Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Combo Sat/DVB-T2 přijímač pro rodiče

Nazdar chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti.Hledám pro rodiče Combo Sat/DVB-T2 přijímač, s češtinou a jednoduchým ovládáním kolem dvou tisíc..Rozhoduji se mezi AB CryptoBox 752HD Combo nebo Amico Mini 4K Combo..Díky za reakce.

radek79
Registrace: 7/2022
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Combo Sat/DVB-T2 přijímač pro rodiče

Veď si sa v podstate už rozhodol, tak načo ďalej radiť.
Obidva stb sú jednoduché boxy na prosté používanie. A netreba od nich očakávať žiadne zázraky!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Volil bych ten Cryptobox, sám ho mám (na chalupě i jako místní "server")

Warpik
Registrace: 9/2016

@radek79

a co edision picollo S2/T2/C i se sachtou na modul. otazka jestli budes potrebovat scart nebo hdmi ? no cryplbox bych si urcite nevzal to je des. a nebo pak DM525combo.

medard 1
Registrace: 2/2021

@radek79

Z těchto dvou určitě Cryptobox 752, je v pohodě, nedej na kecy, to Amiko má otřesný obraz a jiné chyby...

lance
Registrace: 10/2008

Edision Picollo S2/T2/C by som určite nebral! Mal som v minulosti nedobré skúsenosti z touto značkou stb. Všetky postupne išli "do kytek". T.j. ak to výrobca po hw stránke odrbkáva tak ako v minulosti, tak žiadna sláva!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

no nevim jake mas s tim zkusenosti a z ktereho roku a take kde jsi to koupil, ale my ho mame vic jak pet let a absolutne bez problemu,ovsem koupeny novy v Nemecku.
a odrbkava to prave ten cryptobox vyrabeny v Cine. 👍

medard 1
Registrace: 2/2021

@medard 1

Ja som mal na mysli staršie modely od Edision, konkrétne Edision Argus mini HD 2v1 a Edision Argus mini HD SAT a Edision Piccollo. Na týchto modeloch, na všetkých postupne odchádzali napájacie zdroje, alebo flash pamäte. Ale napr. starší Golden Media UNI-Box 9080 combo - tak ten mi išiel do poslednej chvíle, t.j. pokiaľ som ho nevymenil sa linux. Pevne verím, že ak by som tento GM vytiahol z archívu z garáže, zapnem ho, tak funguje ďalej.
;)

mmiriboy

@radek79

při tomto požadavku je k zamyšlení,jestli ne rovnou novou TV i smart,nevím jak je stará tato,ale třeba klekne a budeš mít další krámy do skříně

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Za mě Krypťouch 752. Lítá mi jich spousta mezi mými ovečkami a na běžné používání zcela bez problémů.
Kdybys chtěl pořizovat novou telku, tak aby měla společný seznam pro pozemní i satelitní programy. (např Finlux) Pro starší lidi bývá přecházení mezi seznamy neřešitelný problém.

krupino

752 a jeho parsekundove vypadky signalu pri prepinani alebo pozerani akosi nespominate :laughing:

tophunter
Registrace: 4/2010

@tophunter

Neregistroval jsem.
Pravda, pozemní tuner není z nejcitlivějších, ale zas taková katastrofa to není.

krupino

@medard 1

Edisiony se delaji v Recku :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

Mal som v prevádzke Edision asi 4 roky, dal som ho známym, funguje doteraz. Mám AB CR 750,752 a bez problémov, žiadne sekanie, výpadky nie sú. Mám v prevádzke Amiko 8250+ so softom na všetky karty Skylink a funguje. Ale AB CR 800 by som nebral. Doteraz mi beží jeden Ariva 202E a s modulom a kartou Skylink ide doteraz. Ale DO je už tretie, lebo ho používatelia doslova zodrali :)))

vw1vw
Registrace: 1/2017

RE:radek79

Mohu doporučit Cryptobox 752 mám ho tři roky běží denně a chodí bez poruchy,přepíná programy SAT-DBVT bez zasekání.

ba193
Registrace: 8/2007

@ba193

:))) :))) :)))
...tak to je malé/slabé zaťaženie stb, keď len prepínaš medzi sat a terestrial. Daj si tam ešte min. share a to nie len z jednej adresy, aspoň z 4-5 adries/rôzne servery a testuj! Popritom používaj nahrávanie, prípadne aj prehrávanie z USB, alebo z HDD. A som zvedavý, že koľko rokov ti vydrží ten tebou ospevovaný Cryptobox?!

mmiriboy

@mmiriboy

Rodiče ho asi moc přetěžovat nebudou.
Já na něm jedu v domácí síti ze dvou adres, nahrávám velmi často na téměř zaplněný 1,5TB disk, občas i dva programy najednou, IPTV a jede už taky minimálně 3 roky.
Jedinou stížnost na soudruhy z NDR v novém softu mám, že po přehrání záznamu až do konce nastává restart. Jinak chválím. Obzvláště možnost při probíhajícím nahrávání si přehrát jiný záznam z disku.

krupino

aj črepy majú svoju životnosť . volá sa to amortizácia a potom rýchlo do kremíkového neba .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@radek79

ty mini comba mám 2 ks pro manželku a sám mám Ami 8265 a ten cryptobox 752 je o malinko lepší-nehřeje se,ber ho.
Já mezi amíkama sedím a jsem vždy na ráně,když se něco kousne(ty mini comba)🤦‍♂️🤦‍♀️😁

korkoran
Registrace: 10/2006

@radek79

Rodiče Vás vychovali a nechali vystudovat, tak jim nekupujte nějaký s.r.a...čky a kupte jim pořádnou televizi. Teď jsem řešil 2 případy - malá levná telka a je to k zoufání, nic to neumí, obraz hroznej. Box bude další krám do bytu, už to vidím - prodlužovačky zadem kolem nábytku, další dráty, hrozný.
Vřele doporučuji SONY XR-50X90S, koupil jí brácha za 25 000, byla v akci, je to miniled, super. Žádný dráty, jede na wifi, YouTube, hlasový, kalibrace audia, 2x DO, pohoda.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Warpik

Presne ako píšeš u mňa 3 roky bez problémov aj sat. tuner aj dvbt2 tuner pre rodičov v pohode-takže cryptobox 752 combo!! :))) :)) :) ;) R^ R^

fiesta
Registrace: 2/2016

@MMorous

přesně,když nemá T2 ,tak to bude starej krám,novou TV a hotovo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@MMorous

A proč,o nové Tv nechtějí ani slyšet a když plasma stále funguje a má krásný obraz..Já mám taky stále plasmu Panasonic a za nic bych ji nevyměnil..

radek79

@radek79

Pokud cena 4500 není problém, tak AX BOX 61 4k ... Enigma2 ... pokud vše nastavíš a oni budou jen přepínat ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Díky

.. všem za rady.. R^

radek79

@radek79

Pořád je to ale starej zastaralej krám, kterej nic neumí. Zkuste si pustit třeba tohle z Tube ve 4K https://www.youtube.com/watch?v=upFoXg7myu8
Nepustíte nebo pustíte v nějakém nižším rozlišení
Tuhle písničku že nová telka není třeba znám, je to dobrej alibismus nepustit prachy. Platí ale jen do tý doby, než rodičům někdo ukáže pořádnou televizi a co vlastně umí. Jenom co umí blbý červený tlačítko co je tam pohádek pro děti

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra