![]() |
|
Dreambox One - Kodi nefungujeAhoj.Mám Dreambox One na kterém je nyní na zkoušku DreamElite 7.1 s KODI. Vše asi funguje dobře, ale KODI nemůže na internet. Je sice připojeno v domácí síti ale nedostane se ven. Myslím si že za to může špatně nastavená DNS. Dreambox má DNS 8.8.8.8. a 8.8.4.4.ale KODI si načetlo DNS 127.0.0.1 a 0.0.0.0 Přitom IP, masku podsítě a i bránu má stejně jako systém DM. Například na Raspberry Pi4 mám také KODI - Libre ELEC - a jak systém tak i KODI mají DNS stejný (8.8.8.8) V tom KODI asi DNS nastavit nejde. Nevím co kde pozměnit aby to šlo. Nenačtu do KODI ani češtinu. Nespojí se se serverem. Co je špatně? Pomůžete prosím? Díky. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeKodi pouzivej na Android boxu. Ja ho mel to kodiv prijimaci VU+ duo 4K a jsem to dal pryč protoze to se nedalo pouzit a taky slo youtube pryc a hbbtv. Nepouzitelne v enigme. Na tv samsung youtube a hbbtv slape na jednicku. |
marianst
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 278 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujePresne tak v enigme nic moc,ked chces mat pokoj kup si tu toto masinku Nokia streamer 8010 a tam to funguje paradne.![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
@coralPresne ako píšeš mám obidva 8000 aj 8010. Maximálna spokojnosť![]() |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 540 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeE2 je na satelit. A ne na Kodi a jiné. Tam to nemotej.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeA pokud bys ho chtěl prodat, tak se ozvi, za rozumné peníze ho koupím...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeKODI funguje dobře na přístrojích Enigma2 co používají procesor Hisilicon Hi3798MV200, konkrétně zatím stále nepřekonatelný Octagon SF8008, na ostatních pokud je problém, tak pomůže úprava souboru playercorefactory.xml. Přijímače, které používají procesor Broadcom ve spojení s KODI obecně dobře nefungují. Samozřejmě Android krabička je řešení, ale mě se líbí mít všechno v jednom a to včetně webového prohlížeče, který také SF8008 podporuje, ve spojení s klávesnicí to v zásadě nahradí běžný prohlížeč. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 495 |
![]() |
|
@gsmobilVše v jednom je kočko pes. Umí vše na půlku. Každý přístroj má svá specifika. A vůbec mě nevadí, že mám v obýváku na stolku 4 ovladače. Většinou to je na HDMI CEC tak v poho.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@gsmobilTaké preferuji spíše vše v jednom než hromadu krabiček a ovladačů a na Octagonu běží vše co potřebuji OK...![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 744 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefunguje@gsmobil![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 427 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeMně by zatím stačilo kdyby si to KODI načetlo z Emigmy2 ty DNS.Pátrám jak to nastavit ale nedaří se mi to. Router má nastaveno DHCP a u té Enigmy2 to je stejné. Přesto KODI má DNS 127.0.0.1 |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeJenom mě napadlo, One má zabudovanou wifi, odpoj kabel a vyzkoušej připojit přes wifi, uvidíš jakou ip budeš mít na kodi, jestli se nezmění...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeKODI v Enigme je nedorobok a nikdy to nebude plnohodnotné KODI!Nechápem čo riešiš KODI v enigme, ked máš DreamElite7.1 v ktorom si môžeš na SD kartu nainštalovať Android a do neho plnoghodnotné KODI , alebo COreelec na SD kartu. Pokiaľ budeš mať kartu v prijímači nabootuje ti to čo maš na SD karte ak ju vytiahneš pôjde ti enigma . |
Pastoman
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Dreambox One - Kodi nefungujeZdravím vysvětlil by někdo k čemu se "kodi" používá ? Je to něco jako stream cinema community? Děkuji za objasnění třebas i soukromou zprávou...Multifokus + motor
|
czRossi
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
@czRossiGoogle ti to vysvetli podrobne![]() |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 468 |
![]() |
|
@gsmobilOk.Ked ti teda dobre funguje Kodi v Octagone sf8008 ,tak nam trosku ozrejmi alebo naved co treba spravit aby to slo aj nam ostatnym ked mame takuto konkretnu masinku.Mne v image openatv 7.2 kodi Nexus 20 nefungovalo korektne strasne dlho nabiehalo a nakoniec ostalo zaseknute.Takze co poradis?![]() |
coral
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 333 |
![]() |
|
![]() |