Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?

Zdravím, je nějaká možnost vyvést zvuk z TV Sony KE-75XH9096 aniž by se vypnuly repro v TV? Když tam zapojím sluchátka tak se repro v TV vypne. Hledal jsem v menu - nastavení zvuku a není tam nikde možnost zapnout TV reproduktory součastně i se sluchátkovým výstupem. Totéž když to připojím přes optiku. Buď jde zvuk přes optiku jako externí zařízení zvuku ven bez TV repro a nebo hrají jen repro z TV bez opiky. Potřebuji obojí součastně. Možná ale existuje nějaký způsob jak by to šlo o kterém nevím. (bez rozdělávaní TV) Neporadí někdo?

DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100

hmmm
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93
Odpověď v diskusním vlákně

@hmmm

Mne sa po otvorení Action menu na dialkovom u TV SONY zobrazí ponuka druhé odspodu Hlasitosť slúchadiel - s posunom od 0 po 100...
Podobne po vybratí Reproduktor - mám možnosť zvoliť Reproduktor TV s posunom od 0 po 100, alebo Audio systém... Ak dám v jednej možnosti na 0 tak tam nebudem počuť zvuk, no ak dám v oboch trebárs na 50, počujem repro TV aj zvuk v sôchadlách... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

no na tyhle krávoviny

je přeborník finlux,jen si kupujte tyhle krámy hvězdných značek co pro lidi nic nedělaj,vlastně dělaj k.u.rv.ítka,to sony uměj nejlíp

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

UHD Android SONY TV kúpený na jar 1995 a šlape stále... Asi sa mi kur.itko neušlo... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@Maneto

Už je 2.4.2023 Apríl byl včera :)))

ostplus
Registrace: 6/2008

RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...

Nespletls to o 15 let? Nebylo to v 1980?...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Máš pravdu sekol som sa dokonca o 20 rokov... TV bol kúpený v roku 2015, model Bravia 4K... V 1995 som kúpil Sony TA-F 419 stereo zosilňovač a ten bol vyrobený dokonca v roku 1992... No to ostatné platí a spolu s VHS Sony SLV-E720 všetko funkčné... ;)
To však nie je dôležité... Dôležitá je odpoveď na súčasné používanie reproduktora a slúchadiel a ich nastavenie nezávislej hlasitosti, prípadne vypnutie zvuku...

Maneto

Přes AV-receiver..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Maneto - Zkusim se na to ještě jenou podívat. Ty starší TV mají některé funkce lepší než ty nové. Na druhé TV co mám Philips mě jde regulovat v menu hlasitost sluchátek i repro v TV nezávisle. Tu to asi nepujde ale ještě se na to jednou podivám. Jak jsem zapojil sluchatka tak se repro v TV vyply a v menu u nich byla hlasitost neaktivní-nefunkční.

@Kamil_k4 - Ta TV má výborný zvuk, ale chtěl bych přidat dotatečně ještě jedny bedýnky.

Jaký ten AV-receiver k te TV by byl vhodný nemá někdo zkušenost?
Přes jaké rozhraní by to bylo k te TV nejlepší připojit? A šly by pak zároveň i repro z TV nebo jen bedýnky přes receiver? Někde jsem něco četl o HDMI ARC, to ta TV má ale jak to funguje přesné nevím, když je to vstup do TV. Díky za stručné vysvetlení a nějaký tip na solidní receicer.

hmmm

@hmmm

Já mám zkušenost následující: zvuk přes BT sluchátka a zároven přes optiku do av rec.Obojí funguje zároven.Nevím jestli to tobě muže vyřešit problém vzhledem třeba k tomu,jestli TV má vubec možnost BT připojení
sluchátek..Hlasitost sluchátek se reguluje dálkou od TV.Hlasitost av rec.dálkou od av rec. ;) Sluchátkový výstup vubec není používán.

hobo
Registrace: 1/2007

@hmmm

Jednoducho povedané funkcia HDMI ARC ti umožní použiť jeden HDMI kábel, podmienka je, že musí byť z tých kvalitných, na prenos do AV receivera, aj spätne do TV... Keď jedno zariadenie nemá túto funkciu, stále sa dá použiť druhý kábel... Sony TV majú obyčajne na 1. vstupe HDMI ARC...
Aj s názorným zapojením pozri TU : https://www.sony.sk/electronics/support/articles/00012943 ;)

Maneto

Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?

Tak to je veľmi zvláštne, že TV Sony v tejto cenovej kategórii nemá nezávislý výstup sluchátok so samostatne regulovanou hlasitosťou. Na tak drahý TV je to celkom nečakaný handicap.

Frank11
Registrace: 2/2009

@Maneto - díval jsem se po těch AV a není to nic levného. Líbil by se mě tento: Pioneer VSX-534D, ale je už dost drahý a neni ani skladem. Nebo bez DAB+ Sony STR-DH590. Neporadí někdo nějaký dobrý i levnějšícca do 10ti tis. který by fungoval dobře? Repro tv predpokládám že by byli opet při připojení AV prijimace taky vypnuté nebo se pletu a může fungovat obojí?

hmmm

Tak jsem si s tím hrál a buď jde zvuk ze sluchátek nebo reproduktoru TV. Když připojím sluchátka a zvolím nastavení zvuku - výstup zvuku tak jsou tam 2 možnosti. Buď TV reproduktory nebo audio zařízení. Když připojím sluchátka tak i když tam zůstane volba TV reproduktory jako výstup zvuku, zvuk jde ze sluchátek a nejdou nijak ty reproduktory v TV v menu zapnout. Regulace hlasitosti ovladačem mění hlasitost ve sluchátkách. Když připojím přes optiku soundbar tak ve výstupu zvuku musím zvolit místo TV reproduktory audio zařízení aby začal hrát sounbar. Buď jedno nebo druhé. Takže přes anténu přímo z TV jiná možnost výstupu zvuku asi není. Alespoň jsem na to nepřišel kromě zásahu do přístroje uvnitř..

Situace se mění když to pustím přes DM 7020HD do TV. Ten má klasický cinch audio out ale i optický audio výstup S / PDIF stále aktivní. Takže přes DM7020HD bezproblémů hraje obojí, u DM920 to funguje taky, ale pouze přes optiku. Škoda že nemá cinch audio out. Jediné co nevím jestli by šel zvuk z TV repro i při připojeni AV receiveru.

hmmm

Manuál k tvojmu TV:
1. Chcete naraz vysielať zvuk cez slúchadlá/ Bluetooth zvukové zariadenie a audio systém/reproduktory TV.
Výstup zvuku zo slúchadiel/Bluetooth audio zariadenia a TV reproduktorov
TV nedokáže súčasne vysielať zvuk cez slúchadlá alebo Bluetooth zvukové zariadenie a reproduktory TV.

2. Výstup zvuku z audio systému pripojeného prostredníctvom eARC/ARC aj reproduktorov TV prijímača
Zvuk môže byť reprodukovaný z audio systému pripojeného k TV prijímaču a súčasne z reproduktorov TV prijímača pri splnení nasledujúcich podmienok.

Prepojenie TV prijímača a audio systému digitálnym optickým káblom
Nastavenie položky [Digitálny zvukový výstup] na možnosť [PCM]
Podrobnosti o pripojeniach digitálnym optickým káblom nájdete v časti Pripojenie audio systému.

Ja som to pre pripojenie optického audio výstupu k staršiemu zosilňovaču riešil prevodníkom:
https://www.agem.sk/elektronika/audio-video/prevodniky-a-hdmi-adaptery/gembird-prevodnik-z-digitalneho-audio-14369900

RudoM
Registrace: 5/2020

@RudoM - přiznám se že jsem žádný manuál nečetl. Ani nevím jestli ho k te TV někde mám. Teď ale nevím jestli tomu dobře rozumím co píšeš.
O převodníku vím, ale zkoušel jsem připojit na vyzkoušení sondbar který má optiku spdif v sobě ale repro z TV vypnulo když jsem přepl výstup zvuku na audio zařízení místo TV reproduktory. Pokud bych nezvolil audio zařízení zvuk přes optiku nešel.

hmmm

@RudoM

Ten D/A audio prevodník nie je Bohvie čo! Na trhu sú určite aj kvalitnejšie výrobky tohto druhu. Dokonca niektoré z DO a reguláciou hlasitosti.
;)

MasterSef
Registrace: 3/2023

@hmmm

Manuál k tvojmu TV je
https://helpguide.sony.net/tv/haep2/v1/sk/print.html
Je to verzia pre tlač.
O zvuku v kapitole Zvuk [125].
Chcete naraz vysielať zvuk cez slúchadlá/ Bluetooth zvukové zariadenie a audio systém/reproduktory TV. [128]
Vyhľadaj frázu Pripojenie digitálneho optického kábla

Nie som tak zdatný, aby som ti pomohol takto na diaľku. Snažil som sa pomôcť aspoň s manuálom a tým, čo sa týka zvuku a pripojenia optického kábla.
To PCM, ktoré píšu, si našiel a nastavil?

RudoM

@RudoM - pokud mám nastavený výstup zvuku Tv reproduktory tak nastavení PCM není neaktivní. Až přepnu audio výstup na audio zařízení tak se funkce zpřístupní ale TV repro vypne. Na návod jsem se díval ale nedočetl jsem se že by mohl jít zvuk z repro tv i optiky.

hmmm

@hmmm

V mojom prvom príspevku je bod 2, tam to píšu. Je to z toho manuálu.
Alebo si niečo zle vysvetľujem?

RudoM

@hmmm

Sony KD-55XF9005 bez problémů. V děcáku ze sluchátkovýho trvale do starýho zesilovačekabelem přes sluchátkovej jack , hlasitost jde nastavit nezávisle a libovolně jak v zesilovači, tak v reproduktorech televize.
Nastavení má 4 mody: sluchátka, audiovýstup pevný, audiovýstup natavitelný, subwofer
Já mám nastaveno - audiovýstup pevný, t.j do zesilovače mi jde stálá úroveň a já si hlasitost v bednách reguluji podle potřeby knoflíkem nebo DO zesilovače. Repráky v TV mám stažený na nulu
Po desátý večer zesík vypnu a zesílím repráky v televizi.
Strkat tam sluchátka mi nikdy nenapadlo.

MMorous
Registrace: 10/2019

@hmmm

Divil bych se kdyby to ta Vaše telka neuměla. Spíš jestli si nepletete nastavení zvuku do sluchátek a audiosystému
K poznámce poslouchat to do sluchátek přes Av reciever - totální nesmysl, AV je výkonný a kvalitní zesilovač s mnoha vstupy pro všechny vaše audio a video přístroje a poskytuje kvalitní reprodukci zvuku pro poslech hudby, atd . . záleží na kvalitě beden a subwoferu . Kuppovat k tak drahé televizi soundbat je taky úlet.
ARC - audio return channel - AV Reciever propojíte HDMI kabelem nejlépe HDNI 2.0-2.1 s TV, a ARC značí, že signál ze všech přístrojů, připojených k AV přes ARC dojde do televize, a tím samým kabelem dostanete audio z televize zpátky do Av Recieveru a do beden.

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Cez sluchátkový výstup tv musí byť ten audio zvuk trošku zdegradovaný. Dôvodom je impedančné neprispôsobenie.
Ak má tv optický výstup, ja rozhodne by som použil tento výstup + D/A prevodník (ten sa dá napájať aj 5V z USB portu v TV) + cinch kabeláž.
;)

MasterSef
Registrace: 3/2023

U použití sluchátkového výstupu pro linkové propojení není problémem impedanční nepřizpůsobení, ale zbytečné větší zkreslení díky koncovému stupni z tranzistorů pracujících ve dvojčinném zapojení(každý tranzistor řeší jinou půlvlnu).

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@MMorous - ja jsem ten sounbar taky nekupoval k te TM pisu to snad nekde?
Vypujcil jsem si ho od mati na vyzkouseni optiky na to na LCF samsungu ale porad se me to nechce prenaset sem a tam na zkouseni. Telka ma vyborny zvuk i tak, jen jsem chtel pridat 2 bedynky navic. Pokud tam strcim sluchatka tak se reproduktory tv vypnout a zobrazi se na obrazovce ze byli pripojene sluchatka. Jak mam udelat aby sel zvuk z obojiho kdyz zesilim na ovladaci zvuk a zesiluje se ve sluchatkach. A to stejne s optikou. Kdyz pripojim soudbar pres optiku tak nehraje dokud ve vystupu zvuku neprepnu na audio zarizeni. Ale pak zase vypnouu repro TV a hraje to ze soundbaru a nenasel jsem nikde moznost kde zapnu repro v TV kdyz hraje soundbar

hmmm

hmmm

Tvé požadavky spousta TV přijímačů neumí. Musíš se obrátit na tvůrce HW a SW pro tvou TV:) Dobré rady jsi už dostal - AV Receiver

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra