![]() |
|
Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701 ViaccesDobrý den, provozujete někdo satelitní přijímač Technisat Technibox UHD S s modulem CAM 701 Viaccess odca Neotion? Chodí Vám to korektně? Kamarád si tuto sestavu pořídil, ale potýká se s problémem výpadku kódování obrazu, kdy u kodovaných programů uprostřed sledování programu vypadne obraz a jde jen zvuk. Přitom na modulu svítí kontrolní dioda zeleně. Nepomůže zaslání instrukce do karty v modulu, ani restart prijímače, trvá to tak třeba dva dny. Když se po nějaké době přijímač zase pustí, tak naběhně v pořádku, funguje třeba 3 týdny a najednou zase na pár dnů vypadne u kódovaných programů obraz a jde jenom zvuk. FTA programy fungují korektně, takže usuzuji, že může být problém v bezkartovém modulu nebo ve spolupráci Technisatu s modulem. Ale v recenzi přistroje Technisat Technibox zde na parabole bylo napsáno, že s modulem CAM 701 Viaccess funguje korektně. Jiný přístroj se šachtou CI+ na vyzkoušení modulu nemáme. Díky všem za názor. |
Servisman
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Není to tak, že při výpadku dekodéru by nešel ani zvuk? Jak má nastavené HDMI? Restartem myslíte "softstart", kdy podržíte na cca 5 sekund tlačítko ON na dálkovém ovládání, nebo flash reset? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Taky si myslím, že při výpadku dekodéru by nešel ani zvuk, potvrdili mi to i na Skylinku, kde jsem se dotazoval na tento problém. Restartem myslím vypnutí přístroje z elektriky a po chvilce zapnutí. Případně i povytažení modulu a zasunutí - při vypnutém přijímači ve standby. Jak má nastavené HDMI, to nevím. Ale proč to třeba tři týdny až měsíc jde normálně a potom se to na pár dní zničeho nic pokazí. Na toto by nastavení HDMI mít vliv nemělo, zde bych viděl, že při nekorektním nastavení HDMI by to nešlo vubec ... |
Servisman
![]() |
|
@ServismanStretol som sa aj z tým, že problémom bol samotný HDMI kábel - t.j. porucha sa prejavovala tak, že obraz vypadával, zvuk fungoval normálne.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
@ServismanAle ak píšeš že FTA programy fungujú normálne, tak v HDMI kábli to nebude! Chyba buď v samotnom stb, alebo v module. Ale skôr by som tipoval na ten stb.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...s timto skvelym vynalezem modulem viacess orca jsou technicke problemy uz od sameho zacatku. a uz se to tu i resilo. 👎 |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 424 |
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Pokud to více dní nejde, zkusil bych ten flash reset, v podstatě tovární nastavení Pak bych nastavil jinou zemi než Česko, aby nechtěl spouštět Fastscan a ručně naladil transpondery, které mě zajímají.Může v případě poruchy zkontrolovat zda je platný video PID? |
torny
![]() |
|
@Bohemia czMáme kartu 3 roky v tv Panasonic bez problémů. Tak buď kus od kusu, nebo spolupráce s CI+? |
torny
![]() |
|
Re:mmiriboyJá se taky domnívám, že chyba může být i Technisatu. Ten je v záruce - pořízen v 01/2023. Ale když se to chová tak nepravidelně, tak se obávám, že reklamace by byla neúspěšná, protože závada by se zrovna neprojevila. Měl jsem přístroj i s modulem, po té co to u kamoše nešlo u sebe a tři dny v kuse jsem ho testoval. Vše běželo normálně. Minulý týden ve čtvrtek se to zase stalo, v průběhu soboty to naskočilo a když jsem přijel v pondělí, tak vše šlo a nic nenormálního jsem nezjistil. Provedl jsem preventivně reset modulu a nechal ho znovu načíst klíče. Zatím vše funguje... |
Servisman
![]() |
|
Re:tornyKamarád je pouhý uživatel, vše potřebné kolem satelitu mu dělám já. Zatím jsem ale nestihl k němu dojet, když to bylo v poruše. Prosím Tě, kde bych viděl, zda je video PID platný, když bych se u poruchy zrovna nachomítl.Už jsme z toho oba nešťastní. MKanželka mu nadává, když se jí to pokazí při "Vyprávěj" -:). Nejhorší je, že si ten Cam 701 vyměnil za starou ICE kartu, ta je teď zrušená a Skylink mu to zpět z Viaccess na ICE nebo M7 nevrátí. Celá sestava (přístroj + modul) stál dost peněz a on má na kartě zaplacený Kombi+ a dost často nekouká. Kdyby se to podělalo trvale, tak jdem do reklamace, ale takto se s tím dá dost těžko co dělat. Volal jsem prodejci a ten mi řekl, že je to chyba televize. Ale když jde ČT24 a ostatní FTA programy, tak to chyba televize být nemůže... |
Servisman
![]() |
|
@ServismanPID: OPT/stav/audiovideo. Ten videopid by měl asi souhlasit s pcr pidem. Já právě uvažuju o tom, že přijímač špatně nahraje fastscan, proto ta instalace ručně S tím Technisatem byly i nějaké jiné problémy, byla tu diskuze, že nějaký transponder vůbec nešel. S jiným firmwarem chodil. Takže ještě je možnost aktualizace, nebo naopak vrácení staré verze. U někoho by se tu dala snad pořídit.Ještě, když to nejde, nejde nic kodovaného? |
torny
![]() |
|
@ServismanNa stránkách Technisatu je software 2.81.0.6-4767 z 26.01.2023. Komentář: Všeobecná vylepšení. |
torny
![]() |
|
@servismanMal som presne rovnaké skúsenosti s Technisatom DigiCorder ISIO S s modulom IRDETO Technisat Technicrypt. Iba z času na čas čierna obrazovka kódovaných Skylink programov s normálnym zvukom. Nekódované programy šli v poriadku. Pomohla výmena HDMI kábla za ten originálny od Technisatu. |
IVOzNR
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 277 |
![]() |
|
@ServismanA ještě, má připojený disk? Zkusit při poruše pořídit nahrávku, zda bude volná nebo zakodovaná. |
torny
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...A ještě je tam k pohrání HDCP nastavení. Jinak asi dle IVOzNR. |
torny
![]() |
|
@ServismanKoukal jsem teď na německá fora, může to být skutečně problém HDCP.Je třeba na televizoru vybrat správný HDMI vstup a povolit na něm HDCP přehrávání. Chyba se pozná tak, že není zobrazený obsah, ale menu přístroje vyvoláš. A asi bude stačit pořídit ten správný kabel, jak píše kolega. |
torny
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Díky torny a IVOzNR za rady. Vyzkouším vše. Disk připojený nemá. Originál kabel od Technisatu jsem tam dal. On to provozuje s televizorem SONY cca 12 let starým přes stolek SONY se zesilovačem. Kabel HDMI jde z přijímače do vstupu HDMI ve stolku a z něj teprve do televize. Zkusím to zapojit přes HDMI přímo do TV, mimo stolku. Ale stále mi nějak nepasuje to, že všechny volné programy jdou a u kódovaných jen zvuk. Zaměřím se i na to HDCP. Tím jsem se ještě nezabýval. Tovární nastavení přijímače i modulu jsem již udělal, ale vždy jsem při nové instalaci použil Fastscan Skylinku. Ale stejně nechápu, proč to třeba tři týdny jde a potom pár dní ne. Co to způsobuje? předpokládám, že když je něco špatně, tak trvale. O tom novém firmware vím, jen se bojím ho tam dát, aby prodejce uznal případnou reklamaci. Na svých stránkách má uveden firmware, co je v přijímači, jako doporučený.. |
Servisman
![]() |
|
@Servismanale tohle v zadnem pripade na reklamaci toho Technisatu neni. proste vymenit ten cam701 za normalni modul irdetoSmit s kartou a je po problemu. pripadne si tedy poridit modul technisat s kartou uplne nejlepsi reseni. nevim a nechapu co ho vedlo ke koupi prave toho cam701 ?! |
Bohemia cz
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Přímač VU+UNOse 4k s modulem CAM701 Viaccess orca Neotion,zaplaceno Kombi+Karta pořízena pro možnost odkodování programu Love Nature 4k z EUTELSAT HOT BIRD 13G signál 92%. Vše běží korektně, stejný problém jen u tohoto programu modul svítí kontrolka zeleně a obraz nenaběhne jen zvuk. Občas naběhne prí restartu Enigmy.TV-LG Oled nepomohlo ani odpojení HDMI(ARC)od soundbaru a zapojení přímo do TV.Naběhnutí obrazu modul zobrazí náhodně. ![]() |
Bazilišek
Registrace: 10/2021 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
@ServismanNeviem či niečo s tou kombináciou Technisat Technibox UHD S & modul CAM 701 Viaccess orca úspešne poriešiš. Ja osobne by som v živote nešiel do takejto kombinácie. A už vôbec by som za taký z môjho pohľadu "nič-moc" stb nevysolil 300€! Nerozumiem, prečo ten tvoj kamoš, keď sa rozhodol pre takýto drahý stb, si radšej nekúpil niečo z linuxom a E2?!Ale keď už to má, možno by stálo za pokus zohnať do toho stb klasickú ice kartu z adekvátnym CAM modulom, lebo pochybujem (možno sa mýlim, ak áno, tak sorry!), že by na tento typ stb bola fw podpora pre ice karty fungujúce v irdeto móde. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@ServismanJak radí kolegové, nejlepší řešení by asi byl návrat k Irdeto. Já provozuji Technisat Digit UHD s modulem Technisat asi 5 let bez problémů. Jinak jako experiment zkusit obejít HDCP pomocí HDMI rozbočovače. Jsou to ovšem další náklady![]() |
torny
![]() |
|
RE: Technisat Technibox UHD S a modul CAM 701...Díky všem, pokusím se u kámoše řešit to HDCP. Návrat k Irdeto není reálný, protože Skylink mi ten modul s balíčkem Kombi+ zpět na Irdeto kartu nepřevede. Jen na Viaccess nebo Nagru. To jsem s nimi řešil. Balíček Kombi + je zaplacen ještě na třičtvrtě roku, takže varianta koupit Irdeto kartu + modul a na ní si duplicitně zaplatit Kombi+ je finančně náročná.Proč šel do této kombinace? Protože v recenzi tohoto přístroje byla popsána jako bezproblémová. A on měl před tím 13 let Technisata s modulem a kartou ICE bez jediného problému. Díky všem za pomoc, moc si vážím, že jste mi poskytli náměty, ke zkoušení jak řešit tento problém. Budu dál experimentovat. Teď mu to od soboty zase jde. |
Servisman
![]() |
|
@Servismanno zpetna vymena je samozrejme nesmysl. my tady piseme o koupi nove karty a noveho modulu irdeto.z bazaru. jinak tedy predplatne take samozrejme neni problem.proste se vystornuje a prevede na novou kartu. jak slozite ze ?a o recenzi snad ani nema smysl komentovat.v recenzich jsou takove veci ze se jeden nestaci divit. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@ServismanOmlouvám se, že ještě otravuju, ale napadlo mě, že u Technisatu lze přes program Techniport jednoduše stáhnout z přijímače nastavení programů a naopak ho do přijímače nahrát. Co zkusit v okamžiku poruchy nahrát nastavení, kdy to šlo? Je to otázka pár vteřin. |
torny
![]() |
|
Re: Bohemia czDíky za návod, to jsem fakt nevěděl, že lze předplatné vystornovat a převést na jinou kartu. Díky. Když se to nepodaří vyřešit, tak takto budeme postupovat. O recenzi raději víc psát nebudu, ale souhlasím. Díky. |
Servisman
![]() |
|
Re: tornyVůbec se neomlouvej, jsem vděčný za každý nápad. Mě se však ještě nepodařilo přijet k přístroji u kámoše, aby mu nešel. Vždy se to dozvím tak jako včera večer. Na WhatsApp mi včera večer přišla fotka telovizoru s černou obrazovkou a textem: "Už jde zase jenom zvuk". Za cca 4 minuty mi přišla fotka TV s obrazem a textem: "Vypnul jsem a zapnul satelit a už to jde". Kamoš bydlí na druhém konci města a používá jen DO. Aby něco ztáhnul z přijímače do PC bohužel nehrozí.... |
Servisman
![]() |
|
![]() |