![]() |
|
Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Dobrý den jak nastavím na Vu+ Ultimo4k zvuk Dolby 5.1Předem děkuji za reakce. |
Bart
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3žlté tlačítko a tam si vyberVU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 548 |
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Len si tam ešte pozri, či nemáš zapnuté downmix-y AC3 a AAC.Taktiež počítaj s tým, že pri vypnutí downmixov a nastavení zvuku na AC3 (Dolby Digital) už nedostaneš zvuk cez HDMI. Musíš použiť optický, alebo koaxiálny digitálny výstup. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3No to je ten problém že pod žlutím tl. mám jenpřepočet vícekanálového zvuku - AC3,AAC přepočítává/pruchozí Kanál stereo/levo vpravo Synchronizace zvuku A jinak to mám připojené optikou. |
Bart
![]() |
|
@BartA pod týmito čo máš? Pod čiarou? Tam by mal byť formát zvuku konkrétnej stanice. Ale keď konkrétna stanica nemá Dolby 5.1 tak smola.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 522 |
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Jo HBO 1,2,3,mají samozřejmě AC3 ale nic to neudělá žádný zvuk 5.1.Ted Cyrano HBO 1 má AC3 česky a AC3 originál a nic. |
Bart
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3"přepočet vícekanálového zvuku - AC3,AAC přepočítává/pruchozí".Tak toto skús poprepínať. Tipujem, že by malo byť průchozí. V Open ATV je to Downmix. Teda urobí (prepočíta) z 5.1 na stereo. Ak sa požaduje na digitálnom výstupe priestorový zvuk 5.1, tak downmix musí byť vypnutý. Opakujem, u Teba by to zrejme malo byť nastavené na průchozí. Samozrejme, predpoklad je, že program je vysielaný v DD 5.1. Dolby Digital sám o sebe ešte neznamená priestorový zvuk. Ale to by Ti mal ukázať na displeji AV receiver, či zvuk vo formáte Dolby Digital je priestorový, alebo len stereo. Vo formáte 5.1 až tak veľa programov nenájdeš. Ale na HBO (niekedy aj ČT) by si naň mohol občas naraziť. |
Frank11
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Jak jsi to myslel, že při zapnutém AC3 nedostaneš zvuk po hdmi?? To je nějaká specialita konkrétních přístrojů a nebo OpenPli? VU Ultimo 4K, Openatv 6.4 a zvuk 5.1 samozřejmě po hdmi do receiveru. Funguje to bez problémů. Žádná optika není potřeba.koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 437 |
![]() |
|
@DiaboltpJa som písal toto:"Taktiež počítaj s tým, že pri vypnutí downmixov a nastavení zvuku na AC3 (Dolby Digital) už nedostaneš zvuk cez HDMI." To je trochu rozdiel ako píšeš Ty. Ak pri zvuku nastavenom na AC3 (AAC) vypnem Downmix AC3 (AAC) aby som mal priestorový zvuk cez optický, prípadne koaxiálny digitálny výstup, na výstupe HDMI nebude žiadny zvuk. Ak bude Downmix zapnutý, cez HDMI aj optický (koaxiálny) výstup síce zvuk bude, ale len stereo. Ešte to poviem trochu inak. A chcem počúvať zvuk z linuxového STB cez reproduktory TV káblom HDMI (prípadne zo sluchátok TV), musí byť pri zvukovaj stope AC3 (AAC) zapnutý Downmix AC3 (AAC). Prípadne musí byť zvuková stopa nastavená na MPEG. Je to taký celkom nepochopiteľný handicap linuxových prijímačov, pretože to niekedy tak nebolo. Do takéhoto stavu to údajne upravili tvorcovia Enigmy. Prečo, ani srnka netuší. Bežné prijímače s tým problém nemajú. "Openatv 6.4 a zvuk 5.1 samozřejmě po hdmi do receiveru. Funguje to bez problémů. Žádná optika není potřeba." A skutočne dostaneš do receiveru priestorový zvuk 5.1? Signalizuje Ti receiver priestorový DD 5.1? |
Frank11
![]() |
|
@Frank11Tak nyní jsem schválně během reklamy na Prima ZOOM, kde se vysílá 5.1, ověřil, že: Zgemma7 s OpenATV 6.2 jede z HDMI pětikanálově. Stejně tak VUplus Duo 4K SE ( Open ATV )!Ale je pravda, že když jsem se kdysi po pořízení VUplus Solo2 s OpenPli 4.0 při sledování filmu na BBC, že nejede přes očekávání v pětikanále, ale jen stereo, opravdu jsem musel připojit receiver přes optiku, v HDMI pětikanál nebyl. Takže ano, v některých případech to tak skutečně může být, ale nebude to enigmnou2, ale individuálně nějakou kombinací hardware a software... Ale na xtrendech s OpenPli jsem určitě poslouchal pětikanál přes HDMI... |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 438 |
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Ano, samozřejmě. VU Ultimo i ostatní zařízení jsou hdmi spojena s receiverem Yamaha. Z toho je hdmi out do tv, která slouží jen jako monitor. Zvuk v receiveru je dekodován jako dolby digital 5.1, případně, že sleduju Stream Cinemu, tak samozřejmě i DTS a další formáty. Pokud přepnu zvukový doprovos na mpeg, pak to Yamaha deoduje jako pcm stereo 2.0. U HBO i třeba ČT se krásně přepíná AC3 5.1 na AC3 2.0. Downmix má zapnutý pouze pro formát AAC, protože ten můj receiver neumí. Jinak můžu z VU poslat trvale třeba i PCM formát, ale ten se mi moc nelíbí.koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3..ještě doplním - formát AC3, vysílaný u tv programů, případně na Bluray, patřící pod standard Dolby, musí fungovat přes hdmi všude. Formát AAC u ripů na netu pak spousta zařízení nezvládne. Tam se zapíná downmix.koaxial & utp
|
Diaboltp
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Tak to je zvláštne. U mňa na Formuler 4 Turbo Combo s Open ATV, keď mám nastavenú zvukovú stopu AC3, tak aby sa mi dostal vôbec nejaký zvuk do TV cez HDMI, musím mať zapnutý downmix AC3. Len vtedy dostanem zvuk do TV cez HDMI. Ale samozrejme potom cez optiku do receivera Yamaha 5.1 mi ide už len dvojkanál. Keď vypnem downmix AC3, tak do TV cez HDMI nejde žiadny zvuk.Konzultoval som to aj s Ellano-m, oni tvrdili, že je vlastnosťou Enigmy. Vraj neumožňuje priestorový zvuk 5.1 poslať súčasne cez optiku a aj cez HDMI. Potom som aj niekde na nete našiel o tom zmienku a že to tak nebolo od začiatku, ale tvorcovia Enigmy to vraj neskôr takto (?) upravili. Je to naozaj zvláštne, predtým som mal Golden Media Unibox 2 a tam žiadny problém nebol. Zvuk DD 5.1 išiel súčasne aj cez optiku, aj cez HDMI. Ak Vás teda môžem poprosiť o reakcie, na ktorých linuxových prijímačoch to pri Open ATV funguje. Teda, že zvuk 5.1 ide súčasne cez optiku aj HDMI. Ďakujem. |
Frank11
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Všem dík za rady ale žádná nevedla k zprovoznění. |
Bart
![]() |
|
@BartAko písal petersk:"A pod týmito čo máš? Pod čiarou? Tam by mal byť formát zvuku konkrétnej stanice." Ty si napísal: "No to je ten problém že pod žlutím tl. mám jen přepočet vícekanálového zvuku - AC3,AAC přepočítává/pruchozí Kanál stereo/levo vpravo Synchronizace zvuku" No a pod tým by mala byť čiara a pod ňou zvukové stopy na výber. Rôzne MPEG a AC3. Ak pod tou čiarou Ty nemáš na výber zvukové stopy, tak nemáš niečo v poriadku. Ak ich vidíš a máš nastavenú zvukovú stopu na AC3 a "přepočet vícekanálového zvuku" na průchozí, tak cez optiku by si mal dostať priestorový zvuk, ak je pri danom programe k dispozícii. |
Frank11
![]() |
|
@BartEšte poznámka. Pri nastavení na AC3 neznamená, že program bude automaticky v 5.1. Môže byť aj stereo, záleží od vysielateľa.Cez AC3 dostaneš zvuk v Dolby Digital, to však nezaručuje automaticky priestorový 5.1. |
Frank11
![]() |
|
RE: Zvuk 5.1 v OpenPli 8.3Openpli 7.3 A zvuk jde 5.1 pres HDMI i pres vypnuty downmixVu+ Ultimo4k Vu+Zero CT to ma ale zmrsene, vysila jako 5.1 ale je tam pouze stereo (takto to detekuje receiver). To se vi ale uz dlouho. |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 928 |
![]() |
|
@Hypnos"zvuk jde 5.1 pres HDMI i pres vypnuty downmix"Samozrejme. Downmix musí byť vypnutý. Práveže keby bol zapnutý, tak "downmixuje" na stereo. |
Frank11
![]() |
|
![]() |