Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink frekvencia 11973 problém s nahrávaním na b

Zdravím, vie mi niekto poradiť? Od 29.6.2023 mi nefunguje nahrávanie z frekvencie 11973 MHz na Skylinku, čiže CANAL+ ACTION HD, CANAL+ SPORT HD, NOVA SPORT 2 HD, ARENA SPORT 2 HD, MARKÍZA HD, DOMA HD... Používam blu-ray rekordér s HDD a dvojitým satelitným full hd tunerom PANASONIC DMR BST 700 s CI+. Mám v ňom CAM MODUL IRDETO SMITH so Skylink kartou. Obraz ide normálne, ale nedá sa nahrať. Ostatné programy nahráva bez problémov, len programy z tejto konkrétnej frekvencie nie... Ďakujem 🙂

Palo232
Registrace: 6/2023
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

Od 29.6.2023 mi nefunguje

to asi žiju fakt ze záznamu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr Opravujem, od 20.6.

To bol preklep, od 20.6. mi to nejde

Palo232

@Palo232

Na PC na kartě TBS6910 s modulem Irdeto Smith a s českou Skylink kartou to hraje i nahrává.

metro
Registrace: 1/2016

@metro

Dík za odpoveď, ale chcel by som to rozchodiť na mojom blu-ray rekordéri. Ak to ešte pôjde. Neviem či Skylink nenasadil nejakú pokročilejšiu ochranu, ktorá znemožňuje nahrávanie vybraných programov zariadeniam s blu-ray/dvd vypalovačkou...

Palo232

RE: Skylink frekvencia 11973 problém s nahráva...

No, nemám a ani nechcem mať doma takéto "čudo" - t.j. blu-ray rekordér zo sat tunerom. Čiže si ani netrúfam hľadať príčinu problému. Ale môj názor na riešenie je prostý nehľadať príčinu problému, ale zaobstarať si linux stb z E2 a z HDD. Nahrávanie musí s týmto systémom fungovať bez problémov. Záznam spracovateľný aj na iných zariadeniach, t.j. neobsahuje žiadnu ochranu proti kopírovaniu, čiže napr. strih a konverzia videa možná trebárs aj na PC. Samozrejmosťou je kopírovanie a prehrávanie videa po domácej LAN a Wi-fi sieti.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@Palo232

Nejde žádné nahrávání, ani timeshift?

torny
Registrace: 3/2018

@Palo232

"Neviem či Skylink nenasadil nejakú pokročilejšiu ochranu, ktorá znemožňuje nahrávanie vybraných programov zariadeniam s blu-ray/dvd vypalovačkou..." Doporučil bych dotaz na zákaznickou linku Skylinku. Jinak, pokud jsi zaznamenal, proběhla tu obsáhlá diskuze o updatu ci+ modulu, ten se u tebe uskutečnil?

torny

@torny

Nahrávanie aj programovanie nahrávania funguje zo všetkých kanálov normálne, nefunguje len z frekvencie 11973. Kontrolka REC svieti, ale záznam z kanálov tohto transpondéra sa na HDD neukladá. Kontaktoval som Skylink, oni vraj nič nemenili... Pozriem ešte tú diskusiu o update CI+ modulu čo si mi poradil. Zatiaľ ďakujem :)

Palo232

@Palo232

Ještě pokus pro zjištění místa problému: Pokud bys vyndal modul a dal nahrát zakodovaně, uloží se záznam? Podle návodu k recorderu lze dekodovat takto pořízený záznam později.

torny

@torny

Po vybratí modulu a pokuse nahrávať sa záznam neuloží.

Palo232

@mmiriboy

Dík za typ, budem to brať ako možnosť do budúcna, kebyto nahrávanie bolo problematické aj z ďalších frekvencií.

Palo232

@Palo232

Takže chyba není v Ci+, ale v rekorderu. Doporučil bych vymazat a znovu proladit transponder Pokud to nepomůže, s mrazením v zádech byl dal tovární nastavení a reinstalaci všeho. Držím palce.

torny

@torny

Dobre, ďakujem za radu. Vyskúšam to.

Palo232

@Palo232

Ještě pro jistotu - z jiného transponderu to zakodovaně nahraje?

torny

@torny

Ano, hned v dotazu to ke konci píše :))

DPetr
Registrace: 2/2014

@DPetr

Mě jde o stav s vyjmutým modulem a nahrání pořadu v zakodovaném stavu. Za účelem vyloučení příčiny potlačení nahrávání funkci CI+.
Musíš číst celou diskuzi před zasláním vtipné poznámky. :))

torny

@torny

O.K., pardon

DPetr
Registrace: 2/2014

@DPetr

Děkuji pane, nic se nestalo. Příště už nebudu jízlivý.

torny

@torny

Z iného transpondéra to zakódovane po vybratí modulu tiež nenahráva...

Palo232

@Palo232

Hm, už asi nic neporadím :((( Možná pro jistotu nechat na kartu poslat zápisy?

torny

@torny

Ešte som spravil jeden pokus na mojom starom rezervnom blu-ray rekordéri PANASONIC DMR BS 785 do ktorého som vložil CAM MODUL s kartou a tam je presne ten istý problém. Všetko nahrá v poriadku, len z 11973 MHz ani ťuk.

Palo232

@torny

Zápis som si zaslal viac krát cez moje konto v zákazníckej zóne a nepomohlo. Ešte čo si mi poradil tú diskusiu o update CI+, tak tá u mňa prebehla cca pred 2 mesiacmi. Dočítal som sa tam aj, že na 11973 MHz skylink nasadil nejaké 64 bitové kódovanie... Neviem presne, či to môže mať nejaký súvis s mojim problémom, keď to začalo haorovať len pred pár dňami

Palo232

@Palo232

Pokud to měsíc šlo.... Předpokládám, že jsi disciplinovaně čekal na dokončení zápisu..Vím, že bez záznamu ti programy jdou, ale zkusil bych počkat bez přepínání, až proběhne celý cyklus zápisů. Našel jsem pdf "reautorizace karty skylink", kde píšou: Zápisy s trvanlivostí 2 týdny se posílají na jednotlivou kartu každé 3 minuty a zápisy s trvanlivostí 30 dnů
každou hodinu. Pokud karta zápisy nepřijímala 3 týdny, vypršel její 2 týdenní zápis, ale dosud nevypršel zápis
30 denní. Po zapnutí přijímače se čeká, dokud nedorazí onen 2 týdenní zápis. Může dorazit za pár sekund
nebo až za 3 minuty, podle toho, ve kterém okamžiku zapisovacího cyklu byl přijímač zapnut.

torny

@Palo232

Ještě koukám do manuálu. Jak máš nastavený záznam zakodovaných pořadů (str.87). Pokud dekodované, zkus nastavit automaticky nebo zakodovaný, jestli se pak spustí záznam na HDD.

torny

@Palo232

Vlákno mě zaujalo,ale moje reakce je naprosto bezpředmětná.Ze zmiňované satelitní frekvence jsem sice neměl potřebu nikdy nic nahrávat,ale vyzkoušet bych to mohl na tom našem Panasonicu teď až za čtrnáct dní kdy budu doma.

Yves
Registrace: 11/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra