Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nejde ci modul skylink v vu+ ultimo 4k

Ahoj dnes mi normálně fungoval již několik let bez problémů ci modul skylink. Ale dnes jsem ho dal ze satelitu vu+ ultimo 4k (software vti) do tv samsung QE75Q60R a už nejde, vypadá to že v tv proběhl upgrade CAM software a od té doby nic. Zkoušel jsem dat ci modul v tv do tovarniho nastaveni, ale hlasi to chybu. Co s tím dělat?

mickeyx
Registrace: 6/2018
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

@mickeyx

Mohl bych znát důvod používat několik let CI modul pro Skylink v tom VU+ Ultimo 4k ?

elbaco
Registrace: 10/2018

RE: Nejde ci modul skylink v vu+ ultimo 4k

Nainstaluj si CI+ helper z feedu enigmy

marianst
Registrace: 2/2008

Ci modul

elbaco
Když už jsem ten vu+ ultimo 4k koupil tak jsem si ho už nechal, původně jsem ho chtěl vrátit. Tak jsem dal ten Ci modul do televize rodičům se to moc nelíbilo byly zvyklý na ten satelit. Ten vu+ ultimo 4k bez toho ci modulu nefunguje se skylinkem.

mickeyx

Určitě funguje se skylinkem i bez modulu... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

CI+Helper,modul Skylink normalne v Ultimu 4k frci.

baryn9
Registrace: 8/2013

Zapomel jsem mam openpli 7.3

baryn9

@mickeyx

Mám už několik let linuxový stroj VU+ DUO2. Tohle jsou luxusní setop boxy a jsou víceméně pro fajšmekry. Pro obyčejného uživatele nebo diváka je to nevyužitá věc. Kdysi jsem chtěl také přejít na Ultimo 4k a než jsem se rozhopal, prodej byl ukončen. Verze SE je pro mě nezajímavá.

elbaco
Registrace: 10/2018

No, treba si zvyknúť. Ľudia sú všelijakí. Aj takí, čo ani netušia čo si vlastne kúpili. :)

Spacer
Registrace: 9/2017

...a ten modul skús upgradovať. Už sa to tu riešilo - https://www.parabola.cz/forum/topic-105272/

Spacer
Registrace: 9/2017

@marianst

Kde ten ci+ helper stáhnu pro VTI 15.0.02

mickeyx

@mickeyx

Já osobně modul nepoužívám Skylink jedu na Oscam. Vu+ Uno 4K SE. Toto jsem našel na netu.
Ve VTi CI+Helper nepotřebuješ, proto ho nenajdeš v menu ani nikde ke stažení, protože CI+ ve VTI tak prostě funguje.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

nic se u toho ci modulu nezobrazí

Ikdyž tam ten ci modul vložím tak se nic nezobrazí. Žádné informace o něm nic. V tv funguje bez problémů.

mickeyx

@mickeyx

Možná jsi odpálil CI rozhraní, nainstaluj Oscam a jedeš i bez modulu... ;) :)))

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček

@milde

Jak ten oscam funguje stačí jen dát kartu skylink do satelitu bez ci modulu a bude to fungovat?

mickeyx

Ano, kartu vložit do čtečky a jedeš, module netřeba... ;) :)))

drobeček

ciplushelper

Tak jsem tam dal openatv, ale kde stáhnu ciplushelper aniž bych se musel kvůli tomu registrovat

mickeyx

@drobeček

a dáta mu tam da kto :)))

peto197601
Registrace: 3/2019

@peto197601

Ano chce to trochu provětrat internet. Ale jak zde již bylo několikrát psáno, Linux nepatří do ruky začátečníkům.🤔

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde

@milde

Evidentne si linuxovej odbornik, jak si se linux naucil a vynechal si fazi zacatecnika?

@mickeyx

V.I.Lenin- ucit se, ucit se, ucit se...

chocholos
Registrace: 11/2007

@chocholos

Tak to jsi teda trefil🤣

milde

@chocholos

Nejsem odborník to vůbec ne. Začínal jsem od nuly. Vše jsem si našel na netu. Jsem samouk. Nikde jsem se neptal jen jsem hledal na forech. Ale tady ne. Jsou odbornější fora. A po 18 letech i já u něčeho tápu. Ale co potřebuji sám pro sebe, tak mě jede👍

milde

Akorat dříve byli odborníci na rady sdílnějsí. Dnes je to trochu omezeno co se může uveřejnit a co nemůže. Kór zde.👎

milde

Zde se kolikrát debatuje k nesmyslu na 4 stránky a skutek utekl. Výsledek 000👎

milde

Dnes kdyz se nekoho na neco zeptas,tak napred z tebe udelaji V..a,pak ti reknou studuj,studuj.Pritom ten kdo to ovlada je to odpoved na par minut.Staci napsat za 1,za2 a jeto.Chtelo by to trochu ochoty a slusnosti.HEZKY DEN

baryn9

Nechcem moc kecať do tejto debaty, keďže v žiadnom z mojich linux stb nepoužívam CAM modul. Ale v image OpenATV je plugin z názvom "ciplushelper" a to okrem iných stb aj na mojom VU+ Duo4K SE. Čiže, možno postačí tam nainštalovať iné image?!
;)
Ale ako tu už bolo popísané, karty Skylinku (ICE a Irdeto) fungujú aj priamo v čítačke kariet. Stačí tam mať správne nakonfigurovaný oscam spolu zo správnou binárkou oscamu.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra