Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

HELP Zaseklý flash Zgemma 7HS - trčí to na boot

Dostal jsem starou ale nejetou Zgemmu 7HS, byl tam ještě OPENATV 6.0 z roku 2017. Zkoušel jsem aktualizace. Napřed jsem to omylem přeflashoval znovu na 6.0. Pak mi to nabídlo po síti 6.1. Ta byla už z roku 2018, říkal jsem si fajn, třeba už bude v menu něco modernějšího. Flash se stáhl, rozbalil, ale před koncem zamrzl. Tak jsem to asi po pak 6 minutách, kdy se nedělo vůbec nic vypnul (ten první flash na 6.0 šel docela rychle) s nadějí, že to mají nějak blbovzdorně ošetřené, ale ne. Po zapnutí už zůstane trčet v BOOT. Na TV samozřejmě nic.

Je z toho už cihla, nebo jde připojit USB flash a chytne se něco? Stará menší FAT32? Nebo nějaká jiná obnova?

merlinii
Registrace: 4/2023
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HELP Zaseklý flash Zgemma 7HS - trčí to na...

Skús nanovo inštaláciu image klasicky cez flešku. Stačiť by mala staršia, klasická, najlepšie len s podporou usb 2.0 do 8GB.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

skús ho zaliať. je smädný .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Á šak když neberou na těsto, zkus kukuřici nebo žížalu...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

stačí najprv nahrať recovery emmc a potom treba fleshnúť image. R^ pravdepodobne si si d o d r b k a l loader.

maradona
Registrace: 8/2018

Díky za cenné a velmi pomáhající rady... :-D

Byl jsem z toho docela vyděšený...
(1) Za prvé jsem ani nevěděl, že je za dvířky malý čudlík, který se musí zmáčknout těsně po zapnutí vzadu... Takže mi to na žádnou flash nereagovalo.
(2) Pak jsem měl obavu, když jsem tam viděl předpotopní OpenATV verze 6.0, že jsem udělal update a nastaly fatální nekompatibility...

Ale už to jede, sláva!
Tohle mě navedlo na ten čudlík (pardon, ej to blbost, ale nenapadne vás to...) https://youtu.be/GpkGIdsgpjA
A tady pak že se to má dát do složky:

Jak blesk Zgemma H7S/C/AC
Stáhněte si obrázek z: https://openpli.org/download/zgemma/H7.S

Použijte USB flash disk ve formátu FAT32.
Rozbalte soubor ZIP na USB klíčenku.
Měli byste vidět složku "zgemma" v kořenovém adresáři USB flash disku.
Vypněte přijímač.
Připojte USB flash disk k jednomu z portů USB na zadním panelu. Doporučujeme odebrat všechna ostatní zařízení připojená přes USB.
Zapnutí
Ihned po zapnutí STISKNĚTE A PODRŽTE přední tlačítko napájení za přední klapkou.
Na displeji se zobrazí boot, USB, FLSH. Jakmile se zobrazí FLSH, můžete tlačítko uvolnit (zastavit stisknutí).
Počkejte, když se zobrazí "boot", můžete vyjmout USB flash disk

Akorát jsem tomu vyděšeně obětoval asi 2-3 hodiny... Asi to už všichni víte a měli byste to na minutu. Ale i tak všem za váš čas. Pěkný večer!

https://wiki.openpli.org/Zgemma

merlinii

to je tak když o tom nemá někdo páru a pouští se do laborování-mohlo to taky dopadnout tak že bys tam nahrál jinou flash než je určená a je po přístroji... ;)

jansmrz
Registrace: 3/2015

@merlinii

Holt skúsenosti niečo stoja, nie sú zadarmo... U teba to boli našťastie len 2-3 hodiny nervov... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@merlinii

Nič v zlom, ale je to stále len a len o tebe a o tom, že nemáš absolútne žiadnu snahu získať potrebné informácie aj z iných zdrojov, než napr. z parabola.cz.
Poznámka: Aj keď postup inštalácie image je na všetkých typoch E2 stb v podstate rovnaký, tak nedalo mi a do Google som dal vyhľadať "ZGEMMA H7 inštalácia image" a čuduj sa svete toľko rôznych webov ponúka takúto informáciu!!!

Len na záver, ešte raz zopakujem: je to o tebe a o tom, že si neschopný dohľadať si potrebné informácie sám. Ty na to potrebuješ pomoc od druhých. Zrejme sa riadiš heslom - "Dejte mi lidi, já to udělám!".
Rv Rv Rv
:)))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@merlinii

Ešte to doplním o jedno základné info a to, že kde na webe sa dajú dohľadať rôzne informácie ohľadom sat techniky, inštalácie stb, nahrávania fw atď...
Skús si preštudovať (ak nie si až tak "líný", ako sa tu prezentuješ?!) web stránky "digitálne.ellano.sk" - je to fórum predajcu sat techniky u nás na Slovensku, na ktorom nájdeš 99% informácií o všetkom okolo sat techniky.
;)
P.S. Toto ti dávam do pozornosti hlavne kvôli tomu, že tvoje príspevky tu na webe parabola sú častokrát nedomyslené, bez hlbších úvah a písané štýlom "dajte mi info, lebo na to ste tu!". A holt týmto štýlom tu budeš skôr na posmech a odsudzovanie, než ťa tu budú brať vážne a dočkáš sa serióznych odpovedí.
;)

mmiriboy

děkuju

A děkuju za vlídné a nečekaně přátelské a milé rady. :-)

merlinii

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra