![]() |
|
TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceDnes v noci u MPXu TVT došlo k následujícím změnám: byl vypnut program Eska tv Extra a místo něj zařazen program Nowa tv HD, dále u tv programu TV Stars byl zvukový kodek změněn z DD na MPEG, ovšem stanice je bez zvuku... |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 148 |
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceNechci zakládat nové téma, tak to tematicky šoupnu sem. V muxu DABCAST Katowice na K10B přibyla stanice Radio 7 (až) z Mławy!. Zabezpečení EEP 3-A (stejně jako zbytek stanic v muxu), hrají oldies, datový tok 136 kbps, LC-AAC Stereo.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 956 |
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + Ornontowicekam až to dosáhne při 1kw z věžáku |
indkot
Registrace: 9/2021 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
@indkotKanál 10B (alespoň podle mých pozorování) dosáhne při stejném výkonu o něco dále než 12C z jiného věžáku o kousek vedle.![]() Zatímco kanál 10B na vhodných místech hraje přímo ve městě i na prutovou anténu, na kanál 12C to chce vylézt aspoň tak do 700 metrů nad mořem, aby se na prut občas chytl. Testováno ve Frenštátě, Trojanovicích a úbočích Velkého Javorníku a Radhoště. V jiných lokalitách moravskoslezského kraje, které jsou Katowicím blíže, ale nemají kopce za zadkem, může být situace opačná. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@AlesHavelNo díky mám 14 prvkovou yaginu tak to zkusím otočit na Katowice,lokalita Odry,ale až po sněhu |
indkot
![]() |
|
@indkotOK, přeji úspěšný lov. V Odrách to nemusí být úplně beznadějné. Nevím, jak moc utopené je to dole ve městě, ale v okolí Veselského kopce by to mohlo jít i na prutovou anténu, tam je krásně čistý terénní profil.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + Ornontowice10B je Olomouc, tak kdo zvítězí?DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 802 |
![]() |
|
@rom2005To sice je, ale z pohledu Oder je Olomouc hodně v zákrytu, schovaná za Oderskými vrchy, navíc, vysílač je v centru, v nízké nadmořské výšce.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
@rom2005A i kdyby se tam ten signál nějak dostal, se 14 prvkem, který má 4 reflektory, nechtěný příjem zezadu potlačí.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + Ornontowicemy tady od Olomouce nikdy nic neměli je to schované z Pradědu je to ok |
indkot
![]() |
|
@AlesHavelDíky za info. Neladím polský DAB+ až tak často, takže toto mi uniklo. Každopádně pro mne skvělá zpráva. Rád jsem tuto stanici poslouchal, když byla ještě donedávna v nabídce local muxu z Andrychówa. Ten je ale v Havířově velmi špatně zachytitelný. Katowice jdou naprosto bez problému. Radio 7 prezentující se jako oldies rádio hraje převážně taneční a disco muziku z 80.let. K tomu ještě navíc se skvělým zvukem ve vysokém bitrate. Za mě![]() |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
@stapaKdyž se Rádio 7 nově objevilo v seznamu naskenovaných stanic, vzpomněl jsem si, žes bojoval s příjmem podobného rádia na kanále 8D, akorát jsem si nebyl jistý, jestli je to jedna a táž stanice nebo je to jen shoda názvů. Tak super, mám radost, že máš radost.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowicePodle informací na polských webech bude TVT MPX v lednu 2024 překlopen do DVB-T2 s kompresí HEVC. Podle vyjádření odpovědné osoby ze strany majitele budou stávající stanice překlopeny do HD a budou přidány nové (údajně velmi atraktivní) tv stanice. |
cha-cha
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceŽe by byla velmi dobrá hudební Stars.Tv konečně v lepší kvalitě?![]() |
stapa
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowicePodle onoho vyjádření by stávající stanice měly být překlopeny do HD, to znamená i Stars TV. Ale do ledna je ještě daleko a složení tv stanic v tomto MPXu se často mění a je docela možné, že v lednu 2024 bude složení úplně jiné. Přijít o Stars TV v pozemním vysílání by nebylo dobré, ale naštěstí je na SATu. |
cha-cha
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceTo jistě, ale Stars.Tv je dlouhodobě stálicí a pokud by byla v HD pozemně, očekával bych tento ktok i na satu. |
stapa
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceTo se nemusí stát, TVT MPX je malá lokální záležitost, kde vysílání v HD nebude stát tolik co přechod na HD na SATu co se poplatků za datový tok týká. Myslím, že v nějakém lokálním MPXu ve Wawě nebo okolí Stars TV v HD vysílá nebo vysílala. Uvidíme co se stane v tom lednu. |
cha-cha
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowicePřed několika dny došlo k rapidnímu zlepšení signálu DVB-T MPXu TVT z vysílače Rybnik na K47 (Ornontowice nechytám). Nejprve jsem to přičítal zlepšeným podmínkám, ale stav trvá už několik dní. Vstupní úroveň se zvýšila o cca 10 až 12dB a dosáhla stejné úrovně jako TVP MPX3 z vysílače Rybnik EC. Došlo i ke zlepšení MER, při zachování původních parametrů jako je modulace, GI, FEC. K47 jde za těchto podmínek přijímat i na antény směrované na Katowice nebo Wislu, což dříve nebylo možné. Buď došlo k rapidnímu navýšení ERP (což by při nárustu 10 dB znamenalo zvýšení z 1kW na 10kW a to považuji za nereálné) nebo k přemístění vysílače na jinou, vyšší kótu nebo objekt. Nabízí se řešení, že K47 vysílá ze stejného stanoviště jako K41 a do stejného AS, ale ověřené to nemám, provozovatel mi na mailový dotaz zatím neodpověděl. V každém případě je to příjemné zlepšení pro ty, co neměli separé anténu pro K47 a doposud tento MPX nemohli přijímat. |
cha-cha
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceV podstatě totožný stav je z tx Ornontowice. Signál stabilní a bez výpadků, což dříve nebývalo. |
stapa
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceJeště mě napadlo, že provozovatel už vyměnil vysílací technologii pro avizovanou změnu na DVB-T2 v lednu 2024. Vysílání je zatím samozřejmě v DVB-T. Když se nyní podívám na měřák na spektrum tak vidím na K47 perfektní COFDM obálku, předtím její horní hrana připomínala spíše "hřeben nebo hřebínek".![]() |
cha-cha
![]() |
|
RE: TVT multiplex K47 Rybnik + OrnontowiceTak údajně u tx Rybnik došlo ke změně vysílacího stanoviště a k navýšení výkonu na 10 kW, tx Ornontowice na 2 kW. Je to uvedeno na webu provozovatele multiplexu. |
stapa
![]() |
|
@stapaOK, dík za info, měl jsem teď náročný táden, proto jsem spoustu věcí hodil za hlavu. Těch 10kW ERP přesně odpovídá zvýšené hodnotě o 10dB na mojí přijímací anténě. Já se minulý týden díval do výkazu povolení (poslední vydání z poloviny března t. r.) a tam změně stanoviště a navýšení ERP není ani zmínka. počkám na nové vydání, snad se tam už změny projeví, resp. musí projevit, protože provozovateli MPXu muselo být vydáno nové IO pro tyto změny. |
cha-cha
![]() |
|
![]() |