Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

NAS - ukládání nahrávek + přihlášení přes heslo

AB PULSE - ENIGMA 2 - Dobrý den, najde se tu dobrá duše, která mě navede na pár odkazů, kde se už vyřešilo, jak mohu UKLÁDAT nahrávky na domácí NAS?

Neukazuje se mi NAS, nevím zda se musí někde něco povolit na routeru (o2 box), abych NAS z AB PULSE, viděl... Zkrátka jsem s tím zápasil, ale zatím marně. Moc děkuju za ochotu. Z PC se připojím, z AB PULSE nevím jak. Díky za pár přesných tipů nebo odkaz na jasný návod (zatím jsem nenašel), a fórum ani tři písmena NAS neumožňuje hledat.

Vím, že se mohu přes FTP připojit na SSD do domácího AB PULSE (a ten pak paradoxně :-)) funguje de facto jako NAS, ale zde je problém s rychlostí, protože má jen, bohužel 100 mb LAN. :-(

Takže mi jde o to, abych pak nahrávku dostal rychle do PC, což při velikosti řádu megabajtů je i při rychlosti kolem 100 MB/sec. na minuty...

merlinii
Registrace: 4/2023
Odpověď v diskusním vlákně

@merlinii

ale ide to:
Výsledky vyhledávání:
hledaný text: Synology NAS
počet: 252
oblast hledávání: diskuse, rozšířené, témata
napr.
https://www.parabola.cz/forum/topic-93063/
https://www.parabola.cz/forum/topic-99385/
https://www.parabola.cz/forum/topic-101824/

emte
Registrace: 3/2006

@merlinii

ešte dopĺňam
cez web hľadať
Mount sieťového disku v E2 a nastavenie nahrávania
Ako vytvoriť z interného HDD, sieťový disk

emte
Registrace: 3/2006

RE: NAS - ukládání nahrávek + přihlášení přes...

Pozri tu je návod
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/mount-sietoveho-disku-v-e2-a-nastavenie-nahravania

dm800 diablocamlan

silvercord
Registrace: 8/2006

RE: NAS - ukládání nahrávek + přihlášení přes...

Co chceš nahrávat,když vše 100x opakují nebo je možnost si to pustit i zpětně..... Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil k4

Ja naprikald som si nahraval a nahravam niektore serialy,na nete sa daktore casti zohnat nedaju. Naviac platit si Voyo Primu Joj len preto, ze si chem pozriet nieco spatne nehodlam. A mas pravdu, zpetne zhlednuti je a existuje, ale co mi je to platne ked si neco chcem pozreit spatne 2 mesiace.. alebo 2 tyzdne.. ked to je max na 7 dni.. Napr. ja som si vcera dopriravil Ivetu co som si nahral ked chodila.. reklamy prec a v klude pozriem. Tolko preco si nahravat a ze co..

Ked sa vratim k dotrazu NAS - ja som si to nastavoval na Vu+ DUO4KSE vo VTI15 ale zasekol som sa, ze vidim ze som pripojeny k NAS, ale ked si dam NAS otvorit ako slozku, tak nevidim ziadne priecinky. SMB mam V2 a max V2 nastavenu v NAS Synology.. co robim zle neviem, aj tie navod ysom pozeral..
Ja si nahravam na vstavany disk vo VU+ nastastie to ma 1Gbit siet a AB pulse4K mam este, ale ide prec. Zacalo blbnut tak ho vyreklamujem.
Ale VU+ je VU+, proste to sa ani neda porovnat..

Zadavatel dotazu, ja ti moc neporadim s tym NAS nahravanim..ale len som ti napisal ako som pochodil ja s tym..

Mopky
Registrace: 11/2009

@Kamil_k4

S těma opakovačkama bych byl opatrný. Pokud nepočítám kolovrátek filmů na Nově a Primě tak repríza stejného pořadu je průměrně jednou za rok a ještě v nevhodnou dobu. To je použitelné tak na výrobu vlastní nahrávky. Pár příkladů:
- Pár let staré epizody Pevnosti Boyard: Jednou to odvysílá France 2, pak je pár repríz na FR4 (průměrně 1 za rok a v odpoledním čase) ale tak 4 roky starou epizodu nikdo nevysílá. Pirátský rip v 720p s bitrate 2Mbit si nechte.
- Koncerty v pořadu Basique: jednou to TV odvysílá, potom tak 2 reprízy v dalším týdnu (někdy v noci) a pak už nic.
- Hudební pořady Enfoires: Jedna nová epizoda za rok odvysílaná v dubnu, pak reprízy z posledních let až na konci roku. Takže kdo to chce vidět v létě musí mít vlastní nahrávku. I když tenhle pořad se dá koupit i na DVD. DVD mimo jiné neobsahuje reklamu která každých 10-15 minut vyleze zespodu a překryje asi čtvrtinu obrazovky. Zřejmě tím chtějí diváky donutit aby nenahrávali a kupovali DVD.

Takže ano, pokud jde o zpětné zhlédnutí tak i v roce 2023 jsem závislý na vlastním nahrávání. Prakticky každý poskytovatel IPTV (Skylink, Telly, T-Mobile, KUKI, SledovaniTV, Lepsi.TV) má nahrávky s omezenou dobou platnosti a malou kapacitu cloudu, takže IPTV je nepoužitelná.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra