![]() |
|
Hledání poziceZdravímČistě teoretická úvaha kdybych si koupil parabolu například 60 cm a LNB a pomocí https://www.kenex.cz/merici-technika/oem-satelitni-merak-optisat-finder/?gclid=EAIaIQobChMIkbOVpYq2_QIVGp3VCh2JOgHxEAQYASABEgIRzfD_BwE chytnu pozici kde vysílá Skylink? díky |
pinokio
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 547 |
![]() |
|
RE: Hledání pozices tymto ukazovatkom ju budeš dlho hladať zober radšej satlink ws-6933 |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 780 |
![]() |
|
@jopo166Já se tým nechci živit![]() ![]() |
pinokio
![]() |
|
RE: Hledání poziceTen identifikátor pozice je třeba hledat v datovém obsahu transponderů. Jmenuje se to NIT (Network Info Table). U vadasek kolem 2-10 tisíc kč to pochopitelně nenajdeš. Ale pozor, některé transpondery v NIT nemají obsaženu informaci o pozici vůbec, některé ji mají dokonce špatnou. U evropských pozic je to většinou správně, nebo to tam není. Špatně to mají většinou krátkodobé přenosové kanály (feedy). Obsluha SNG zapomene aktualizovat data v encoderech....On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Hledání pozicetreba použit referenčne kmitočty https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/ ale to tvoje ukazovatko asi bude piskať na každej družici to už je lepšie sa riadiť podla bargrafou na sate. |
jopo166
![]() |
|
RE: Hledání poziceja som raz davno take mal lebo presne sa stym nedal naladit sat tak som ladil podla bargrafou. |
jopo166
![]() |
|
RE: Hledání pozicenajdi si svoju polohu na dishpointer a potom len dolad . Robi to plno ludi a ked idem na nejaky servis tak to doladujem ozaj len maličko |
par32
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 977 |
![]() |
|
RE: Hledání poziceDružice se hledá podle azimutu, elevace a polarizace. To jsou základní parametry. Chce to ale opravdový měřák, který zobrazí jak fyzikální údaje, tak i data z MPTS streamů.@Varos107: NIT se vkládá do MPTS multiplexu prostřednictvím SI serveru. Encodér zpracovává signál ze základního pásma do požadovaného kódování - video a audio. Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 193 |
![]() |
|
@pinokio23e je silná drůža - naladíš podle údajů zde na parabole i bez meřáku![]() |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 607 |
![]() |
|
RE: Hledání poziceTo je zase diskuse. Tahle hračka Ti bude nanic, navíc jestli jsi ještě nikdy satelity neladil a s parabolou 60 - zapomeň, že s tím něco naladíš.Základní postup ladění - najít přesně jih, - - naladit satelit nejblíž k jihu - já mám stanoviště PLzeň, ta má 13 st., a nad hlavou na 13 mám hotbird. Nastavím si tedy na přijímači nějakou free stanici z Hotbirdu/frekvence, FEC, polarizace atd./to všechno opíšeš třeba z Lyngsat.com/ - podle teploměrů doladím co nejpřesněji elevaci/to je nahoru-dolů, azimut/doleva-doprava, polarizaci/jemně natočím LNB doleva-doprava - všechno na nejsilnější signál. - potom teprve otáčím pomalu na žádanou družici a opět dolaďuju elevaci a skew. Skylink je proti Hotbirdu trochu vlevo, jestli Ti to takhle stačí Hodně zdaru Hodně zdaru - |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@MMorousNad hlavou určitě žádný Hortbird nemáš...![]() Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
![]() |
|
@DusanNerozumím ? |
MMorous
![]() |
|
DusanDík za doplnění. Já měl na mysli spíš SNG vozy, kde všechno řeší jedna/dvě rackové komponenty Ericsson...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@Varos107SNG vozy můžou vysílat i v módu SCPC/FDM, co je datový tok bez DVB tabulek.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
![]() |
|
RE: Hledání poziceBavíme se pořád teoreticky mám doma LNB značky koscom dá se nějak zjistit bez nějakých speciálních přístrojů jestli je dobrý? díky |
pinokio
![]() |
|
RE: Hledání poziceSpeciální přístroje...třeba EKG k tomu nepotřebuješ. Jestli je LNB v pořádku se dá nejsnáze zjistit tím, že ho přiděláš do třmenu na krk antény(tam kam patří), natočíš anténu správným směrem a úhlem a zkusíš pomocí receiveru a správných ladících parametrů něco naladit.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@pinokioNechci nějak rušit Tvoje kruhy, ale ptáš se z neznalosti.- Nové LNB stojí cca 150-400 Kč a jestli se Ti někde válí LNB a nevíš jestli funguje, tak to udělej jak píše Varos. Potřebuješ k tomu ale nastavenou parabolu, fungující přijímač a musíš ho umět taky naladit. - Ptáš se jestli koupit parabolu 60. Odpověď zní, že tento průměr Ti těžko zajistí celoroční nerušený příjem. Chytat se na to dá, ale nebude tam rezerva při dešti atd. - Ptáš se na ten měřák. Aby ten měřák něco změřil, musí parabola především mířit na satelit. Takže si musíš nastudovat, jak satelit na obloze vyhledat. To znamená najít jih atd., trochu jsem Ti to nahoře popsal. Když už ale chytíš signál, tak pro amatérské nastavení je nejjednodušší nastavit to podle bargrafů na obrazovce, podobně jako když nastavuješ signál pozemní televize. Jestli jsi z Plzně, klidně se ozvi, ten měřák Ti dám, někde se mi to válí v šuplíku. Jestli se s tím chceš poprat sám, popros někoho známého nebo kamaráda ať Tě to celý ukáže, případně zaučí. |
MMorous
![]() |
|
dej tam předladěnýpřijímač na čt24 a hledej,než naskočí obraz,bejvá to tak do 5ti minut,pak nastavit kvalitu na maximum,jako základ to bude chodit ok,měřáky jen na složitější instalace |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@pierrepetrpřesně tak! Za 15 min jsem měl vždy nastavenou parabolu -i bez měřáku! Vždy jen pro rodinu a známé - neživím se tím a dotedˇjim už 10-ky let vše fumguje.Sem tam se jen něco došteluje po zimním období...Používal jsem v mob app SATFINDER - našel danou družici,vyfotil a pak podle foto terénu,který je pod danou družicí nasměroval parabolu,naladil kanál přesně jak říkáš ČT24(není kódovaný anaskočí hne) a jen jemně doladˇoval.Takhle jsem nastavil i 1W včetně konventoru... Jen se tím člověk musí bavit a ne to dělat z donucení - pak to jde "samo" ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@pinokioTak už jsi naladil ? Povyprávěj |
MMorous
![]() |
|
@MMorousPinokio si z vás všetkých robí "prču". Vyše 500 príspevkov a teraz sa bude učiť ladiť družicu??? |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
@loganAsi tak. Takovej je život |
MMorous
![]() |
|
@jamess96Já jsem tak svého času nastavoval asi v 93 roku ale to šlo protože to bylo analogové ,první přijímač byl citizen už nevím jaky typ stal mě 12 litrů parabola bylo k tomu ne ten typ co je v dnešní době s ledním ramenem pro uchycení LNB ale tam byly tři tyčky tetka nevím jestli "středová" na to si dobře pamatuji na okamžik kdy jsem zadal parametry eurosportu a brácha (to se ještě choval jako brácha ale teď se ke mně chová jako p**se no nic) mě točil anténou první co jsem vyděl byl BOX na erosportu to byly časy![]() |
pinokio
![]() |
|
![]() |