![]() |
|
Štandardný a vylepšený formát HDMIDobrý deň, rád by som sa spýtal aký je rozdiel keď mám na TV v menu túto voľbu...Jedná sa mi k to, že keď mám cez domáce kino zapojené svoje vecičky tak mini PC fachčí pod štandardným formátom a satelitné prijímače pod vylepšeným formátom. Vždy to musím prepnúť v menu TV. Díkes. VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 718 |
![]() |
|
RE: Štandardný a vylepšený formát HDMIMáš na mysli asi volbu rozsahu RGB na vstupu HDMI, která bývá nazývána u různých výrobců různě, např. "normální/rozřířený", "normální/plný" a pod. Já to nastavuju tak, abych dostal v kombinaci s konkrétním připojeným zařízením nejlepší detaily v tmavých oblastech (aby se neztrácely přehnaným kontrastem), většinou mám nastaven rozsah plný/rozšířený. Uložit dané nastavení pro daný vstup HDMI v TV trvale by snad mělo být možné u každé TV (ještě jsem se nesetkal s TV kde by to nešlo) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
![]() |