Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Dvě TV na LNB Quad - chování =master-slave=

Ahoj, nevím, jak jinak popsat chování mých TV, tak jsem zvolil "master-slave". A díky za radu, která to vyřeší :)

Nejprve popis techniky:
Pro příjem Skylink používám Mascom LNB Quad monoblok pro příjem z Astra 19.2 a Astra 23.5. Zapojeny mám 2 výstupy, koaxiál vede vždy přímo z LNB výstupu do TV/receiveru.

První TV SAMSUNG má v sobě CI slot, Irdeto modul, Skylink kartu. Příjem funguje naprosto korektně z obou družic.
Druhý TV ECG je připojený k přijímači Mascom 2202 HDCI, Irdeto + Skylink karta

Problém:
Dokud běží TV Samsung, tak ECG šlape úplně bez problémů, najde všechny potřebné transpondéry z obou družic, signál super.
Jakmile Samsung vypnu, vypadne na ECG příjem z nejpoužívanějších transpondérů 12344 H (tedy hlavně pořady ČT), 11876 H (skupina Nova a část Primy). Funguje pouze kostičkovaně 11934 V (CS Film atd) a kostičkovaně 12070 H.
Totéž se stane, když na TV Samsung přepnu na sledování kanálu z ASTRA 19,2. V tu chvíli ECG opět oněmí.

Chová se to celé jako takový „master-slave“. Což nechápu, když jde o nezávisle připojené TV.
Mám podezření, že to nějak souvisí s přepínačem polarizace, resp. s hladinami napětí pro ovládání H a V polarizace. Nebo se řídícím signálem 22 kHz?
Ale i kdyby ten přepínač byl vadný v jednom přijímači, proč se vada netýká tedy jen té jedné TV, ale jsou na sobě oba přijímače závislé?

Díky moc za přínosné rady.

ZdendaS
Registrace: 2/2023
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dvě TV na LNB Quad - chování =master-slave...

Můžeš zkusmo natáhnout solo nový koaxiální kabel k TV ECG?

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Není mi jasné, kde jsi volil master-slave, když máš monoblock...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Takéto obdobné problémy sme tu už riešili. Závad môže byť niekoľko.
1. Chyba je v samotnom moboblocku.
2. Nedokonalá elektroinštalácia v byte/dome. Na zemniacom vodiči vzniká zbytkové napätie, ktoré ruší frekvenciu 22kHz, resp. prepínanie medzi polarizáciu LNB.
3. Silné mikrovlnné žiarenie v blízkosti paraboly (monoblocku).
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@ZdendaS

Netreba hneď naťahovať nový koaxiálny kábel k druhej TV ECG... LNB Quad má predsa ďalšie dva výstupy ktoré nie sú momentálne využité, tak by som vyskúšal najprv využiť tie, aby sa vylúčila chyba v ich zabudovaných DiSEqC prepínačoch...
No nie je od veci skontrolovať všetky F-konektory, či náhodou neskratuje zblúdilý drôtik opletenia a správne nastavenie DiSEqC v TV Samsung a v prijímači Mascom ... Je však možné, že kombinácia pripojenia LNB Quad monoblock s TV Samsung a Mascom pripojený k TV ECG si úplne nerozumejú... Ak by bola možnosť, vyskúšal by som aj LNB Twin Monoblock pokiaľ neplánuješ do budúcna pripojiť ďalšie dva TV/receivery... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@tukan

nene, já to nevolil, ale chová se to tak samo. Nazval jsem to chování master-slave, protože Samsung dokonale ovlivňuje příjem na ECG, přestože každá TV je na svém koaxiálu. Nový LNB Quad monoblok to nevyřešil - protože jsem se domníval, že to dělá původní kombinace 2x LNB a 4x DiseqC. Ale tato výměna nepomohla...

ZdendaS

@mmiriboy

Díky za odpověď.
Monoblok je nový, závada se objevila už na původní kombinaci 2xLNB + 4 DiseqC. Tak jsem to vyměnil, ale nepomohlo. Jako zdroj rušení by mohl být nový wifi router možná... povypínám a uvidím.

ZdendaS

nejprve bych přehodil kabely na hlavě mezi sebou , prohlédnout a překonektorovat , připojit oba TV (prodlužky) z jedné zásuvky , Tv Samsung možná napájí konvertor stále a ovlivňuje druhý konvertor (vyzařuje určité rušení)

dnurg
Registrace: 12/2016

Vyzkoušej připojit do nevyužitého LNB výstupu nějaký zdroj napětí 18 V , dá se použít třeba starý Sat receiver nastavený na příjem H polarizace . Tím ; že budeš napájet LNB tímto zdrojem ,nebudou na signálových kabelech takové úbytku napětí , a bude to fungovat

peha
Registrace: 9/2007

@ZdendaS

nejprve napiš,kdy to šlo naposledy ok a co se potom změnilo,když začalo zlobit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra