Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Špatný/nefunkční CI slot na TV

Dobrý den, mám pár týdnu TV LG OLED65C22. Od začátku jde bez problému, včetně CI slotu. O víkendu vypadl obraz s hláškou kodování programu. V menu TV v sekci CI modulu se nelze dostat, tváři se jako kdyby modul ani nebyl v TV. Když ho ale vyndám z TV, tak se zobrazi hláška o vyndání modulu. Stejné,jako když dám modul do TV. Modul jsem zkoušel v jiných TV, kde funguje. Jiný modul nemám možnost vyzkoušet,protože nemám.
Vše ostatní na TV funguje,DVB-T2,aplikace jako YT,Skylink Live..
Je možné, že "odešla" šachta na modul?

bagr3210
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

@bagr3210

Spíš bych to viděl tak, že došlo a aktualizaci modulu a došlo k nekompatibilitě. Nebo došlo k aktualizaci televize a ta se úplně nepovedla. Už jsem se setkal s obojím. Bohužel z toho není úniku. Vyzkoušet jiný modul je asi jediné řešení!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Špatný/nefunkční CI slot na TV

Možno ti dám zvláštnu radu, ale asi najlepšiu a hlavne problém bude vyriešený zdá sa zdarma. Ak máš tv ako tvrdíš pár týždňov, tak to hoď do auta a zanes na reklamáciu aj s modulom CI. Predpokladám že problém vyriešia. Samozrejme ak si fyzicky niečo na module alebo skôr v šachte tv nepoškodil. Želám veľa úspechov.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@Tami

Děkuji za odpověď. Nebudu TV nikam vozit,korž že má 65" ;-)
To zavolám servis,jen bych si potřeboval být jist, že je šachta KO. Fyzicky jsem na tom určitě nic neudělal, jelikož od začátku je modul v TV,nikdo ho nevytahoval,nezasouval až do doby, než přestalo fungovat.

bagr3210

Taky bych to hodil do reklamace. Čím dřív, tím líp.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Enik

Díky za reakci.
Aktualizaci to nebude. Modul se sám neaktualizuje, pokuď není na sat na nějaké pozici a musí se povolit (alespoň takové zkušenosti mám já). A TV se aktualizovala asi týden po koupě. Dle čísla aktualizace se také aktualizace nekonala.. :(

bagr3210

@MMorous

Asi to tak i dopadne. Ale jdu na dovolenou tak tam zavolám až po dovolený.

bagr3210

@bagr3210

zkusil bych vyndat modul a vyvolat aktualizaci televize. pak eventuelne vyvolat aktualizaci modulu v jinem zarizeni.

medard 1
Registrace: 2/2021

@bagr3210

a mozna stejny problem jako ma v sousednim vlaknu lubos32. udelat reset,inicializaci.modulu. takze mozna zase neco umelci ze skylinku zkouseli.

medard 1
Registrace: 2/2021

často LG tv majú na môj vkus problém s načítaním modulu, opakuje sa to u zákazníkov, nutná reklamácia

zoly
Registrace: 9/2012

Takže bez reklamácie sa to asi nezaobíde. :-/
@bagr3210- je mi jasné že vláčiť tv na reklamačku je trošku o ničom, lepší by bol servis man na miesto. Myslím si však stále, že bez reklamácie sa nepohneš. :lookaround: Držím palce

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@medard 1

Zkusil jsem jak prvni a vubec nic..

bagr3210

@zoly

To je snad zly sen. Koupil jsem Samsunga v OLEDu,ten jeb@@ za 3dny. Na doporuceni jsem vzal LG a priplatil zaruku..
Jako,TV za fakt nesmysl a jeste kazdy mesic reklamovat? :fuming:

TAMI, alespon v CZ je,ze od velikosti myslim 42" chodej na servis primo domu. Jen nevim,ze kdyz uznaj,ze je nepravitelny,jestli to nebudu muset tahat do prodejny,kde jsem to koupil.. :)))

bagr3210

nefunkčný slot/modul

SKYLINK ,CANAL+ACTION, upgrade CAM SOFTFARE.
Pre modul Irdeto Smit.

garbanka
Registrace: 8/2009

Nikde tu nečítam ,že či si robil továrenské nastavenie aj televízora a aj modulu . Po aktualizácii a zvlášť pri takýchto problémoch by som to odporučil . Vytiahni modul , urob továrko na TV potom niekde inde urob továrko na module , samozrejme skontroluj v oboch prípadoch aktuálnosť software u oboch . Potom vráť modul do Tvojej TV a ak sa opakuje problém , už len to čo radia kolegovia hore.

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

@bagr3210

Ak to budeš vracať do obchodu tak napíš kde. Už som takto kúpil 2 TV rozbalené skoro za polovičnú cenu :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Také vlastním LG a tak vím, že přijímat na tom satelitní vysílání obecně a přes interní CI slot kódované vysílání může být nápor na nervy. Lepší je zakoupit k TV normální satelitní přijímač a ovladač TV používat jen k zapnuto / vypnuto.

DeNiro
Registrace: 6/2022

@petersk

Nic vracet nebudu,kdyz uz ubehla lhuta na vraceni..A pochybuji,ze bys jel pro TV do CZ..Nic-mene,tak kupuji i ja-otevrene,poskozeny obal s 2rocni zarukou :)))

bagr3210

@Boris

Tak tovarko udelano na TV..Nedokazu si predstavit,jak vypada tovarko u modulu..Nic-mene,tovarko nepomohlo. Modul je plne funkcni,usuzuji dle toho,ze v dalsich 4TV plne funkcni a vse funguje korektne.

bagr3210

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra