, sekce: Zkušenosti | |
Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A vs 2100A(1) Prosím o rychlé info (prosí jen, kdo má osobní zkušenost), zda není problém koupit o několik set korun levnější motor TESLA DM-1600 (udává ale jen parabolu do 95 cm) nebo si raději šest stovek nebo tisíc připlatit a koupit MOTECK DP-2100A nebo 2500A(2) A ještě prosím info, zda je tam nějaký rozdíl v hluku, pokud je to někdě za oknem u ložnice a v létě bude otevřené okno, tak mi spáči budou hubovat, zda není ta "slabší" (??) TESLA přece jen o něco tišší. (3) Teď mám motor DP-2100A, který budu vracet kvůli vůli, a ještě jede nepravidelně a vrčí tedy docela fest. Vadí to. Je to běžné a normální? Nebo porucha? V manuálech se sice všude uvádí tichý motor, ale to je hodně subjektivní. Můžete to mít u otevřeného okna ložnice, aby to nevadilo? (4) A Chápu správně, že pokud MOTECK uvádí až 120 cm a TESLA 95 cm, že s z toho nutně vyplývá, že TESLA je méně robustní a vydrží méně? Měl to někdo oboje v ruce? Není to tak, že MOTECK má klamavou reklamu, a uvádí 120 cm, i když je to u na hraně a opotřebuje se to dřív? (5) A nerozumím jaký je rozdíl mezi 2100A a 2500A, rozměry a hmotnost obou je stejná (pokud nemají špatně opsané údaje na webech). Čím se jeden od ruhého liší? Je ten 2500A v něčem lepší? Má smysl tento místo 2100A? (5) A poslední dotaz, kdo má motor roky. Jakou to má asi životnost? Než je problém s vůlí apod. Kolik lze očekávat, pokud to někdo používá hodně (třeba i nějaké desítky točení denně)? Vydrží to třeba 10-15 let? Nebo je to po 3-4 letech kaput a má to vůle atd.? Moc děkuju za váš čas a těším se zejména na komentáře skutečný znalců :-) Krásný jarná den! |
merlinii
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 27 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Na Vašem místě bych si koupil oba, vyhodnotil a pak sem napsal poznatky pro dobro ostatních. Vyhnete se podobným odpovědím, které jste dostal na Vaše minulé "dotazníky" a třeba nejen já Vás i pochválím.Těším se na zkušenosti, díky! P.S. Nevhodný motor bych ponechal jako zálohu či prodal . |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 404 |
@merlinii@DPetr dobrý. Ale k věci. Pokud má motor kovové soukolí tak vydrží déle na klondaik. Ale je o málo hlučnější než plast. 15 let s tím můžeš počítat, pokud se ti nevyprdne elektronika. Pak ti nepomůže ani reset motoru. Já už mám druhý a to:https://shop.atoselektro.cz/motor-premium-x-pxm-s-diseqc-1-3-do-120cm-_d509527.html Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 634 |
@merliniiP.S sem zapomněl, akorát si musíš nastavit motor na jiný náklon v držáku než máš u toho svého. On má fajfku pod jiným úhlem než ostatní motory.Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Mám ještě originál(20let).Dnes je na balkóně o 2m níže než v Galerii.Proto už jen rozsah 1W-85E.Měl by být v závětří.Hluk je normální,jen slabé vrčení.Pokuď máš více tunerů,tak dej T90 a twiny a více..... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 838 Galerie: Kamil_k4 |
Díky za info + motor TESLA = Primax Speedy 16000??Teď jsem ještě našel tento motor PREMAX SPEEDY 16000:https://www.tvdigitalne.cz/motor-premax-speedy-16000/ A podle fotek mi přijde, že je to identicky stejné, jako TESLA. U té Tesly jsem nedohledal nic, žádné PDF, žádné detaily. Takže mi přijde, že ej to pokus oklamat kupujícího a doprodat zbytky zásob. A ten Primax Speedy 1600 má hmotnost jen 1440 gramů a i zde na Parabole už o něm je psáno a spíše jen problémy, takže je to asi shit, že... Ta hmotnost celého zařízení je přece o robustnosti a jde ruku v ruce s kvalitou a výdrží. Pokud nejde o kosmickou techniku, tak 3,1 kg MOTECK musí vydržet mnohem víc, než 1,4 kg TESLA / PRIMAX. Technické údaje od toho Primaxu Speedy 16000 pro srovnání zde: Technické parametry Komunikační protokol DiSEqC 1.2 & USALS Max.velikost paraboly 95 cm Max.hmotnost paraboly 17 kg Průměr trubky pro uchycení motoru 35 ÷ 68 mm Délka trubky pro uchycení paraboly 145 mm Průměr trubky motoru 42 mm Elevační úhel 25-70 ° Rychlost otáčení 2.4°/s (18 V); 1.5°/s (13 V) Pracovní napětí 13 / 18 Vdc Stand-by příkon 40 mA Příkon v provozu 180 mA Max.příkon 350 mA Nastavitelné pozice (DiSEqC1.2) 49 satelitů Přednastavené pozice (DiSEqC1.2) 28 satelitů Nastavitelné pozice (USALS) bez limitu Nastavitelné elektronické limity ano (od 5 do 65) Fixní mikrospínače limitů - ano Softwarové limity - ano Jemné natáčení - ano Funkce kalibrace - ano (Go to 0°) Senzor pozic s vysokým rozlišením Hmotnost 1440 g |
