![]() |
|
Hledám ukázkové video se změnou rozlišeníOmlouvám se jestli jsem svůj dotaz zařadil do špatné sekce.Na youtube je prý video, kde se v průběhu mění rozlišení mezi 720/1080/1440/2160p. Snažil jsem se ho najít ale nepodařilo se mi to. Zajímá mne jestli je opodstatněné honit se při shánění filmů za co nejvyšším rozlišením a tím i jeho větší velikostí. Mám 55 palcovou 4K televizi a dívám se ze vzdálenosti cca 2,5 metrů. Nevíte někdo jak se to video jmenuje. Nebo jestli není něco takového jinde. |
evid
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 117 |
![]() |
|
@evidNevím, kde je takové měnící se video dostupné, ale UHD je UHD, tam snad není ani o čem přemýšlet. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: Hledám ukázkové video se změnou rozlišenítaké video je na youtube a je aj na družici hodbird .návod máš , odpoveď nedostaneš . uč sa . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@BrumoNo ucit by si sa mal ty. To co je za druzicu hodbird?UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 262 |
![]() |
|
RE: Hledám ukázkové video se změnou rozlišeníBrumo se tak rozjel, až narazil hlavou do zdi...:) A bez přilby.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
@evidNa YouTube lze najít mnoho videí, které ukazují rozdílné rozlišení a kvalitu videa. Například zadejte do vyhledávání "resolution test video" nebo "4k vs 1080p video" a najdete mnoho videí, která vám ukážou rozdíl v rozlišení a kvalitě videa. |
hokejka988
Registrace: 12/2013 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
@evidV youtube vyhľadaj frázu resolution comparison. Zobrazí sa ti viacero videi.Možno hľadáš toto video: 144p vs 240p vs 320p vs 480p vs 540p vs 720p vs 1080p vs 4k video comparison Stačí okopírovať tento reťazec 144p ..........4k video comparison a vyhľadať. Video bude prvé. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 314 |
![]() |
|
@hokejka988Bol si rýchlejší, super. |
RudoM
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 314 |
![]() |
|
@evidTak ono stačí si na YT dát vyhledat "resolution testing video" nebo konkrétně "Online Full HD Monitor Test [ Professional Pattern ] - HD 1080p" a máš co potřebuješ. Jenže vysoké rozlišení videa ještě nic neznamená. Ta testovací videa jsou totiž v podstatě statické obrázky, což sice dá možnost vyniknout rozlišení ale pokud jde o samotné video, pak ještě hodně záleží na datovém toku. Můžeš mít video klidně 8k ale při malém datovém toku to bude samý čtverec! Takže někdy je mnohem lepší obraz na nižším rozlišení s dostatečným BR, než na vysokém rozlišení s malým BR. Je to něco podobného, jako když se někdo honí za foťákem s co možná nejvýšším počtem pixelů. Každé zvětšení počtu pixelů s sebou nese i zvětšení šumu. Přesněji řečeno: Dva stejně velké čipy s různým rozlišením budou mít i různou úroveň šumového pozadí. Takže v určitý okamžik se rozlišení stane marginální záležitostí neboť se jeho význam ztratí v šumu. Jednoduše se dá říct, že každý řetězec má nějaký maximální možný výkon a ten je daný bodem ve kterém se protíná množství s kvalitou. Takže otestovat si rozlišení jistě můžeš ale jestli Ti to bude co platné, je otázka. Například dnes jsem se díval na semifinále hokeje z Nagana a přesto, že to bylo HD 50p/1080, tak to bylo docela máznuté. Jednosuše proto, že zdroj byl nejspíš 50i/576.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Hledám ukázkové video se změnou rozlišeníTo Nagano bude nějaká analogová kopie 576i. Já to mám doma ještě v originále na VHS...a hraje to:) Nejvíc mi tam vadí ten obrovský banner vlevo nahoře(skóre), když se útočí do leva, tak to hodně překáží.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Hledám ukázkové video se změnou rozlišeníVýběr videí je ohromný. Děkuji všem za rady. |
evid
Registrace: 11/2016 Příspěvků: 117 |
![]() |
|
RE: Hledám ukázkové video se změnou rozlišeníNež na rozlišení,tak se zaměřte na kvalitu a obsah filmu.To,co tlačí komerce je 95% hnus.Obsahově kvalitní film tě neomrzí ani po 100-té. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
![]() |