Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Cam modul TechniSat technicrypt

Zdravím ve spolek, mám problém s modulem TechniSat technicrypt, stále dokola se mi ukazují tři hlášky. První je "prosím vyčkejte probíhá stahování" druhá je "the ci+module cam loader is upgrading software" a třetí "inicializace modulu ve slotu "... Běží to pořád dokola a karta v modulu nefunguje. Ani do nastavení modulu se nedostanu. Myslím, že se to celý seklo někde v procesu aktualizace. Napadá někoho co s tím? Děkuji

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Cam modul TechniSat technicrypt

Posledni verze technisatu jsou od SMITu :-) Ty jsi potvrdil upgrade modulu?

koudelka
Registrace: 4/2009

Manželka si není vědoma že by něco potvrdila, já přišel z práce když už to bylo v tomto stavu

Dan_zx12r

No pokud behem upgrade doslo k prepnuti na jiny program, tak konec. Ale upgrade se u technisatu musi potvrdit ok a pak se musi cekat, na obrazovce je jen prazdne informacni okno a na spodu napsane verze HW a varianta. Nic se zdanlive nedeje, ale na pozadi to stahuje, samo se to pak restartuje a nabehne program. Pokud to nekdo v teto chvili prepne jinam protoze nevi co se deje, tak konec.

koudelka

Tak to mají trochu nešťastně dělaný, když není vidět že by se něco dělo. Takže je to na vyhození? Nejde nějak udělat nějaký restart nebo tovární nastavení?

Dan_zx12r

@Dan_zx12r

Myslím, že v pondelok veľa zákazníkov Skylinku nevedomky vystavili úmrtný list CAMu.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

Pokud se nedostanes do menu modulu, tak konec. No spatne udelany to ma SMIT v kombinaci s Technisatem. V podstate kdyz se podivas do jineho vlakna, tak kdo place? Ti kteri maji modul v original CI+ rozhrani. To jsou vsechny TV a prijimace Technisat.

koudelka

@Dan_zx12r

8 témat zpět je toho popsáno na 3 stránky.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

To jsem si nevšiml že se to tu řešilo. Myslel jsem že je problém jen u modulů TechniSat a ne u všech s certifikací Skylink... Teď jsem ho vložil do receiveru a pořád se to pokouší stáhnout ten upgrade ale pak to vyhodí chybu, tak nevím je ta aktualizace ještě ke stažení nebo ji Skylink radši stáhl...

Dan_zx12r

Tak modul se nakonec vzpamatoval, pomohlo přepnutí na Markíza int a hned se spustil download a za minutu byl upgrade dokončen a modul funguje... Mockrát děkuji za rady ;-)

Dan_zx12r

@Dan_zx12r

Dobrá rada. Ďakujem.
Tiež sa mi sekol v hosťovskej izbe v Golden Media Unibox 2 Irdeto modul CI+, síce Smit, ale to je asi jedno. Bolo to bez nejakého upozornenia a bez nejakej hlášky na obrazovke. Po prepnutí na iný kanál (už neviem z ktorého na ktorý) zamrzol obraz a prijímač v menu CI už nepísal "Irdeto Access", ale "CAM Loader". To bolo asi v pondelok. Nechytil sa ani v linuxovom Formuler F4 Turbo. Tam tiež vypisoval len "CAM Loader". V tom linuxovom Formuler-i F4 Turbo Combo mám práve ten Technisat Technycrypt modul, ale pri ňom som žiadny problém nezaznamenal.
Dnes som prepol v Unibox 2 podľa Tvojej rady na Markízu Int (na ktorú by som asi bežne nikdy neprepol) a do minúty sa Irdeto modul Smit rozbehol.

Frank11
Registrace: 2/2009

@koudelka

vzhledem k tomu, že moduly proběhly certifikací Skylink, sw vysílá bez vědomí dovozce Skylink, neupozornili ani své partnery, tak celá ta (nevhodné slovo) jde jako vždy za Skylink (M7). Copak při certifikaci nevěděli technici od Skylink, že to má Smit v kombinaci s CI+ udělané špatně? Teď kvůli nim zákazníci pláčí, že jim skočili na to jejich SkylinkReady. :))) https://www.skylink.cz/doc/um_prijimac_file/technisat_technicrypt_ir_ciplus_skylink_pdf-131.PDF

RAFI007

Ze strany skylinku je tohle neprofesionální, nejdřív jsem myslel že mi odešla karta protožei to někde psalo "chyba karty". Slovenka na lince skylinku ani nevěděla o žádný aktualizaci... Myslím že těch lidí bude víc, kterým se to podělalo a nevědí si s tím rady

Dan_zx12r

koudelka

to tam máte pěkný bordel nikdo nic neřekne a tady se ničí moduly to chcete ?

amater3389
Registrace: 7/2012

S trochou nadsázky - všechno novější stojí za ho... já mám zrovna nějaké 2 starší moduly Technisat Technicrypt a ani jeden není SMIT, v jednom je nějaký FW z r. 2012 a druhý je vevnitř nějaký novější Neotion (podle menu...)... a je klid (alespoň zatím, než zas Jarda něco pos.re ;) )

lance
Registrace: 10/2008

CAM SKYLINK IRDETo CI+ SMIT nefunguje

Mám problém s modulem SKYLINK SMIT. Přestal najednou fungovat . Píše na obrazovce CAM LOADER. HW VER:8 VARIANTA:285.... Proč?, co mohu dělat?? dík za radu

vasek33
Registrace: 6/2005

@vasek33

zde velká diskuze s řešením https://www.parabola.cz/forum/topic-105032/

torny
Registrace: 3/2018

@vasek33

Prepni na Markíza Int., prípadne na Canal+ Action a počkaj.
Mne sa "spamätal" za 1 minútu.

A nebuď lenivý, druhýkrát si prečítaj diskusné príspevky nad Tvojou otázkou!!!

Frank11
Registrace: 2/2009

@vasek33

Měl jsem stejný problém, pomocí Mark.Int. se to podařilo zprovoznit. Díky.

Bob 2
Registrace: 9/2006

U mna upgrade prebehol v poriadku.
Na obrazovke oznam, co sa ide robit, klik na Yes, zacal download, proces upgrade, inicializacia a finish.
Cele to trvalo par minut.

Skylink, SMIT, satelitny prijimac in-built v TV LG OLED. Ziadne problemy. Ako vzdy :8)

"kdo place? Ti kteri maji modul v original CI+ rozhrani. To jsou vsechny TV"
Neplacu, koudelko. Neni proc ;)

Jean Reno
Registrace: 2/2022

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra