Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

zaloha WIN 7 aj s aktualizaciami

Viete mi niekto poradit ako urobim zalohu samotneho WIN 7 Profesional s aktualizaciami,ktore mi chodia este a nechcel by som o ne prist preinstalovanim?
Keby sa dalo zalohovat aj nastavenie win7 ktore mam,to by bolo super ,ale nie je podmienka.
Bitovu kopiu 1:1 robit nechcem,nakolko v PC uz je dost veci ktore spomaluju PC a chcel by som urobit zmenu z HDD na SSD na starom laptope a tento OS system nechcem opustit,alebo nahradit WIN10 alebo Linux.
Dik za rady

mercedes77
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

zaloha WIN 7 aj s aktualizaciami (# 76)

Nejjistejsi mas si udelat klon disku 1:1 pokud mas tu moznost a nespolehat na zalohu pokud by ti neco pri obnove kleklo.

bistro
Registrace: 9/2009

@mercedes77

ono to záleží i na tom,co máš za "mašinu".Každá firma to "dělá" jiným způsobem...
Když jsem si kupoval třetí notebook od Acer,tam je jediná volba kdy můžeš udělat komplet zálohu operačního systému a to před samotnu instalací.Stačilo mít 4 DVD,kam sis to vypálil.... A máš čistý OS přímo pro tvůj notˇák....
V tvém případě to půjde asi už jen "celý systém",ale nechci kecat. Třeba to nějak půjde :8)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

RE: zaloha WIN 7 aj s aktualizaciami

chlapy,urobit re-install na novo je krasna vec a sam ju preferujem ked robim niekomu PC.
Ale pri WIN7 kde uz skoro ziadna sanca ziskat tie aktuliazcie zo supportu online, ktore mam v PC a este dake chodia (vcera dosla daka bezpecnostna).
Chcel by som si z toho HDD vytiahnut Win7 a aktualizacie ktore dodnes mam.
Program Acronis Disk Director ktory pouzivam na kopie 1:1 daku moznost zalohy (backup) OS ma,ale som s tym este nerobil,preto som chcel vediet vase skusenosti.

mercedes77

Já jsem na to šel opačně. V době, kdy ještě aktualizace chodily a já jsem věděl, že se Win7 nebudu chtít hned tak vzdát, tak jsem si stáhnul všechny aktualizace na disk. Povyhazoval jsem všechno, co jsem nechtěl. A zbyl mi základ pro kompletní off-line instalaci. Takže teď můžu udělat novou instalaci do žádaného stavu, aniž bych potřeboval internet. A pak si můžu třeba udělat bitovou kopii, pokud bych se příště nechtěl zdržovat s instalací na konkrétní PC. Ale je toho pár giga. :-) Když tak se ozvi.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@ mercedes77

Ahoj. Cista install je cista install. Zaloha - sam si ju robim, ked naistalujem nanovo WIN. Ja pouzivam 11ku. Ide dobre.
Pises ze mas Acronis Disk Director - ten moc nepopznam, ale ak chces urobit upgrade na SSD, tak by som si spravil (cez Acronis true Image) cisty backup HDD co mas 1:1. V rovnakej kapacite, ak sa da, kupil SSD a nahodil to na SSD z image-u.
Alebo aj vyssiu kapacitu a SSD by si rozdelil. Rovnaka velkost ako mas trebars jednotka C: a zvysok jednotka D:.
Kedze budes mat zalohu, je to nestandard, ale v podstate si mozes precistit tuto staru install od softu co mozno nepotrebujes, ale moznost aktualizacii W7 by ti mala ostat zachovana.. Moznosti su, ale hral by som sa na tom na dalsom disku, stale budes mat povodny keby daco (aj image spraveny).

Mopky2
Registrace: 10/2015

ACRONIS, nemusis robit 1:1, nechaj ho spravit normalny (inteligentny) backup, vtedy zalohuje iba to co naozaj treba, nepouzite sektory nezalohuje

dokonca dokaze urobit image z vacsieho disku na mensi, samozrejme upozornuje ze to nemusi vyjst

akurat si daj pozor ze co je co (ktory disk je sda, sdb atd) aby si neurobil zalohu z pracovneho disku do pocitaca :)

sky59
Registrace: 1/2023

@all

Vďaka za odpovede všetkým .
Ešte má napadlo , že keby som najskôr urobil kópiu 1:1 diskov a na tom novom SSD dal urobiť Objovu systému , či tie nové aktualizácie budú zachované , alebo bude WIN 7 tahat veci od výroby .
Skúsil sa pohrat aj s tým Acronis .

mercedes77

@mercedes77

Vyssie zmieneny Acronis True Image Ti spravi kopiu tak, ze ku konkretnemu casu spravis backup a potom na novom ssd disku restore. A ak mas vsetky aktualizacie aj ostatne veci, vsetko ostane zachovane vratane suborov. Ak by nejaka aktualizacia (novsia) neskor prisla, tak sa normalne naviaze na stav, ako si ho mal, teda len sa doplni. A vsetko by Ti malo fungovat ako doteraz - pokial samozrejme nebudu postupne vyrobcovia obmedzovat chod aplikacii na tych W7 - ako to bolo v minulosti napr. na Windows XP atd. Ale pojde Ti to rychlejsie oproti klasickemu disku. Daj si ale pozor na tom SSD disku, aby si nezaplnil cez 80% kapacity, lebo potom moze vykon drasticky poklesnut. To je aj rozdiel oproti tocivym diskom, ze tie sa mozu zaplnit takmer skoro cele a funguju.

kolle

@mercedes77

Ahoj. Ako pise Kolle, ja len doplnim k SSD disku, vzdy si radsej prever pri vybere SSDcka, ci ma DRAM chache pamat, lebo mnohe velmi lacne to nemaju. Napr. Crucial BX a MX ci ako to ma znacene, BX som sa dakde docital ze su bez cache a MX ju maju, aj preto su drahsie. Aj toto ma dost vplyv na vykon.. Kazdopadne drzim palce nech sa ti to dobre zdari vsetko..

Mopky2
Registrace: 10/2015

já používám pro tento případ "Macrium" kopie 1:1 ;)

jansmrz
Registrace: 3/2015

@kolle
O tom 80% čítam prvý krát , dik za typa . Chcel som dať povodne len 128Mb ( je to starý laptop ) ale dám radšej 256Mb.

@Mopky2
To cache teraz neviem povedať či má , ale do budúcnosti si to budem všímať .Toez dik za typ .

@jansmrz
Tej kópii 1:1 sa chcem vyhnúť , lebo na starom HDD je už kde aký neporiadok , tak chcem odtiaľ vytiahnuť ten samotný Win7 + aktualizácie .

mercedes77

poradíte někdo , jak aktivovat aktualizace? Ještě by snad nějaké měly vycházet

tonda1t
Registrace: 5/2006

@mercedes77

nick Hugo Cz ti to ale napsal jasně a zřetelně.
Pokud dotedˇ nemáš někde "vypálené-uložené" aktualizace na W7 ,tak je tam při "záloze" jinak nedostaneš....
Jedině pak ručně z Mikrvosoftu.... :scared:

jamess96

Len pre Vašu zaujímavosť viete o tomto?
https://fontech.startitup.sk/spravy/tisice-slovenskych-pc-v-ohrozeni-dnes-konci-podpora-pre-windows-7-a-8-1/

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Moje pracovne XP si akosi nevsimlo ze nie su aktualizacie (hlavne tie kde kreky z krajiny draka su povazovane za nebezpecne :)

sky59

čistá instalace win7

tady je popsané všechno
instalačka win7 se všemi aktualizacemi do 2020

https://web.tobynet.cz/obsah/reinstall/windows7.php

zdeno001
Registrace: 11/2007

@sky59

od kedy bezia na PMD 85 XPcka ? :)))

starter12
Registrace: 1/2022

Mam aj to, vlastnorucne vyrobeny plosny spoj vyleptany v chloride. RAM rozsirena z 32kB o 16kB kde do rozsirenej pamate som natiahol upraveny debugger DDT602. Rozumies tomu jazyku? Ti, ktori cez to nepresli to uz nikdy nedobehnu a zostane im trvala medzera v znalostiach.

sky59

jooj stary DDT602, pre neznalych bol to celobrazovkovy assembler a disassembler pre PMD85. Stary dobry Basic ci Monitor PMD85 alebo v 98 ked vysiel SmallC..... ako by to bolo vcera co sme ficali na 8080. :)))

starter12

len mala oprava, SmallC vydal Roin Cain v roku 1980.

starter12

@mercedes77

tak co "meďáku",jak si dopadl???
Klidně se nám tady svěř :8)

jamess96

takze som nakoniec musiet urobit re-install samotneho Win7 ktoreho odkaz tu nechal Zdeno001 (dik za link).
Ked som urobil bitovu kopiu 1:1 ,tak to tahalo aj ten maras ktory tam bol cca 5 rokov a zbytocne som zatazoval to nove SSD.Teraz aj start systemu je uplne ina kava :) Dakujem vsetkym za odpovede a pomoc.

mercedes77

@mercedes77

R^ super a díky za odezvu!!! ;)

jamess96

pre podobne ucely pouzivam clonezillu,
tam si porobim image celeho systemu a vybavene