![]() |
|
Formuler F4 turboZdravím potřebuji poradit mám formuler F4 turbo s image openHDF a potřebují aby se set top box při připojení do sítě nezačal bootovat a nebo aby se při zapnutí El sítě nabotoval ale i potom se sám uspal .jestli mi rozumíte .děkuji za radu |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turbopouzij cron |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turboV OpenATV se dá nastavit co má přístroj dělat při výpadku proudu. Jinak samotný požadavek není vůbec jednoduché vyřešit, pokud se vyžaduje pouze vypnutí do standby v tom případě by to šlo nejspíš přes script za pomoci rcS.x /init.d ale pokud by mělo dojít na úplný start přijímače a pak aby přijímač něco udělal, tak to asi jedině přes Python. Myslím, že cron není vhodné řešení, ten se používá na start procesů v určitém času. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 495 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turboTak toto už je nad moje síly ,a to jsem si myslel že linuxové základy už umím |
krejzaZ
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 95 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turboStačí si naštudovať rc Linux. Je to ako vo Windows - po spustení - postupnosť krokov, ktoré zariadenie vykoná pri aktivácii init.Jednotlivé init sú v etc/rc0.d, etc/rc1.d ...atď. Pekne očíslované postupnosti kernel, alebo system rutiny. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 005 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turboHádam to pôjde scriptom otestovať, či je v etc/enigma2/settings položka config.misc.firstrun=false alebo true a podľa toho dať box uspať, alebo nie. |
Spacer
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 1 005 |
![]() |
|
RE: Formuler F4 turboNevím jestli je to aktuální, ale i já jsem potřeboval najít nějaké řešení, aby se po úplném nabootovaní systému Enigma2 spustil nějaký script. Nakonec jsem využil ten cron, možná se to někomu bude hodit, nejdříve jsem vytvořil etc/rcX základní script, který se spustí při boot přijímače, nejdříve za pomoci grep provede kontrolu řádku v crontabls, který bude tento script spouštět po nějakém čase, pokud ho nenajde, tak ho vytvoří, tím se provede ukončení scriptu. Teď se bude čekat na spuštění stejného scriptu v cron, kde si nastavíme čas spuštění. Po opětovném spuštění scriptu se provede opět kontrola přítomnosti řádku v crontabs, ale tentokrát už bude přítomný, dále bude script pokračovat spuštěním vlastních instrukcí, na úplném konci za pomoci funkce například sed bude odstraněný náš řádek v crontabs. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 495 |
![]() |
|
![]() |