merlinii
merliniimoc tu vypisuješ a vyzvedáš . vyzerá to tak , na diplomovú prácu . viac študuj . s motorom sa nešpekuluje . ak bude hlučnejší /to je skoro každý a hlavne v zime/ , obaľ ho do sklenej vaty . a daj nám informácie . aj mi chceme vedieť . to sú otázky v 21. storočí.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 531 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Ty nejsi sateliťák, ale spisovatel. Děkuji za tvoje poznatky. Proč posíláš parametry motoru Primax Speedy 1600, když píšeš že nestojí za nic. To asi nikoho nezajímá.Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...nejlepší motor je -disec.... vyzkoušeno... |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 541 |
Dm3800DM3800 20let točí na větru na střeše baráku parabolu FTE 105 dural bez jediného problémů. |
tom969
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 41 |
Díky za věcné rady, Honzo a Tome...A ta 2500A má nějaký lepší pajšl? Kovové převody? Na rozdíl od 2100A? Pokud byste si kupovali teď nový motor, tak tu 2100A? Je to tedy běžný standard? Díky za ochotu a za váš čas... Pěkný večer.A zdravím milého miláška Mildu - koukám, že každé Zoo má své oblíbené a nejchytřejší klauny |
merlinii
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Motor hlučný není ale pokud je upevněn na stožáru který je na konzolách ve zdi domu tak se vybrace a hluk přenáší do zdi a je to hodně slyšet.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 959 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Moteck SG-2500A má kovový hlavní převod vyrobený z vysoce pevného speciálního kovu odolného proti opotřebení se zvětšeným průměrem. Rychlost otáčení motoru přitom zůstala vysoká. Nový motor výrazně snižuje hladinu hluku prostřednictvím plného oblouku mezi 75° východně a 75° západně.SG2100A Moteck DiSEqC motor vybavený ocelovými převody, které zvyšují životnost motoru. Starší model. Já bych kupoval Moteck SG-2500A.📡 Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
@merliniiTřeba zde:https://shop.atoselektro.cz/motor-digipower-sg2500a-moteck_d511170.html#sticomment Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
@tom969To je sice hezké, ale už se neprodává.Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Antik sk, Netflix, MAX, Disney+, Voyo, IPTV
|
milde
@merliniiMoteck je značkový výrobce motorů z thaiwanu. Tesla je registrovaná obchodní známka, pod kterou je u nás prodávané zboží objednané u různých výrobců. Premax 1600 = Tesla DM-1600. Stojí ale polovinu, tak kup dva. A kdo nevěří, tak si přečte na Parabole:https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100/ |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 945 |
Úhlové konektory? Poloha umístění =na noze=?Tady jsem ještě našel pěkné povídání o motoru SG-2500A, je tam docela pěkný pokus o jednoduchý a srozumitelný návod pro začátečníky (ale ani tentokrát se jim to moc to nepovedlo, viz třeba složitý vzorec s chybějícím překladem BG):http://www.tele-satellite.com/TELE-satellite-0907/ces/moteck.pdf A všimněte si obrázku na poslední straně. Mají tam parabolu až zcela dole, opřenou o "límec" nohy. Ale ještě mě zajímá, kdo má tento motor (mechanicky zvenku je stejný jako 2100A), jak řešíte kolizi uchycení paraboly s kabely. Z hlediska menšího namáhání (menší páka) je určitě lepší dát úchyt paraboly co nejvýš*, to je jedna věc (píše se o tom někde tady na fóru? staří vlci?), při umístění zcela dole "na noze" motoru je namáhání (délka ramena páky) největší, ale nahoře zase obvykle (podle uchycení paraboly) dojde ke kolizi obou kabelů do motoru - právě s uchycením paraboly. Takže buď se musí oba kabely velmi ostře ohnout, což je asi běžné řešení (ale ne ideální), nebo použít redukci na 90 stupňů (zase další drobné decibely a možnost problému zbytečně navíc), nebo uřezat obvykle zbytečně čouhající závitové tyčky z úchytu paraboly, které jsou jen pro silnou trubku. Kdo si to hned v zápalu boje s motorem neuvědomí , tak se pak diví, že mu motor ulomí konektory... Jak tuhle drobnost řešíte vy? Máte na to nějaký grif? Motoráři? A tu parabolu klidně montujete až dolů, že to vydrží? * Jednak se namáhá více ložisko motoru, ale také je větší páka na samotné uchycení celé paraboly i s motorem, což může znamenat někdy větší ohnutí/prohnutí, pokud není celá konzola zcela ideálně pevná a to často není. A pak je zde možná větší nepřesnost nastavení. _ |
merlinii
Starší diskuse o motorech + paměť motoruTady ještě cosi k tématu, vidím, že dřív byl problém motor sehnat.https://www.parabola.cz/forum/topic-46816/ Takže kromě kovu by měl být snad i tišší? Chápu to správně? Ještě se zkusím znovu zeptat NA ZKUŠENOST. Díky za váš čas a ochotu. A ještě nevím, zda se to tu probíralo. Jak je to s tou pamětí motoru? Platí to stále? Nebo je to staré PDF z roku 2009 už krutě neaktuální? ►...ovládání motoru za použití 1.2 odhaluje slabiny DiSEqC protokolu, zvláště je-li použita interní paměť motoru. Paměť používaná MOTECKem - a jiní výrobci nejsou výjimkou - má kapacitu až pro 60 satelitních pozic, ale je nespolehlivá, jelikož při každém resetu motoru dojde k vymazání všech záznamů. To znamená ztrátu všech uložených satelitních pozic. To ale není jediný problém s pamětí. Jejích prvních 26 pozic se skládá z přednastavených parametrů, které - bohužel - nejde prakticky využít. Kromě faktu, že tyto hodnoty jsou kalkulovány pro nultý poledník je nelze využít také využít proto, že přijímače neberou v potaz poziční čísla motoru, ale vždy zapisují satelitní data ve vzestupném pořadí. Pro bezpečné a stabilní uložení pozičních dat byste měli tedy raději spoléhat na přijímač než na motor. To je jediná možnost spolehlivého ovládání motoru přímo protokolem DiSEqC 1.2, Goto-X. Některé DiSEqC 1.2 přijímače dokonce disponují dedikovanou kategorií menu Goto-X. Stále však platí, že přijímače s integrovaným DiSEqC 1.3 nebo USALS pracují nejlépe. Automaticky vypočítávají úhel rotace azimutu, ukládají a přenáší jej společně s příkazem Goto-X. SG-2500 si samozřejmě perfektně rozumí s Goto-X příkazem a proto je skvělým společníkem těchto přijímačů.◄ |
merlinii
@JarousKdyž jsem ještě bydlel ve starším bytě, měl jsem motory dva. Jeden na držáku v cihlové zdi a druhý na kovové konstrukci balkónu. Naštěstí sousedi byli staří a téměř hluší. Z balkónu to byl pěknej rachot. Teď mám stožár na trámové konstrukci a je to v podkroví celkem slyšet. Dole už ne. Na 8 pro mě nejběžnějších pozic mám multifokus a když chci v noci prozkoumávat z jiné pozice, tak si tam najedu už večer. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 768 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Používam už nejakú dobu motory DG380S Speedy ktoré majú kovové prevody, možnosť vymedzenia vôle ozubených kolies bez nutnosti rozobratia motora a aj keď sa papierovo udáva veľkosť paraboly až do max. : 140cm (Al.), sú na nich paraboly 110 a 125 cm... Našťastie spálne sú orientované z druhej strany paneláku a aj keď mám tolerantných susedov, byť to opačne asi by ma hnali... V nočnom tichu je vrčanie pri otáčaní celkom slušne počuteľné... Čiastočne som motory umravnil zavesením na ocelové lanká so šponovákmi... Z možnosti využitia 60 družíc mi stačí okolo 40 pozícií a nastavenie je 100% spolahlivé... Nemal som dôvod svoje motory resetovať - vymazať ich nastavenie a potom sa diviť, že sa stratili všetky uložené dáta... Bežne používam protokol DiSEqC 1.3 a nikdy som nemal pri točení problém...Rozoberáme tu bežné použitie otáčaním jedným motorom, no aj v amatérskej praxi sa dajú použiť motory dva na ovládanie azimutu aj elevácie: http://www.tele-satellite.com/eng/TELE-satellite-1211/files/assets/basic-html/page153.html Rozpitvané je to aj na ďalších stránkach ak to niekoho zaujíma... DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 071 Galerie: Maneto |
@krupinoU mě je konzola s motorem na anténím stožáru a když jde moje manželka spát tak mám dotočeno.Motor má metr od postele a jak začnu točit tak už na mě klepe,že ji budím. A já ač již špatně slyším tak ten motor slyším až dole v pokoji.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 959 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Merlini,ty jeden spisovateli.Na co chceš vlastně točit...?Řešíš motor za pár stokorun z bazaru a kde nic,tu nic.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 838 Galerie: Kamil_k4 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Ty si zralý na zeleninu tvé přihlouplé výjevy jsou úžasné doufám žes rozlestil řádně ten talíř než motor umístiš pak začni s pohádkou jak jej nastavit a už to bude vše.S tebe obchodníci a servis musí mít radost doporučuji ti jit na vyšetření vážně chudák Alois ten jej měl taky tak velkyho |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 565 |
RE: Srovnání motorů Tesla DM-1600 vs SG2500A v...Jo chyba z tebe. |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 565 |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |