, sekce: Dotaz začátečníka | |
IMAGE se vším (kodek, i/p) a jak na více nahráváníDobrý den,tak teprve 14 dnů jako starý PC technik ležím v E2 a v moři nastavení, prosím o shovívavost. Poradíte? (1) Zkoušel jsem teď aktuální verzi Open ATV 7.2 a chybí mi u zobrazení kanálu (na těch 5 vteřin) info o prokládání a info o verzi kodeku. Taky by se mi líbil přímo průměrný bitrate v okně, ale vím už, že je to plugin, nastavím souřadnice, ale i tak stále všelijak vypadává. Rád bych viděl u programu zcela všechny technické údaje, ať nemusím složitě do menu informace... (2) A na AB Pulse (nikoliv mini) když dám více časovačů na satelitu, tak se mi to u druhého pořadu už nepřepne nebo se nenahraje - je to vlastnost nebo mám něco špatně? Na co si mám dát pozor? (3) Zkoušel jsem Open Pli, velmi graficky čisté, ale nejede mi zde Archiv CS/SK - mám zkusit starší verzi? Nebo Archiv spolupracuje jen s některými verzemi? (4) Jaké poslední verze jsou aktuálně zcela stabilní? (5) A jde kombinovat skiny mezi image? Dát třeba skin z Open Pli do Open ATV? Nebo to musí být k tomu přesně naprogramované? Na míru image? Díky za rady - hlavně bych měl rád všechny informace + funkční Archiv CZ/SK. (6) Mám kartu SKylink, jede mi v modulu Neotion. Zkoušel jsem dát přímo do zabudované čtečky bez modulu, ale to nejede. Prosím o odkaz na vhodný návod + tip, kterou verzi doplňku si mám k zabudované čtečce stáhnout. (7) Příjem Skylinku přes Internet v Archivu CS/SK nejde? Jen přes KODI? (8) HbbTV asi není to samé, co EPG, že? Pokud vidím ty barevné tečky, to je symbol pro HbbTV - je to jako samostatný doplněk? CO přesně si mám stáhnout? Nebo je to jen to EPG? Kde najdu nejlepší návod? (9) Kde najdu hlavní fóra ve světě? A je někde diskuse o možnosti vyzkoušet všechny kanály? Úpravou sw? Pardon, že mám tolik dotazů, tak kdo má chvilku, jistě to pomůže nejen mně. Moc děkuju za váš čas. M. A díky za tipy, co všecko si mám ještě projít a doučit. Moc díky za váš čas! |
merlinii
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 27 |
RE: IMAGE se vším (kodek, i/p) a jak na více n...budeš muset studovat,máš v tom celkem hokej podle otázek...nic ve zlém,, |
jansmrz
Registrace: 3/2015 Příspěvků: 541 |
@merliniipokud si hraješ,je to dobře,pokud chceš koukat se vším všudy,zavolej si odborníka,nebo nahraj hotový seting,který už je vychytaný stovkami hodin práce na kterou se chystáš ty |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 150 |
RE: IMAGE se vším (kodek, i/p) a jak na více n...zapni si v profile sukromne spravy |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 362 |
@merliniiNetuším kde si prijímač AB PULSe 4K kupoval a či máš osadený aj druhý tuner...Niektorí predajcovia ti predajú prijímač kompletne nakonfigurovaný... Najnovší image, spojazdnenú čítačku pre karty Skylink (okrem kariet Skylink Standard HD M7), UPC freeSAT,Plustelka, AntikSAT a naladené stanice pre všetkých CZ/SK operátorov, prehladne zoradené vo favoritných skupinách... Máš tu predsa aj dva CI sloty na použitie modulov... Nechýbajú Archívy CZ/SK, Youtube a iné populárne pluginy, adony, dalšie softcamy a mnoho užitočných nastavení systému... Na ďalšie podrobné nastavenie info ti poslúži plugin HD Glass... Súradnice nastavuješ len pri použití natáčania a DiSEqC 1.2 čo tento prijímač umožňuje... Tiež máš možnosť využiť funkciu Multiboot, čiže nainštalovať až 4 rôzne images súčasne... No nie skombinovať OpenATV s OPE PLi... HbbTV musí konkrétna stanica podporovať a nie je to to samé ako EPG... Neviem na čo chceš vedieť kde nájdeš hlavné fóra vo svete, no stačí navštíviť fóra CZ a SK a dozvieš sa všetko čo potrebuješ... Stačí sa len zaregistrovať a TU si najprv prejsť aspoň sekciu ABC... A áno treba sa čo to ešte doučiť... Hlavne vydržať... DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 071 Galerie: Maneto |
@tophunterObávam sa, že pri prvom úvodnom príspevku ešte súkromné správy nezapne...DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
@Manetojinak pardon..tohle napoprvé stejnak nedá..Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 251 |
Díky Maneto za Tvůj časSatelit mi normálně v modulu Neotion jede, to je OK. Budu mít dva tunery, druhý pozemní (zatím mám jen 1x satelit). Má mtam Disec na 4 LNB. Říkám, že si s tím 14 dnů hraju.Souřadnice jsem myslel u pluginu "bitrate! :-) x,y,z... Pardon za přílišnou stručnost. Fleshovat image (celkem 4) umím, pracovat s pluginy umím, zatím moc nechápu proč jsou někde v menu skiny hned ve třech adresářích (ne na všech image). Jinak je to pěkné, že se ostatní sejdoum, uznale pokývají hlavami a místo aby napsali jednu větu k tématu, tak mi vynadají, že málo studuju. Hlavní dotaz byl na ten skin, abych nemusel dokola všecko zkoušet (asi mi to někdo přeje, abych strávil mládí u restartů), který jednak vypadá pěkně, ale hlavně umí všechny informace (codek, prokládání, datový tok přímo asi neumí žádný, že?). Taky mi není jasná souřadnice Z i bitrate, zda to nějak souvisí s vypadávám okna pluginu bitrate. A opravdu je problém třeba napsat že OpenATV verze 7.2 a 7.3 ještě není dobré zkoušet, že to nejede? A že třeba PLi jede od verze 8.3 OK? A to nahrávání třeba 5 pořadů (po sobě) všem jede bez problému? Dělal jsem nějaké testy a někdy se jakože nahrávalo (druhý pořad, první jel OK), ale nahrávka pak byla vadná. Musí být nějaká minimální větší mezera? Na to jsem se ptal, zda není někde nějaká klasická finta nebo něco... |
merlinii
@merliniiMôj názor k tým nahravkám, myslím si, že "kameňom úrazu" je ten CAM modul Neotion z integrovanou kartou Viaccess-orca. Keby si skúsil klasickú ICE kartu v internej čítačke, dekódovanie cez oscam s podporou layer2b, tak predpokladám, že by to bola iná káva! Tento tvoj stb nemá moderný FBC tuner, čo v praxi tiež má isté obmedzenia napr. v počte možných nahrávok, alebo streamu po sieti v rovnakom čase.Čo sa týka toho zobrazenia bitrate, je to dané typom použitého skínu. Ja osobne nepreferujem spôsob mať zaplavenú obrazovku rôznymi informáciami, ktoré sú pre mňa zaujímavé a užitočné len sporadicky. Čiže v tomto ti veľmi nepomôžem, ale ak ťa tento problém zaujíma hlbšie, tak odporúčam navštíviť fóra (aj zahraničné!), ktoré sa tejto téme priamo venujú a sú v priamom kontakte z tvorcami skínov. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 897 |
@merliniiAby si nemusel dokola skúšať skiny, daj do vyhladávača : "Postup inštalácie a nastavenia skinu HDGLASS"... Priamo na prvom odkaze si skin aj stiahni... Pre teba to bude HDGlass 17... V ňom nájdeš všetky tebou požadované informácie na jednom mieste...V OpenATV otvoríš BitrateViewer, spolu s inými skrytými možnosťami, aj dlhším podržaním modrého tlačítka na diaľkovom ovládači... Stále mi však nie je jasné, čo myslíš tým: souřadnice jsem myslel u pluginu "bitrate"... Nahrávka bude u teba pravdepodobne obmedzená pre jeden tuner na rovnakej frekvencii... Jeden kanál nahrávaš a jeden pozeráš... A OpenATV 7.2,7.3 máš všade písané ako skúšobné verzie, alebo vývojové čo jasne znamená že na bežné použitie sa ešte nehodia... DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Moc děkuju za rady...To nahrávání více pořadů (zdá se) mi už jde, teď jsem nahrál automaticky asi 5 pořadů včera. Dva i přes sebe (pozemní tuner a satelit). Zatím nevím, zda byla chyba ve verzi ATV 7.2 nebo 7.3 dokonce nebo v tom, že jsem měl testování špatně zadané (z jednoho EPG jen úpravou začátku a konce - asi to bylo tímto...). Takže tady byla asi chyba u mě vše funguje.Moc děkuju za toto info! ►Môj názor k tým nahravkám, myslím si, že "kameňom úrazu" je ten CAM modul Neotion z integrovanou kartou Viaccess-orca. Keby si skúsil klasickú ICE kartu v internej čítačke, dekódovanie cez oscam s podporou layer2b, tak predpokladám, že by to bola iná káva!◄ Tohle jsem právě chtěl zkusit, tedy KROMĚ karty v modulu Neotion rozchodit i tu interní čtečku přímo. Zkusím tu projít fóra na toto téma, pokud by mě někdo znalý navedl rovnou na JEDNODUCHÝ návod na rozchození interní čtečky budu moc rád. Je nutné kromě stažení vhodné verze OSCAMU vkládat i nějaké kódy? Umí to třeba něco navíc? Asi je to tabu téma (?) - ale čistě teoreticky existují i "úpravy" pro k=odované kanály? Je na to někde pár úvodních odkazů? ? Nahrávat dva kódované programy naráz z placeného Skylinku mi přes Neotion modul a placenou kartu SKylink půjde? Nebo jen jeden? - Liší se v tomto nějak OSCAM? - Nebo v čem je tedy rozdíl? Mezi modulem a interní čtečkou? Tedy kromě toho, že mi to přijde bez modulu čistší (navíc bych jej mohl teoreticky prodat, že... - nebo je to přes něj nějak bezpečnější? Hrozí, že v interní mi to nepůjde časem? Ohledně BITRATE je to moje hobby, rád nahrávám a upravuji a testuji různé kodeky, kompresi atd. Nyní porovnávám kvalitu z pozemního vysílání a ze satelitu. Bitrate je podobný (někdy jen 3500 kb jindy až kolem 8200 průměr), ale pozemní je HEVC a ze satelitu AVI-h.264. Jinak jsem narazil na německou stanici, která vysílá ze satelitu jen poloviční HD (HD ready), tedy 720 řádků, ale s datovým tokem až kolem 13 Mb... Zajímavé... Prostě kvalita i pro starší zařízení maximální. Jinak na 1 metrové TV (40") to nikdo od 3 metrů podle mě ani nepozná, že to není fullHD. Takže ostré a kvalitní full HD 1080 "uživí" klidně i 140 cm TV, pokud na to nekoukáte méně, než ze 3 metrů. Taky koukám že 4K vysílání (kromě pár testovacích kanálů) nikde nejede, tedy free... |
merlinii
HD GLASS + HbbTV(1) Tak jsem našel verzi HD GLASS 7.02 - prosím dotaz - je to poslední odladěná verze? (ano/ne, díky), tady:https://digitalne.ellano.sk/forum/pluginy-pro-enigma2/5438-hd-glass-17?start=30 Dostal jsem se sem přes tuto stránku: https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/postup-instalacie-a-nastavenia-skinu-hdglass Pod poslední verzi Open ATV mi to nejede, pod v 6.4 však ANO. Druhý dotaz: Je to odladěné pro 7.1, 7.2 nebo 7.3 nebo je chyba u mě? Neukazuje to u rozlišení prokládání i/p, v menu HD GLASS chybí všechny položky atd. __________ HbbTV je to sice blbost, ale trvalo mi, než jsem našel že HbbTV je už v systému přímo, jen se musí zmáčknout dvakrát červené tlačítko. To jsem nevěděl. - Není někde nějaký stručný návod na takto základní banality? Které člověka hned nenapadnou? Díky za tipy a za váš čas. __________ A jakou IMAGE jedete? Mám si dát ATV 7.2 s tím, že všechny ty věci už jedou a ladí se nějaké drobky? Bývá zvykem tady široce diskutovat poslední verze a co na nich funguje? - Pardon, ještě se na tomto fóru moc neorientuju..., co zde je atd. |
merlinii
@merliniiNainstalujenigma2-skin-fullhdglass17_8.17_all.ipk |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 350 |
díky - takže HD GLASS je verze 17_8.17 @A je toDíky, takže už mám aspoň verzi, teď ještě budu půl dne hledat, kde to najdu. Tak snad se mi to podaří OBJEVIT :-)) |
merlinii
@merliniiKdyž nahraješ starší verzi tak nabídne tuším aktualizaciZgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 959 |
RE: IMAGE se vším (kodek, i/p) a jak na více n...Daj si OpenATV 7.2 a poslednu - aktualnu verziu skinu Full HD Glass 17 cize verziu 8.21 |
starter12
Registrace: 1/2022 Příspěvků: 230 |
@merliniiAk mas uz moznost,aktivuj si v nastaveniach PM (SS)Ak chces niekomu odpovedat,staci kliknut na nick |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 350 |
@JarousDobre tušíš... Stačí nahrať akúkoľvek verziu skinu HDGlass 17 a povoliť v samotnom skine aktualizácie... Pri jeho otvorení automaticky ponúkne aktualizáciu... Stačí len potvrdiť...DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |