![]() |
|
TV Sony KD-43X72KChci koupit tuto TV, zájem běžný, satelit, červené tlačítko, přenosy z mob. telefonu.Je to dobrá koupě? Asi 13900 Kč, máte zkušenosti? Děkuji za odpověď. |
navrami
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: TV Sony KD-43X72KMoje hodnotenie tejto TV:![]() - Technologia obrazoveho panelu: LED LCD (!) - Operacny system Android - Uhlopriecka len 43" - Refresh frekvencia 50 Hz - Energeticka trieda G (!) - Dizajn - hruby ramcek okolo obrazovky To je dost dovodov na to, aby som v hodnoteni dal nie jeden palec dolu, ale hned tri. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 504 |
![]() |
|
RE: TV Sony KD-43X72KDěkuji za odpověď, tak co si tedy koupit ve velikosti 43 palce ? |
navrami
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
@navramiSony KD-43X85K...ma 100 Hz panel. |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
@navramiLutujem, nemam teraz cas na skumanie trhu, ale odporucil by som aspon 48" (43" je dost malo), urcite OLED, najlepsie LG s WebOS, aspon 100Hz (napr. TV LG OLED48C22 - 120 Hz). Urcite sa najde viac vhodnych modelov. |
Jean Reno
![]() |
|
@Jean RenoNie kazdy potrebuje velku uhlopriecku 48" a viac.Ja mam vzdialenost od TV v izbe 1m-1,5m a na toto je 43" uhlopriecka akurat. |
Gustoh
![]() |
|
@GustohTaqk to ano. |
Jean Reno
![]() |
|
@GustohLenze potom - ak mam spravne (aktulne) informacie - nekupi OLED. Su od 48" hore. Ale tusim Finlux produkuje mensie panely OLED? Nie som si isty. |
Jean Reno
![]() |
|
@Jean RenoLG,Panasonic aj Sony robi aj 42" OLED...ale ta cena je trochu vyssia ... |
Gustoh
![]() |
|
@navramiSony KD je zastaralý model - nekupovat již z principuDoporučuji něco z řady XR - např. Sony Bravia XR-50X90S poslední model procesoru s umělou inteligencí, má to i kalibraci zvuku a další. Lepší obraz obraz v této kategorii nenajdeš. Kupovali jsme to je to 2 měsíce, microled posvícení, obraz opravdu skvělý. Ve velikosti 43 palců Ti nikdy nová moderní televize nemůže dát takový zážitek jako televize velká. Navíc tam bývá všechno ošizené. Jak podsvícení, tak procesor, zvuk, sw i hw. - doporučuji - mrkni se taky na https://www.covybrat.cz/ docela počteníčko - a pamatuj, že slušná televize začíná na 50 -55 palcích a že vše spěje mílovými kroky k Androidu. -v reakcích očekávej rady typu kup OLED, to taky nekupuj, protože jsou to vyhozený peníze, nehledě na to, že za rok-dva bude všechno jinak |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: TV Sony KD-43X72KOd 1. března 2023 bude platit nové nařízení o ekologickém designu, které by mohlo vytvořit obrovský tlak na větší televizory OLED a zejména na nové TV s rozlišením 8K. Spotřeba..![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 426 |
![]() |
|
@MMorous"OLED, to taky nekupuj, protože jsou to vyhozený peníze"Nesuhlasim. To moze napisat iba niekto, komu az tak velmi nezalezi na kvalite obrazu, alebo mu uz zraky poradne neslouzi. To teda nie. |
Jean Reno
![]() |
|
@Jean RenoZcela určitě. A ještě porovnat kvalitu obrazu s microled, a pomocí hlavy udělat porovnání cena/užitná hodnota/, nejlépe s výhleden 3-5 roků dopředu. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousTak nevím, jestli nepíšeš microled a nemyslíš miniled. Gůglím nahoru dolů a microled má jen Samsung za ceny menšího bytu![]() |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 616 |
![]() |
|
@MMorousJo, dopredu. Kolik let dopredu? 3-5 let? Zerty bokem!Procti si tuhle recenzi: While micro-LED displays promise to be a game changer for the TV industry LONG-TERM, there is just NOT A GOOD REASON TO BUY ONE NOW. The advantages offered by micro-LED ARE LARGELY ALREADY AVAILABLE IN TODAYS OLED TVs, and THE BENEFITS of micro-LED are still largely HYPOTHETICAL. What we do know is that Samsungs micro-LED sets will be EXTRA LARGE, EXTRA EXPENSIVE, and would not even offer better resolution than the 4K displays. Our advice remains the same: A 4K TV is the best use of your money, and OLED IS THE BEST VERSION OF 4K YOU CAN GET TODAY. Ina recenzia: It does not look like Micro LED is going to replace OLED any time soon. OLED is probably going to stay the king of high-end TVs over the next five years or more. Vsetko krasne, vystizne a pohromade. OLED vedie a este dost rokov bude. Ja osobne sa na micro LED tesim - moja OLED ma uz 5 rokov a o dalsich 5 rokov (optimisticky) bude cas ju vymenit za microLED. Rad tak urobim. |
Jean Reno
![]() |
|
@tornyMMorous by si miniLED s microLED nikdy nepopietol. Na to je on uznavany odbornik - aspon ja ho tak vnimam.A k cenam microLED: Mas uplnu ravdu, o tom pisu aj tie recenzie mnou zverejnene vyssie. Len na doplnenie: LG vystartovalo v roku 2013 so 49" panelom OLED v USA s cenou 10.000 USD, medzicasom spadla na 900 USD. Samsung v roku 2021 s cenou 175.000 USD - pravda, rozmer 75". Ale ta cena je prilis vysoka aj pri rovnako velkych paneloch. |
Jean Reno
![]() |
|
RE: TV Sony KD-43X72KDobře, napsal jsem to blbě, miniled. Není to sice OLED, ale cenový rozdíl je výrazně příznivější. Nechci se v tom dloubat, navíc fráze černá je černá mě u červenozelených filmů nebere, jde mi také o děj a audio.Ale k tématu: tazatel se ptal na SONY KD 43 palců SONY KD je starší model a 43 palců nemívá takovou výbavu jako velká televize. Proto SONY ano, ale tenhle kousek nedoporučuji. Samozřejmě že každý chválí, co má doma, my kupujeme Sony, jiný Samsungy jiný LG. Ale OLED zatím nekupuji, protože jeho výhody nejsou pro mě prioritou. Panel SONY s XR procesorem mě zvláště při sportovních přenosech typu alpské lyžování nebo hokej dostatečně uspokojuje, a pokud chci filmovou kvalitu, tak si film opatřím ve full HD nebo 4k, a mám ho v kvalitě, kterou mi žádný OLED ze standardního vysílání NOVY nebo Primy neudělá. Asi takhle . . . |
MMorous
![]() |
|
@Jean RenoNo jo, to by si asi nepopletl, ale pak mi nevychází ten poměr cena/výkon. Jinak ta Bravia XR-50X90S je teď v masivním výprodeji pod 25.000 CZK. Potřebovat teď novou tv, klidně bych do ní šel. |
torny
![]() |
|
@MMorousNež jsem to nadatloval, poslal jsi svůj text. V tom případě máš jistě pravdu. Nechť se daří. |
torny
![]() |
|
@MMorous"pokud chci filmovou kvalitu, tak si film opatřím ve full HD nebo 4k, a mám ho v kvalitě, kterou mi žádný OLED ze standardního vysílání NOVY nebo Primy neudělá."A to presne ja robim. Pre to OLED a nechcem nic ine ![]() |
Jean Reno
![]() |
|
@tornyJestli do toho půjdeš, dej pozor na fólii. Celej panel je přelepenej nějakou polarizační folií, aby se Ti v rohu neodchlípla. My jí měnili, protože první kousek byl v rohu už z výroby načnutej. |
MMorous
![]() |
|
@MMorousPodle fotek by měl panel být v rámu, takže folii někdo odrejpnul v rohu? Bohužel u nás jí na prodejně k prohlédnutí nemají. Ale aktuálně nebudu kupovat, spíše napřesrok. |
torny
![]() |
|
@tornyBylo to nějak divný tak brácha požádal o výměnu. O těch foliích se zatím moc nepíše, někdy se na to mrknu, protože plánuju 65 palců, zatím mám 55 XF9005 a slouží dobře. |
MMorous
![]() |
|
![]() |