Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat sonata1

Dobrý den mam problem mam dve sat telvízie Digi a Skylink pripojene cez DisegC prepínač do jedneho tunera ale chcel by som to mať pripojene do obidvoch tunerov aby som mohol nahravať a zároven pozerať program teraz to nemôžem ked pripojim na dva tunery tak dostávam len jeden sygnal od anteny druhy nefunguje neviem ako to spustiť aby obydva tunery fungovali nezavisle.Niečo treba poprepínať manual je dosť chudobny na popis čo by som aml urobiť aby to fungovalo.Prosím až ma niekto skusenosť s tymto prijimačom pomôžte mi to sprovozniť.Dakujem za skorú pomoc na vy riešenie môjho problemu s pozdravom kiky. Technisat sonata1.

tiky
Registrace: 2/2023
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat sonata1

Nemám skúsenosti s týmto zariadením, ale pri DVB-S/S2 tuneroch vo všeobecnosti platí a to hlavne ak sa nahráva jeden program, prípadne je spustený timeshift, že príjem/sledovanie ďalších programov je obmedzené na jeden TP a to na ten, z ktorého sa práve nahráva.
Samozrejme aj v tejto oblasti sú výnimky, t.j. ak zariadenie obsahuje moderný dvojitý FBC tuner DVB-S2X, tak tam sú tie možnosti počas nahrávania a sledovania iných programov oveľa lepšie.
Ale pri štandartnom tuneri DVB-S/S2 je najlepším riešením využiť možnosti viactunerového zariadenia. To v praxi znamená mať pripojený na každom tuneri samostatný koax z paraboly. Jasné je, že aj v takomto prípade sa dá využiť DiSEqC prepínač na prepínanie medzi jednotlivými sat pozíciami.
Príklad: Na starom štvortunerovom stb X-trend ET-10000 som mal v 1.vstupe koax z 8 sat pozíciami (0,8w, 4,8e, 9e, 13e, 16e, 19,2e, 23,5e a 28,2e). Na 2. vstupe to boli pozície 0,8w, 13e, 16e, 19,2e a 23,5e. A na 3.vstupe som mal pripojenú inú parabolu z motorom. 4.tuner bol pre DVB-T/T2.
Pri tejto kombinácii tunerov a sat pozicií nebol problém trebárs nahrávať 2 programy z dvoch rôznych tunerov a zároveň pozerať programy cez motor parabolu a z terestriálu.
Čiže ak to zhrniem, je dosť podstatné, že koľko má dané zariadenie tunerov, aké typy tunerov sú to a samozrejme doležité je aj obsadenie jednotlivých tunerov sat signálom, prípadne terestrial signálom.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

chyba je v tom, že máš pripojený 1W do jednoho vstupu a 23.5E do druhého vstupu - takto to nefunguje.
Aktivuj si súkromne správy, pošlem ti presné zapojenie a nastavenie aby to fungovalo.

Dagy2
Registrace: 11/2010

apropo manuál k Sonate má 246 strán. Nezdá sa mi to zrovna chudobný manuál. Pravda, obrázok z manuálu zmizol, je tam len popis čo má byť privedené.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

Dobrý den dakujem za dobru spravu ale neviem aktivovať sukromne spravy až môžete mi poslať vaš manual aj bez aktivacie na môj mail velmi by som bol vdačný.suskaj@seznam.cz

tiky

tiky

Vzriešený problém.Ďakujem

tiky

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra