Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nokia Streaming Box 8010 - synchronizace zvuku

Zdravim, uz je to nejakou dobu co jsem tu psal o tom ze mam problemy na android boxu Nokii 8010 se synchronizaci zvuku a obrazu. Jedine co pomaha je restart pristroje nebo vytazeni ze zasuvky. Pokud dobre nesledujete nemusite si toho vsimnout a tak se ptam, jestli nekdo nevi krome dvou zminenych metod jak problem vyresit. Jinak pujde asi do reklamace. Co jsem cetl tak uz to zjistilo vice uzivatelu a jeden v recenzi uvadi ze pomohlo přepnutí na RAW. A tak se ptam jestli nekdo nevi kde to prepnout nikde jsem to v nastaveni nenasel. Osobne si myslim ze je to chyba firmware. Dekuji za kazdou radu.

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nokia Streaming Box 8010 - synchronizace z...

osobne si myslim ze je to chyba Nokia 8010, vzdyt je to obycejny Homatics, uvazoval jsem o koupi, ale po tech zkusenostech uzivatelu, nevim, nevim 👎 vyhozene tri tisice

medard 1
Registrace: 2/2021

To sa ti zvuk rozchádza pri prehrávaní akoukoľvek aplikáciou?
RAW výstup zvuku sa nastavuje - Nastavenia/Zvuk

Spacer
Registrace: 9/2017

@spacer - ano, je jedno cim prehravam. Jak to zacne delat tak jedine restart. Pustim nejakou hru, pak youtube a pak film a za nejaky cas si toho vsimnu. Nepomuze vypnout ovladacem, musim dat primo restart. To prepnuti nemuzu najit. Nemam tam nastaveni-zvuk, ale nastaveni - predvolby zarizeni - obraz a zvuk a tam to taky nemam tak kde to ma byt?

Josef35

Nokia 8010 je opravdu asi Homatics R plus. Mám doma jak R tak i R plus a musím konstatovat , že R plus nepřináší jedinou subjetivní výhodu. Není ani pocitově rychlejší. Naopak R plus se už několikrát zaseknul nebo se "odhlásil" ovladač.
Podrobnější nastavení zvuku je až když se dají možnosti pro vývojáře ( jako u mobilu - 7x kliknout na číslo sestavení. Ale vyloženě nastavení RAW tam není.
Ještě si v TV mužeš pohrát s nastavením HDMI vstupu ( e-ARC apod)

lubos32
Registrace: 2/2010

@Josef35

Neběží současně v pozadí více věcí, které by plnily RAM? Dá se zjistit aktuální zatížení RAMky?

torny
Registrace: 3/2018

@lubos32 - mne se Nokia 8010 jeste nesekla a ovladac funguje taky spolehlive - dobre. Zadne odhlaseni se mne nikdy nestalo. Vyvojarsky rezim jsem zkousel jeste nez jsem tu napsal, ale tam jsem to taky nenasel tak nevim proc v te recenzi pise o prepnuti do raw kdyz to tam nikde nevidim. Do Hdmi vrtat nebudu kdyz to jde po restartu boxu dobre.

@torny - je to jedna s moznosti ktera me napadla s tou RAM ale vyrobce by to mel mit vyresene aby to bezelo jak ma. Zkusil jsem vypnout vse co tam je aby nebezelo na pozadi po ukonceni tak uvidim casem jestli to zas nezacne delat. Nedivam se na to denne takze je to na dyl zkouseni. Nekde jsem se docetl ze ta nokia mela s timto problem uz na predstaveni - nesedel zvuk s obrazem. Zpocatku jsem udelal tovarni nastaveni kdy to hned prestalo delat a myslel jsem si ze je to vyreseny a ono nebylo. Pak jsem dosel k tomu ze musim box vzdy restartovat neby vytahnout ze zasuvky aby sel zvuk tak jak ma. Vetsinou to zacne kdyz se divam na youtube, nejakou hru pustim, pak film pres kodi ze serveru a vsimnu si ze zvuk neni jak by mel byt. Neni to hned a pokazde ale zacne to vzdycky za nejakou dobu delat ze si toho vsimnu. Jedna se o milisekundy ale kdyz nekdo nekomu da facku, tak tam je to hned poznat ze to nesedi. U dabingu se to taky spatne rozeznava, nejlepsi ceske mluvene slovo, pisnicka nebo ta facka, apod. Ten kdo ten box ma si toho casem vsimnete. Porovnaval jsem zvuk pak po restartu a bylo to uplne jine. Za mne potrebuje doladit FW, jinak bezi fajn, je rychly, neseka nic. Slozitejsi hry jsem nezkousel.

Josef35

Kdyz vidim vlakno o updatu Nokie 8000 tak me napadlo sem po delsi dobe hodit dotaz ohledne zvuku tohoto boxu. Problemy se zvukem nezmizeli ani po aktualizaci. Pokud pustim youtube, pak neco napr. pres kodi a dalsi, tak po nejake dobe se zacne rozchazet zvuk s obrazem. Je potreba se divat pozorne. Po aktualizaci nepomohlo ani tovarni nastaveni. Nejakou dobu to jde ok ale cim delsi dobu neudelam restart nebo nevytahnu ze zasuvky po case to zacne delat. Nasel jsem par diskusi a ten problem tady je. Google mi nasel na jednom znamem obchode kritiku na tento box a zrejme ji smazal, protoze uz me nejde najit ani otevrit odpoved obchodu - asi proto ze kdyby to nekdo cetl uz si box nekoupi.
Google nasel toto:
Dobrý den, rozchází se zvuk s obrazem a docela hodně. Pomůže jen tvrdý restart - odpojení od sítě. Dělá to každý den. Nastavení je v pořádku, nejsem laik a ...

Nema nekdo zkusenost pripadne ucinny navod krome vyhozeni do smelcu jak problem vyresit? Krome restartu apod?

Josef35

Co na to prodejce/dovozce? Jak dopadla reklamace? Temer uplne stejny box je Homatics Box R plus a zde si nikdo nestezuje nebo ano?

koudelka
Registrace: 4/2009

Zatim jsem prodejci nepsal, cekam jestli to nevyresi nejaky update ale zrejme asi ne. Pokud to nevyresim pujde na reklamaci. Ale nez ho tam poslu potreboval bych vedet jestli je to problem vsech kusu nebo jen nekolika. Protoze jsem se docetl ze tento problem se zvukem byl viditelny uz pri predstaveni tohoto modelu Nokia 8010.

Josef35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra