![]() |
|
FTA rádio z AstryDobrý deň. Dopredu vás musím informovať že v tejto oblasti sa vôbec nepohybujem a všetky informácie mám z googlu alebo chatGpt takže ak toto celé napíšem zle tak sa ospravedlňujem. chcel by som sa spýtať že či existuje nejaký spôsob ako prijímať rádio zo satelitu zadarmo a bez dekodovacej karty. V mojej lokalite je totiž na fm dosť blbý signál a tak som dostal nápad že či by nebolo najlepšie riešenie zohnať splitter z jedného single LNB ktoré je namierené na Astru 23,5°E a potiahnut kábel z paraboly až do dielne kde by bol ďalší set top box a ten pripojený na AUX vstup Repro. Keďže mám single LNB tak som iba na jednej družici a trošku mi vadí že rádio Best Fm vysiela na Thore ktorý nemám ako naladiť, ale čo už.. Doma by som mal mať starý openbox príjmač ktorý som ešte ale nenašiel takze o ňom nič neviem ,viem iba to že dokáže spracovať Max. SD kvalitu a kvôli problémom zo skylinkom bol menený , inak funguje, avšak neviem či podporuje AAC kodek v ktorom väčšina radii vysiela, no podľa toho čo som na googli našiel existujú FTA Dvb-s prijímače avšak neviem kde taký kúpiť. Rozmýšľal som aj nad Octagon sx8 ktorý vypadá byť cenovo dostupný ale neviem za koľko mesiacov by som ho musel meniť.. V podstate by som chcel používať príjmač bez televízora no mám pocit že na povale by som mal mať nejaký starý Sencor monitor z reproduktormi ale to som tiež ešte neskúmal,taktiež neviem či nebudem potrebovať zosilňovač signálu keď pripájam jedno LNB do dvoch zariadení alebo to v pohode pôjde aj bez neho.Ďakujem každému kdo bude ochotný mi pomôcť. |
LubosGG
Registrace: 6/2023 Příspěvků: 11 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: FTA rádio z AstryToto si naštuduj:https://www.parabola.cz/prehledy/tabulka-radio-digital-23e5/ A potom sa skús spýtať ešte raz! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 012 |
![]() |
|
@LubosGGA ďalšia vec - pre každý tuner je najlepšie a najjednoduchšie využiť samostatný výstup z LNB!!!VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Satelitní rádio1) Pokud má fungovat příjem sat. rozhlasu nezávisle na příjmu TV, musí být použit tzv. twin konvertor se dvěma nezávislými sat.vystupy (kvůli nezávislé volbě programů vysílajících vertikálně i horizontálně).2) Odložený satelitní přijímač (pouze pro SD vysílání) použitelný nebude, téměř vše je vysíláno v DVB-S2. 3) Co vše lze poslouchat můžete jednoduše zjistit z webu (např.zde v sekci Přehledy). Obecně na 23,5 to budou slovenská, česká a částečně i polská a holandská rádia. Z pozice Astra 19 by bylo možné poslouchat mnoho především německých stanic, z Astry 28,5 třeba rádia z Velké Británie atd. 4) Pro vlastní poslech rádií televizor (zobrazovač) nutně potřeba není, ale pro přehlednost a hlavně prvotní nastavení je připojení více než potřebné. Pro následný poslech se již bez něj objedete. |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 131 |
![]() |
|
RE: FTA rádio z AstryAk máš možnosť, dotiahni si do dielne internet a máš toľko rádií z celého sveta že nebudeš vedieť, čo máš od radosti počúvať. Je to jednoduchšia cesta ako počúvať rádio cez satelit. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 540 |
![]() |
|
@mastoInternet tam mám ,ale nieje to ono aby som stále mal pripojený mobil alebo kupoval internetové rádio, takto bude zvuk určite o dosť lepší a nebude sa skresľovať než ako keď si tam pripojím mobil alebo pustím MP3 128kbs stream na internetovom rádiu + si takto spravím prípojku na satelit keby v budúcnosti chcem na terase premietať športové prenosy. |
LubosGG
![]() |
|
@PeVyLNB konvertor mi praskol ,(asi po 10 rokoch), o Tom som tu už čítal, takže aj tak ho budem v blízkej dobe meniť lebo fakt sa mi nechce opravovať ho z nahrievačom a plastovou fľaškou. Takže by som ho vymenil rovno za Twin. Skôr by som veľmi rád vedel aký set top box použiť za priaznivú sumu. Ja blb som mal thomsona na ktorom pravdepodobne odišla čítačka kariet a vyhodil som ho do elektroodpadu![]() |
LubosGG
![]() |
|
@LubosGGNajlepšie je, keď máš dostupné všetko! T.j. rádiá - všetky druhy prenosu (FM, DAB+, internet, satelit). A taktiež nie je od veci mať doma vlastný server z uloženou obľúbenou hudbou. Prípadne (čo aj u mňa je v obľube) pripojenie aj na prehrávanie videí (trebárs napr. YT, či z vlastného servera).Nuž a potom už len to stačí všetko rozumne "zkĺbiť" dokopy, aby to fachalo cez kvalitný stereo zosilňovač.A máš o zábavu postarané. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@LubosGGstb Thomson? Taký črep?To ako keby si aj nemal... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@LubosGGJa počúvam internetové rádio v systéme FLAC samozrejme cez kvalitné repro a je to O.K. |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 540 |
![]() |
|
@LubosGGno lepsi volne radio ale i kodovane je na A1 👍 |
Bohemia cz
Registrace: 3/2022 Příspěvků: 1 424 |
![]() |
|
@LubosGGco se tyka prijimace-tak vsude v bazarech je ted nabidka mraky stb. jen si vybrat. lide hodne odchazi od sat na ip. |
Bohemia cz
![]() |
|
@LubosGGInternetová rádia hrají velice kvalitně. Ale ty o tom víš prd ostatně jako o všem co píšeš.🙏Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@mildeTak to potom asi nemám dostatočne silnú wifi keď mi 320kbs streamy každú chvíľu vypadávaju 😂, toto riešenie mi je nesympaticke a nech si každý počúva na čom chce |
LubosGG
![]() |
|
@milde,, toto riešenie mi je nesympatické" ,myslím tým internetove veci. |
LubosGG
![]() |
|
RE: FTA rádio z Astry"nejaký starý Sencor monitor z reproduktormi ale to som tiež ešte neskúmal", prepáč ale najskôr by si mal to skúmať. Na čom to budeš počúvať. Lebo stb nemá reproduktory![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
@LubosGG píše:Tak to potom asi nemám dostatočne silnú wifi keď mi 320kbs streamy každú chvíľu vypadávaju...A prepojenie po LAN kábli ti vraví čo? A ak nie kábel, tak zosilniť wifi signál, resp. zaistiť, aby wifi nebola zarušená! Nič v zlom, ale evidentne vieš o danej problematike veľké guľové, skôr by som povedal, že iba snívaš, bez reálneho pohľadu na riešenie. Najlepšie urobíš, ak si niekoho, kto sa aspoň trochu v danej problematike vyzná pozveš domov a nech ti reálne poradí, čo s tým. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Ach, jaj!LubosGG napisal: ...v tejto oblasti sa vôbec nepohybujem...Ďakujem každému kdo bude ochotný mi pomôcť.mmiriboy napisal: ...evidentne vieš o danej problematike veľké guľové... ak si niekoho, kto sa aspoň trochu v danej problematike vyzná pozveš domov a nech ti reálne poradí... Usudok o postoji tohto pana k otazke kolegu z fora a jeho obrovskej ochote pomoct mu si urobte sami ![]() === Lubos, ja mam internetovy adapter na prijem internetovych radii. Tam mam selekciu len na radia s vyssou kvalitou zvuku (filter mam na min. 256 kbps, FLAC (min. AAC). Ostatne - ignored. Okrem toho mam predplateny Tidal, ktory (na rozdiel od napr. Spotify) umoznuje pocuvat hudbu v kvalite CD (1.411 kbps) a dokonca v master kvalite (9.000 kbps). Okrem toho mam jeden lacny SAT prijimac vyhradeny a naladeny iba na radia zo satelitu. Nepotrebujem k nemu TV - iba na pociatocne naladenie, ako pise PeVy v bode 4. To vsetko je zapojene do kvalitneho AV receivera s vystupom na naozaj kvalitnu repro sustavu. Jasne, ze mam aj prijem FM radii s vonkajsou antenou ![]() DAB+ odmietam pre (v sucasnosti) zbastardenu kvalitu zvuku na domaci posluch dobrej hudby na kvalitnom audio. Myslim, ze ziadne ine riesenie na posluch hudby z radii vo vysokej kvalite nenajdes. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 504 |
![]() |
|
@LubosGGNemôžem sem dať priamo link, ale pozri si AB IPbox one na stránke ABcomu s 1/2 ročným kupónom na Antik. Stojí teraz 60,-EUR a má ako satelitný, tak aj Internetový príjem aj cez WIFI a Bluetooth výstup do BT zariadenia. Antik poskytuje všetky naše rádiá vrátane BEST FM. Ak by si chcel využiť sat. tuner, treba vymeniť LNB za TWIN a kábel potiahnuť do garáže ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
RE: FTA rádio z AstryNo jenže on to chce vše za darmo. Blb zůstane vždy blbec. Když neví co chce a nerozumí tomu.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: FTA rádio z AstryPánové, asi si pomyslíte svoje o drbání levého ucha pravou rukou, ale při rekonstrukci domu nebyl časoprostor na přivedení koaxu, LAN a kabelů pro repro ven z domu. Tak jsem ozvučení terasy, garáže a "šipkového areálu" vyřešil z garáže prostřednictvím UHF analogu. Z centra v obýváku jsem přes analogové výstupy satelitních přijímačů a scart přepínače za pomoci videa s modulátorem UHF poslal signál koaxem na půdu (využil jsem jeden ze satelitních koaxů sloučením do protisměru a na půdě zase rozbočil) a nasměroval vysílací anténu na garáž. Na garáži je přijímací anténa UHF a video. (Samozřejmě oba videorekordéry jsou se stereo zvukem.) Z audiovýstupu garážového videa to jde do zesilovačů v garáži. Dráty reprosoustav na terase vedu z garáže v zemi do kůlničky a odtud přes střechu a drážku v oplechování střechy sousedova přístavku do trámů pegoly.Z centra v obýváku si můžu pouštět satelitní rádia, infernetová rádia, YouTube, či vlastní nahrávky nebo cd a dvd. Přepínat předvolby a regulovat hlasitost mohu přímo z pergoly přes WiFi z mobilu remote aplikací. Taky mám ještě jeden dvd přehrávač, analogový tuner FM a tape deck přímo v garáži. Tak jsem se psaním naladil, že si jdu dát kafíčko na terasu a něco hezkého si k tomu pustím. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@mildeVšak rádiá z Astry mu zostanú zadarmo. Aj možnosť používania zariadenia cez Bluetooth ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
@krupino"Dráty reprosoustav na terase vedu z garáže v zemi do kůlničky a odtud přes střechu a drážku v oplechování střechy sousedova přístavku do trámů pegoly."krupino, aka je celkova dlzka reproduktorovych kablov - z garaze az k pergole? Ako velmi sa to prejavuje na kvalite zvuku? Dakujem. |
Jean Reno
![]() |
|
@Jean Reno17 a 20 m. Dvojlinky nejsou sice nejtlustší, ale taky ne úplně tenké. Pro daný účel vyhovující. Zesilovač 2x30W povětšinou příliš nevyhulený. Úbytek basů a výšek korekce zesilovače v pohodě dorovnají. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 844 |
![]() |
|
@Jean Renoa jak ty sat radia bude prepinat bez displeje obrazovky ? naslepo ? nebo si napise cisla predvoleb ? ci po jednom jako ve skolce ? to bude super. podle me at si k tomu stb poridi starou tv-kvuli displeji. a nebo rovnou ntb na internetova radia. 👍 |
Bohemia cz
![]() |
|
@Bohemia czAno, naslepo. Ja to tak mam uz 3 roky a nemam problem.Cisla predvolieb mojich 5 oblubenych, casto hranych radii, si pamatam bez problemov (ano, ja toto dokazem, Bohemia cz ![]() ![]() |
Jean Reno
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |