![]() |
|
DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti z HDD?Zdravim, potreboval bych nejak rozchodit sdileni souboru v siti co mam na hardisku. Media-server DLNA/UPnP mam v DM zapnuto a vse povoleno. Kdyz dam na TV prochazet sit, vidim na TV jen dm920 Mediaserver - a pak slozky Audio, Video, Livestreams (DVB) Nevidim tam samotny hardisk se soubory ale jen pod slozkou Video ctyri zalozky: nahravani, nahravky HD, nahravky SD, skryte, vsechny kanaly. Pod zalozkou nahravky HD nemam nic, pod ostatnima vse stejne a to soubory z HDD ale asi jen 15 souboru vic nic. Potreboval bych aby to sdileni fungovalo i s pripojeneho externiho disku pripojeneho pres USB, ale nikde v siti nejsou videt. Poradi nekdo co kde nastavit? Image NewNigma2.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 280 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Aspoň v OpenATV je to tak, že treba v stb nastaviť pristupovú cestu pre tie súbory uložené na HDD. Mám na mysli to nastavenie pre DLNA/UPnP (v tej tabulke, ktorá sa zobrazí pod Menu/Nastavenie/Systém/Nastavenie DLNA/UPnP).![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 011 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...A po nastavení prístupovej cesty je vhodné stb reštartovať!Poznámka: Na môj stb, kde je aktívny HDD cez DLNA/UPnP sa pripojím zo všetkými zariadeniami v domácnosti. T.j. z ostatnými linux stb, z android boxami, z PC, z multifunkčnými rádiami (prehrávať audio súbory), ale aj z mobilom, či tabletom. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@Josef35Pokud chcete vidět vše,co je na disku(nebo celém rootu),tak na TV nainstalovat nějaký ftp browser,já mám X-plore.Nebo nainstalovat VLC player,tam uvidíte v procházení místní sitě sdílení přes ftp,DLNA a sambu.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 047 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...kedze je tam NN2 a DM920 treba sa viac zamerat na OE2.5 ako na OE2.0, ale princip je rovnaky , aktivovat SAMBU alebo DNLA a spristupnit co ma byt viditelne v sietiTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 241 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...UPnP mi nikdy nesadlo... Odjakživa používam sambu a prehrám všade všetko... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 554 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Potrebuji aby to slo na trech TV. Jedna je android TV SONY a dalsi 2 jsou Philips smart TV. Potrebuji to spise na tech philips aby to slo. V siti na nich vidim jen dm920 Mediaserver - a pak slozky Audio, Video, Livestreams (DVB). Hral jsem si s tim ale dale v nich nic uz nevidim. A na PC jsem zapnul nejaky doplnek SMB 1.0/CIFS Client a na pc ten HDD vidim, \DM920Harddiskmovie ale ma tech tv jen prazdne slozky a nekdy se strati uplne.Nevim ve kterem nastaveni to je. V nastaveni sit - lan je volba: pripojena zarizeni v siti, std.sprava pripojnych bodu, server sdileni, media-server DLNA/UPmP, webove rozhrani. V zalozce media server DLNA/UPmP nemam nikde nastaveni cesty na sdileni. Je tam jen ano nebo ne a nazev serveru. Kde bych to mel zmenit? V zalozce server sdileni je server RTSP,HLS a datove toky. Nebo v te sprave pripojnych bodu? Jednu polozku tam mam Sharename slozka: media hdd movie a zelenou fajku ale na tv ji nevidim. Tak nevim co kde povolit nebo co delam spatne. Mam asus wifi a tam kdyz pripojim usb disk tak je na tech tv vidim, i to jde ale pres DM ne. Chci aby se ten disk pri necinnosti uspaval tak bych to radeji pres DM. Diky. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35ty potrebujes nastavit tv ne prijimac, obavam se na smart tv to bude orisek, protoze asi neumi nic jineho nez dlna/upnp a tudiz music, movies, pictures |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Kdyz pripojim usb disk do wifirouteru tak to v te tv po siti finguje. Totez potrebuju aby to fungovalo s dreamem. Vidi jen prazdne slozky. Jednou se mi to podarilo nejak ale videl jen 15 souboru a vic ne. On nevidi ten hardisk v siti. Neco mam spatne nastavene nebo asi vyzkosim tu sambu. Vcera mi to ale padlo do zelene obrazovky po instalaci a spusteni, asi nevhodny skin. Potrebuji jednoduche reseni abych hdd videl v siti i se soubory.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Ja osobne, keby vlastním tento stb, tak už dávno mám v ňom nainštalované image OpenATV. A tam v Menu/Nastavenie/Systém/Sieť/Nastavenie MiniDLNAto už mám dávno nastavené a sfunkčnené! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Davať do DM 920 ATV je pekna blbosť v podstaťe degradacia boxu ako piše matchboxx problem nie je v DM ale v TV. |
peto197601
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 119 |
![]() |
|
@peto197601![]() ![]() ![]() Že OpenATV je "degradácia boxu"?! To už väčšiu hlúposť napísať nevieš? ![]() ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboymaš DM asi nie ak by si ho mal tak by si to zistil sam |
peto197601
![]() |
|
@peto197601Nemám DM, ale pre zmenu zase viem, že ako je na tom OpenATV pri iných typoch stb! A myslíš si, že ak sa hodí OpenATV na iné typy stb, perfektne na nich funguje, tak na DM nebude fungovať?![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyine tipy nie su DM nie je tam podpora |
peto197601
![]() |
|
@peto197601@ peto197601 - Problem neni v TV. Nejde mi to ani na jedne TV. Proste ten dream nezpristupni cely HDD do site. Ted jsem zjistil ze se me ukaze na TV v siti jen co je nove nahrane z TV do DM, ale ostatni starsi nahravky ne a ani soubory ktere telka vsechny prehraje. Bud DM to tak neumi jako ten wifirouter ktery ma funkci sdileneho disku do site nebo to nemam v DM nastavene, nebo mi tam neco chybi. Dream mam propojeny s wifirouterem lan kabelem 1Gb. Nikde jsem v DM nezadaval cestu ze chci sdilet ktery HDD do site protoze to tam nikde nevidim kam to zadat. V UPnP DLNA tam neni volba disku ke sdileni.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@peto197601To ja viem, že image "Newnigma2" je len pre Dreamboxy.Ale on kľudne si môže urobiť zálohu terajšieho image v stb a vyskúšať OpenATV. V tomto image určite funkcia DLNA funguje a to úplne v pohode, samozrejme je vidieť všetky súbory uložené na HDD aj na inych zariadeniach v sieti. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboy@Josef35ja Newnigma2 nepouživam @mmiriboy na dnla nepotrebuje ATV v GP4 je aj minidnla ja osobne by som tam dal original image alebo merlin ale nech skusi aj atv je to na ňom |
peto197601
![]() |
|
@peto197601Ak tam je "MiniDLNA" tak treba to vyskúšať! Presne toto som mu radil, síce v OpenATV, ale tie image sú si funkcionalitami dosť podobné, čiže je to len na nickovi "Josef35", ako sa s tým popisuje.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Chýba bude najskôr niekde inde ja som skušal cez moju tv lq dostať sa do HDD DM nemam s tym problem aj posledne nahravky su viditelne a daju sa prehrať mam tam merlin image ale ten media server je sučasť všetkých OE 2.5 images. |
peto197601
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Jestli vidíš složky, tak někde není povoleno sdílení. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Slozky vidim ale zjistil jsem jak jsem psal ze se me v nich ukaze jen nova nahravka nahrana boxem a ty stare nevidim. Ani moje nahrane filmy pridane na hdd nevidim. Zkousel jsem sambaconfigeditor ale po instalaci i zmene skinu pada do zelene obr. a nasleduje restart. Zalohu image mam, zkusim zitra jiny img. V tomto nevim kde povolit viditelnost celeho hdd v siti.Kdyz pripojim disk do usb wifi jako síťový disk tak to na tv jde, ale nejdou přehrát DVD vcetne menu. Funguje nekomu na DM prehravani DVD slozek DVD playerem ze site? DVD player me vidi disk v siti ale po otevreni tam nic neni. DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Nemám DM, ale už na starom slabom Abipbox 9900 prehrávam dvd video z placiek vložených v Pc... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 554 |
![]() |
|
@Josef35vypada ze telka vidi len subory ktore maju aj metadataTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 241 |
![]() |
|
RE: DM920 UHD - Jak na sdileni souboru v siti...Odpoledne zkusim jiny img a jestli to nepujde tak premyslim ze bych koupil nejaky server. Ale potreboval bych aby byl tichy bez vetraku. Nema nekdo zkusenost? Potreboval bych ale aby dream z toho serveru DVD playerem umel prehrat DVD.DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100
|
Josef35
![]() |
|
@Josef35Programem MakeMKV jsem udělal ISO obraz DVD Pain/Live is Overrated,uložil na síťový disk MYBOOKLIVE,nainstaloval jsem na dm920 DVD player a přehrává to včetně ovládání a menu.Sdílení mám přes nfs.DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Skylink,Antik,Telly.
|
lz405
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 1 047 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |