![]() |
|
Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuJa si viem urobiť favoritný zoznam staníc ale starší ľudia budú nemilo prekvapení až jedného pekného rána nenájdu stanice v poradí na aké boli zvyknutí. ČT1 a 2 na pozícii 40,41. TA3 na 20,prima love nad 50. Kúpte si skylink ready a nemusíte riešiť ladenie. teraz budú stačiť nové okuliare a na papieriku napísaný vlastný zoznam kanálov :(IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuVeľmi sa mi páči...😁Len v živote by som si nekúpil stb, ktorý mi bude radiť programy podľa nich. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 554 |
![]() |
|
@Kasr![]() ![]() ![]() |
ksatelit
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuKaždý si má programy usporiadat podla seba a ne ako si dáva operator |
satmaker
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 624 |
![]() |
|
@scientificJá chápu, že bys třeba TA3 uvítal na nižší pozici, ale proč ti vadí české programy v SK nabídce na jakékoliv pozici? Buď rád, že tam vůbec pro Slovensko jsou. V české nabídce jsou SK programy taky vysoko a nikoho to netrápí..... Připomínáš mi mého otce, když po 14-cti letech dostal nový mobil. "Dycky to bylo tady a teď je to úplně jinde..!!"![]() koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 437 |
![]() |
|
@scientificUž od doby přechodu na DVB-T2, především u starších zákazníků, dávám každému vytištěný seznam programů (seřazeno podle nějaké logiky, velká písmena). Sice byli léta zvyklí na své pořadí (typu ČT1, ČT2, Nova, Prima ...), ale vzhledem k počtu programů to nedávalo smysl. Rychle si na to zvykli a byli za to rádi.S FastScanem od Skylinku je to to samé. Řadit jim programy do nějaké favoritní skupiny se mi neosvědčilo, protože pak volali, že jim nějaký program chybí. Dokud byl k dispozici časopis od Skylinku, v každém z nich byla tabulka FastScan, stačilo si dát na stůl a nemuseli nic hledat (řada lidí ani o té tabulce nevěděla). A když neměli časopis Skylink, tomu jsem to vytiskl na papír a bylo vyřízeno. Vím, že tito zákazníci přepínají programy podle čísel a buď si je pamatují, nebo to najdou v oné tabulce. Teď je čeká změna, takže vytisknout novou tabulku, chvíli v tom budou tápat, ale rychle si na nové číslování zvyknou. Podle mých zkušeností je jim jednou, jestli je Prima Zoom na 18 nebo na 21, jen to musí podle něčeho najít. Všechny ty seznamy jsem dal na své stránky (když je nějaká změna, udělám novou verzi, tolik práce to zase nedá) a vím, že si to pravidelně stahují lidé, kteří to pak dávají především svým starším rodičům, aby předešli problémům, není to žádná raketová věda. V novém FastScanu nezůstal kámen na kameni, ale můj pocit je ten, že ten nový má alespoň nějakou logiku. A je to jen otázka zvyku a času. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuNeviem ako to majú iné ready prijímače od Skylinku, ale rodičom som kúpil INEOS IN3. Zapol som Fastscan, potom si vytvoril obľúbené a zoradil programy podľa ich želania.Už asi 5 rokov som nato nesiahal. Rodičia nič nehovoria, takže to asi funguje. Aktualizuje sa Fastscan, ale neprechádza programy v obľúbených. Aby do prijímača nezasahovali (omylom), tak som v diaľkovom ovládači povyberal tie gumičky pod tlačidlami a nechal aktívne iba to, čo potrebujú (zap/vvp, prepínanie programov, hlasitosť a čísla). Ja mam schovaný funkčný ovládač aby som v prípade poruchy mohol vojsť do menu prijímača. Ja som za Fastscan vďačný, nemusím riešiť prelaďovanie a odpadli mi telefonáty typu: Nejde ten a ten program, včera som mal na 40-tke ten a ten program, dnes je tam niečo iné.... 4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 379 |
![]() |
|
@scientificPrekvapuje ma, ze vobec niekto vidi problem aj v takej banalite, akou precislovanie kanalov bezpochyby je. Aj pre starych ludi - alebo pouzivaju Favorite list, alebo si cisla "tych svojich" siestich kanalov do mesiaca-dvoch zapamataju.scientific, ty isto nebudes scientific. Ty budes len standard ![]() |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 504 |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuCelá tabuľka je na(nevhodné slovo)...Plno ľudí má iba základ, prípade nižšie balíčky... A predvolbach sú ako zbytočne lákadlo programy s vyšších balíčkov!!! Ideálne by bolo urobiť samostatne fastkan tabuľky podľa balíčkov, takže by bolo "fastkanov" viac, a každý by si prepol na ten svoj. (Skylink si zákazníkov platiacich vyššie balíčky určite nezíska spôsobom, že budú preskakovať programy, čo im nejdú) |
Kasr
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuLogiku u skylinku nehľadám... samozrejme, že celý ich nový fastscan je na(nevhodné slovo)![]() |
hetfield25
Registrace: 6/2021 Příspěvků: 136 |
![]() |
|
@Kasrto je moc dobrej napad. ale tady u Skylinku urcite nerealizovatelnej. 👍 |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od Skylinkunejlepsi fastscan je fastscan vubec nepouzivat a ladit podle TP. osvedcena metoda. a seznam si divak vytvori sam doma podle toho na co kouka. 👍👍a pokud se ted fastscan zmeni tak se zmeni i ten seznam. |
medard 1
![]() |
|
@medard 1Ale niektorí majú stb od skylinku... |
Kasr
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuMě FS nevadí, jsem na jejich řazení, až na drobné výtky (např. Canal Sport na pozici 4) zvyklý. Naopak docela mi chybí pro Android boxy (Mecool) kde to musím ručně rovnat, v lepším případě přes SW v PC. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 829 |
![]() |
|
@Kasrten kdo ma stb od skylinku je chudak. sorry jako.![]() |
medard 1
![]() |
|
@medard 1Sorry jako. Nemal som, nemám, ani mať nebudem... Ani bežný stb s firemným sw. |
Kasr
![]() |
|
@Warpik píše...Mě FS nevadí, jsem na jejich řazení, až na drobné výtky (např. Canal Sport na pozici 4) zvyklý...![]() ![]() ![]() Vidieť, že si iba prostý užívateľ sat vysielania, príjmaš pravdepodobne len jednu sat pozíciu (o iných zrejme nemáš ani šajnu?!) a odchovaný na Skylink Ready šrotoch! Ja zo svojimi 8 sat pozíciami + terestrial - a takýchto pisateľov je tu predpokladám viac! - by som nikdy nevyužil zoznam programov zoradený podľa Skylinku! Už roky rokúce mám vytvorený vlastný zoznam programov, ktorý zahŕňa moje obľúbené programy zozbierané z viacerých sat pozicií + terestrial. A takýto zoznam mi žiaden operátor nikdy neponúkne! Samozrejme ten zoznam programov si radšej ručne sám zaktualizujem, keď je to potrebné, pretože nepotrebujem sa spoliehať na nejaké pofiderné aktualizácie z Fastscanu. Samozrejme nepoužívam Skylink Ready stb, pretože z môjho pohľadu používanie takýchto typov boxov je v praxi, ako keby som sa vrátil v čase min. o 10 až 15 rokov späť! Keď boli na trhu stb, ktoré okrem príjmu programov, prepinania medzi kanálmi, reguláciou hlasitosti nedokázali v podstate nič praktické a užitočné. Dokonca dovolím si tvrdiť, že už vtedy boli na trhu lepšie stb, čo sa funkčnosti týka než dnešné Skylink ready šroty, napr. nahrávky robili nezakódované a bolo ich možné upraviť na PC. A takýto istý postoj mám napr. aj voči Magio, či Digi stb atď... ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 011 |
![]() |
|
Vůbec nechápu tuhle podrážděnou diskuzi.Skylink přehází řazení programů, no hrůza !Zbořil se svět? Přijdeme o něco? Bude vysílat jen od 8,00 do 21,00? Ne! Tak proč takové vášně? Kdo chce FastScan používat a používá ho i nyní, na nové řazení si zvykne. Kdo ho používat nechce, nemusí a vypne, tak jednoduché to je. Klasický divák, a těch bude jistě přes 90% má obsluhu zjednodušenou a rozhodně s tím problém nemá. Satelitní fanda (z principu) FastScan nikdy používat nebude, na co by mu byl. A pak nechápu, proč se takový satelitní fanda k FastScanu vůbec vyjadřuje, viz mmiriboy. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
@mediator12![]() ![]() ![]() |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
@scientificFastscan je při ladění a změnách ve vysílání pro 99 procent zákazníků záchrana. Jen v poslední době je špatná logika zařazení některých programů Canal do první desítky, nebo je to záměr dělat reklamu programům z dražších balíčků. Od toho byl zařazen program SkyLink 7, který měl toto prezentovat. Podle mě by do toho seřazení základního balíčku programů Digital, neměli zbytečně drbat. Nejsou to jen SkyLink Ready příjímacě, dnes téměř každý nový televizor má satelitní tuner a naladit na nich SkyLink pomocí fastscan je otázka pár minut. |
john72
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
@mediator12A ja zase nechápem???, že čo máš ty vlastne za problém???A prečo by som si nemohol napísať svoj názor, hmm? Ak ti to vadí, tak to nečítaj a svoj problém máš vyriešený, či? ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mediator12 napísal:...Dokud byl k dispozici časopis od Skylinku, v každém z nich byla tabulka FastScan, stačilo si dát na stůl a nemuseli nic hledat (řada lidí ani o té tabulce nevěděla).A když neměli časopis Skylink, tomu jsem to vytiskl na papír a bylo vyřízeno. Vím, že tito zákazníci přepínají programy podle čísel a buď si je pamatují, nebo to najdou v oné tabulce... ![]() ![]() ![]() Ale veď ty si horší než tí, čo vymýšľajú poradie programov vo Fastscane! ![]() Vnucovať ľuďom nejaké poradie programov, s ktorým nemusia súhlasiť je hlúpe riešenie. Ja som vždy s každým, ktorému som nastavoval sat, vždy prediskutoval poradie programov a to tak, aby to bolo podľa jeho predstáv. Veď nie nadarmo sa vraví - náš zákazník, náš pán. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od SkylinkuKde jste vzali to neve cislovani? |
petrpupa
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 412 |
![]() |
|
RE: Ako sa vám páči nový FastScan od Skylinkupri prijímači od skylinku Kaon52 sa vždy pri zmene prepne do FS a je potrebné vrátiť sa do predvolených cez tl. OK a následne šípka vľavo a zvoliť moje obľúbené, či sa to niekomu páči alebo nie postupne budú v prevádzke len prij. od SK tak isto ako teraz CIGI len párované s kartou, Ellano už predáva len vir. karty takže každý vie čo ho čaká -odletí pštros |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
![]() |
|
@Duzuale to tvoje postupne bude trvat jeste spoustu let a mezitim se prejde na internetovou televizi ... |
medard 1
![]() |
|
@medard 1to môžeš už i dnes ak máš dobrý net, ale SAT tu bude isto ešte dlho, skôr skončí na SK DVBT, teraz už len 27% |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 338 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |