Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem z polského vysílače Sněžné jámy

Zdravím. Mám dotaz. Není někomu známo, že by byl snížen výkon vysílače z tohoto stanoviště nebo tam probíhají nějaké úpravy na anténním systému? Nejde mi asi zhruba 14 dní,lokalita okr. Praha-východ odtud žádný mux.(kanály24,30,37) Signál a kvalita je nyní nula. České programy ze stejné antény z Jěštědu, Černé hory jedou bez změny parametrů. Po vyřazení napájení zesilovače u antény 5V ze settopboxu se parametry viditelným rozdílem zhorší bez újmy na příjem.Takže zesilovač funguje. Napadlo mě popřípadě jěště spuštění nějaké nové stanice mobilního operátora či jiné rušení.Jinak žádné info o technických úpravách na polském vysílači jsem nikde oficiálně nenašel.

PAPAJAS
Registrace: 5/2021
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem z polského vysílače Sněžné jámy

Zosilovač vyradiš len vtedy ked ho daš preč.Ak nemaš logaro ktore premostuje zosilovač cez rele pripadne antenu televes boos

jopo166
Registrace: 1/2009

@jopo166

OK. Ale myslel jsem to tak, že reaguje, funguje, že prostě není tak zvaně v háji.

PAPAJAS

@PAPAJAS

Sněžné jámy jedou normálně, stanoviště Hořice.

mediator12
Registrace: 12/2015

@mediator12

Díky.Pokud se najde někdo tady v podobné lokalitě jako já a jde mu to, pak je to u mě.

PAPAJAS

Odstávky

Odstávky bývají napsané zde:
https://emi.emitel.pl/plan_www/

Leclerc
Registrace: 9/2020

@Leclerc

Jo děkuji, tam jsem šel jako první....tak jako Radiopolska,Wirtualnemedia,Satkurier i diskuze.Před nějakým časem byla odstávka, kvůli rekonstrukci střechy budovy a jelo to ze záložního vysílače, ale to se dalo dohledat info.Já nemám při příjmu skoro žádnou rezervu, takže v mém případě stačí cokoliv drobného, co se nemusí ani uvádět a může být problém.Za x let příjmu digitálu od nich je tato situace poprvé, aby to takto nešlo a nebyla někde hláška.

PAPAJAS

@PAPAJAS

Realizuji prijem ze sneznych jam na vychodnim okraji Prahy s primym vizualnim vyhledem na vysilac. Prijem overim vecer.

karelkyr
Registrace: 6/2016

@PAPAJAS

Prijem K37 jako obvykle plny prijem, K30 sila jako obvykle, kvalita na polovine, zrejme obvykly vliv ruseni ceskym vysilacem na K30. K24 ma u me vetsinou slaby signal a navic silne signaly na sousednich K23 a K26, dne jde na hranici prijmu.

karelkyr
Registrace: 6/2016

@karelkyr

Děkuji moc za zprávu, zcela stejné parametry jako u mě. Nejslabší k.24 na hraně, pak následuje slušné k.30 a jasně nejsilnější k.37...jinak mux 2 na k.47 nešel ani když byla technická výluka Žižkova na stejném kanále. Pokud to nepůjde i nadále, tak kontrola na střeše to jistí a nastoupí také někdo s profi měřákem. Co jsem koukal do interaktivní mapy BTS , žádná nová další stanice zatím zakreslena v okolí není.

PAPAJAS

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra