 2000 ci 3000 ci aky to bol.. odvtedy povazujem VU+ za najlepsie investovane peniaze (v SAT prijimacoch) a v podstate som to iba povysil o level na vymenitelne tunery.

Mopky
Registrace: 11/2009

@Mopky

Ahoj Mopky, chtěl bych se zeptat ještě na pár věcí.
Při testování DUO 4KSE jsem zjistil několik problémů. Při zapnutí z hlubokého spánku se mi často stává, že DUO 4KSE nenaskočí a musím restartovat Oscam.To mi vadí, když nastavím časovač a záznam se nenahraje.Dále jsem zjistil, že když nastavím časovač např. za 5 dní, mezitím časovač zruším, tak se mi DUO 4KSE stejně v daný čas zapne, nic nenahraje a DUO 4k se pak ani nevypne zpět do hlubokého spánku. Dále mi vadí, když nějakou nahrávku na HDD DUO4KSE přejmenuji a pak ji pustím, tak se mi zobrazuje původní název nahrávky. Tyto problémy jsem s DUO2 nikdy neměl, celých 8 let přijímač šlapal správně.
Stává se Ti to také ? Děkuji Ti za odpověď.

Milan16

@Milan16

Někdy zírám nad odpovědi,tak jak Ti odpověděl A je to,do sběrneho dvora

Prosat
Registrace: 8/2005

Oprava Hdmi výstupu v Polsku stojí cca 1000 kč. Kolega tam několik boxu nechal opravovat.. :)))

Fanyn
Registrace: 11/2007

Pokud tv má component vstupy /3xcinch/ na obraz, propojil bych to přes ty "tříbarevné" cinche a obraz bude slušný, duo2 tyto výstupy má, proč je nevyužít. Na ten "dosluh" to bude stačit, vše záleží na tv, ty moderní už tenhle vstup nemají...

tukan

@Milan16

Tak Duo4kSE mi ide v pohode. Na Oscame bez problemov. Nahrava ok. Aky tam mas Image? To co popisujes mi pride ako zblbnuty image. Raz mi to robilo na Solo2 z VTI 8.2.0.. ked som ho preflashol, problemy zmizli.. Este aky tam mas HDD? Mne sa stalo asi 2krat raz na Solo2 a raz na Ultimo4k ze zrazu Zoznam casovac prazdny. Chyba suboru (databazy). Vtedy slo o chybu tomer suboru na HDD (ak sa nemylim) Kazdopadne zaloha a flash noveho cisteho softu. Aspon tak by som ja pokracoval. Ale ak ma niekto lepsi postup,napad,uvitam kazdu radu tiez.. v

Ale neviem Ti presne odpovedat ako sa mi to chova z hlbokeho spanku,neskusal som. Vacsinu ho nechavam standby, kedze je to hlavny kukac..

Premenovany subor, toto som neskusal..preto som sa stym nestretol..

Mne zas robilo s novym bezkartovym modulom Digi, ze zacalo to sekat a vypadlo dekódovanie, ked som restartol kompletne, tak nabehlo normalne.. ale ten modul bol dost horuci.. podarilo sa mi ho vymenit za starsi kartovy modul, tak uvidim ako sa to bude chovat..lebo predtym som ho mal v Ultime4K 2,5 roka a ani som nevedel ze tam je. Slapal jak hodinky. Takze preto verim ze pojde dobre aj v Duo4K SE.. ved maju rovnaky chipset Broadcom 7444..

Skratka, problemy ktore popisujes mi pridu ako som vyssie spomenul = zblbnutie image-u.. normalne chovanie to nie je..

Mopky2
Registrace: 10/2015

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra