![]() |
|
Je lnb kaput??Dobrý den. Můj přístroj se jmenuje Dreambox HD 900.co může u tohoto přístroje spusobovat že najednou je černá obrazovka s nápisem -CHYBÍ DATA Z TRANSPONDÉRU. Je lnb zralé na výměnu? Signál je ok, 95%.Dekuji uctivě za rady. |
gionni
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Znova naskenovať satelit |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 365 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Dodatek... Jo a když to tak nějak naskočí tak kostickuje a to i za hezkého počasí. |
gionni
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??moze byt vadny LNB , moze byt vadny Tuner - idealne vyskusat box u niekohoTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 241 |
![]() |
|
@gionni"Signál 95%" vůbec nic neříká! Je to 95% síla nebo kvalita? Podstatná je totiž kvalita!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Obě škály jsou na stejných číslech |
gionni
![]() |
|
@gionniMohlo zatéct do konektoru u LNB, může být vadný nějaký spoj nebo aktívní či pasívní prvek na koaxiálu, může být vadné LNB, může být závada v přijímači, může být větrem pootočená parabola. Venku je mokro, začal bych s kontrolou přijímače, konektorů u přijímače a postupoval dál a dál. Až nebude zbytí, tak to bude chtít vylézt ven a zkontrolovat i konektor u LNB, zda je parabola správně nasměrovaná, zda není vadné LNB samotné, což se bez zaručeně funkcního LNB a měřáku dost špatně dělá. |
DeNiro
Registrace: 6/2022 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??ak je taký signál malo by to ísť po preskenovaní , nejdú ani nekodované? |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
![]() |
|
@DeNiroTreba vyskúšať nejaký jednoduchý STB namiesto toho dreamu a hneď budeš vedieť.Aký je starý ten dream ? Ak je starší, treba vymeniť tuner,alebo zdroj , ale o tom ťa presvedčí skúška s iným STB . Ak nie , kolega DeNiro ti to popisuje čo ďalej. Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Moja odpoveď je pre gionni a nie pre DeNiro (chybka)Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Možná Ti někde upadl šroubek a LNB potřebuje znovu seřídit. Zkontroluj šrouby a jestli je stožár s úchyty v pořádku. Jestli je úchyt v pořádku, vymontuj LNB, prohlídni hlavně víčko a případně nech LNB v pokoji vyschnout. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
je toho mocpokud na to nestačíš,zavolej toho,kdo ti dělal instalaci,on i popraskanej koax dělá radosti hodně |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Je lnb kaput??Pánové.. Děkuji všem za pomoc. No vždyť nato je to tu fórum aby i méně skuseni dostali rady od kluků co se s tím hrají mnoho let. Nejpravděpodobnější byla chyba v lnb, asi voda, vlhkost. Vyměnil jsem a zatím u mě dobrý. Kabely, konektory byli ok., směr antény a lnb také. Takže já bych poděkoval a mnoho zdaru při pomáhá i takovým lidem jak jsem já. |
gionni
![]() |
|
Takhleby asi mělo vypadat zakončení vlákna |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousto už není moderní |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
Ak má LNB 5 rokovAk vznikne podobná závada a LNB má viac ako 5 rokov na 95% je chyba v konvertore. Skúsenosť z predajom SAT techniky. |
Marian24
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 66 |
![]() |
|
![]() |