Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DAB

Tak který DAB tuner

Uvažuji o těchto DAB přijímačích.
Technisat Digitradio 143
HAMA DIT2105
HAMA DIT2006
Případně nějaký další s šířkou 430-435mm, černý a barevným displejem.
Máte někdo zkušenosti s jejich citlivostí a selektivitou na DAB?
Díky.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Tak který DAB tuner

Ani jeden z nich !!! Ale ak si obyčajný poslucháč, ktorému nezáleží na kvalite zvuku tak potom ten Technisat 143. Ak si HIFI-sta, tak u všetkých troch prijímačoch nemôže byť ani reči o HIFI. Auna je to najhoršie. Čo je solídne na trhu, tak to je Renkforce RF-DAB-IR1700.

vw1vw
Registrace: 1/2017

@omar3

hledej Noxon Hifi A580 CD

matchboxx
Registrace: 9/2012

Ja som kúpil minulý rok Technisat DIGITRADIO 143 CD a zatiaľ spokojnosť, funguje podľa mojich potrieb a predstáv.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@omar3

Hama určite nie! Nemal som síce možnosť odskúšať túto značku, ale podľa popisu, myslím že tam chýba prehrávanie flac súborov a aj celkovo Hama ako značka u mňa nemá príliš veľkú obľubu.
Ten TechniSat má podľa mňa citlivosť v DAB+ v celku slušnú, samozrejme chcelo by to otestovať aj v iných lokalitách - u mňa doma je príjem signálu v DAB+ veľmi dobrý - nie je potrebné použiť ani externú anténu, postačuje mi klasická prútová anténa (takto mám riešený príjem DAB+ na Soundmaster ICD2070SI). Tento TechniSat má F-vstup pre anténu FM/DAB.

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@omar3

Kupoval jsem minulý týden TechniSat Digitradio 370 CD IR. Nemá Tvoji požadovanou šířku, ale jen 370mm. Citlivost DAB+ dobrá, na vše stačí jen povytažená teleskopická anténa při vzdálenosti vysílačů cca 50km. Má i CD přehrávač /kvůli manželce/ a má internetové radio. Vše funguje jak má, ale do HiFi zvuku má hodně daleko. Jedině to celé "prohnat" přes slušnou aparaturu. Za mne zatím spokojenost až na to HiFi, to budu muset pořešit.

jiriks
Registrace: 12/2018

Jj. Treba kvalitné HIFi... Na audio s bitovým tokom od 48 do 96kbps....

Kasr
Registrace: 8/2008

Lehké dopřesnění. Celkovou zvukovou aparaturu mám od Yamahy, takže mi stačí pouze tuner. Pro příjem DAB proužívám venkovní anténu 1411. Je natočená od Brna na jih, takže brala Rakušáky i Slováky. Co spustili DAB z Děvína, tak mi český 12D zrušil slovenský 12C. Rozdíl je zhruba 40dB.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Bez displeje. Yamaha T-D500. Na Ebay...

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

Pozor na Renkforce rf-irdab-retro1 má veľmi zlú citlivosť.

juro1970
Registrace: 5/2010

Mněl jsem Renkforce RF-DAB-IR1700 má malí displej a horší citlivost než Auna iTuner 320 BT digitální Hi-Fi tuner kterí momentálně vlastním a myslím si že střeva jsou stejné jako Technisat Digitradio 143.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

Dokud se nebude v DAB+ vysílat ve 160 Kb/s a alespoň s kodekem AAC-LC, tak se nedosáhne hi-fi kvality. Další věc je pokrytí signálem, kdy jenom ČRo má celostátní dosah... Já osobně zůstávám u FM.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@vw1vw

Spravne to je takto:
Ak si HIFI-sta, tak nemôže byť ani reči o HIFI pri sucasnych parametroch DAB.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

Majority Fitzwilliam hifi-mám ho 2 roky a naprostá spokojenost.

jethro63
Registrace: 2/2018

Dnes slabší ale použitelný inverzní příjem DABu v Beskydech. Z Německa aktuálně hraje 6 muxů: 5C (DR Deutschland), 5D (Antenne DE), 8B (MDR Thueringen), 9A (MDR Sachsen), 10A (Unterfranken), 11D (Bayern). K tomu RTI cz na 5A a 7A a na 7C se klube Color DAB+. Poznal jsem to náhodou při pravidelném večerním procházení pásma.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel

@AlesHavel

Áno. Koníček ohľadom príjmu staníc je super.
Ale ohľadom počúvania takých sraciek je to zúfalstvo...

Kasr
Registrace: 8/2008

@AlesHavel

Včera Havířov a Třinec Skotsko na 12B-1622km, dneska v Práglu jenom Norsko-1200 :-)

Xmux
Registrace: 11/2009

@Xmux

Wow! No jo, no, z teleskopu bič neupletu, já vím. V mé aktuální situaci je to ale maximum. Snad se časem také dostanu k výraznému upgradu přijímací sestavy. Dvojče XMUX 25Y na rotátoru by se mi líbilo, to ne, že ne. Zdravím a přeji vše dobré! R^

AlesHavel

@AlesHavel

Co máš z toho, u mě taky chodí kovářovic kobyla bosa :-) už i ten technisat s teleskopem se polámal :-) nemám čas :-)

Xmux
Registrace: 11/2009

Vykasli se na barevny displej a sezen si na ebay Yamaha T-D500, zadny z tech dnesnich nema takovou citlivost a zpracovani.

Beatj
Registrace: 9/2020

@omar3

žádný,není zač

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Yamaha T-D500

Nepozorujete na Yamaze T-D500 tuhnutí při pohybu v menu (tune aid) když je v paměti uloženo příliš mnoho stanic (100 a více), což se stává zejména za inverzí? Mám verzi FW "HOST VER 2014 11 19 01" a "DAB VER 4.1.14.EX10040-3". Zatím jsem moc nepátral, zda existuje novější FW, a kde ho případně stáhnout a jakým postupem ho přehrát.

AlesHavel

jako v tom radioamatérském vtipu: "To je jedno, stejně budeš litovat" :-)

ok1sb
Registrace: 1/2019

AlesHavel: Pouze se starym fw, casem to vyresil prave fw.

Beatj

Posledni verze host je z 2018, ty mas prastarou z roku 2014.. ty ho nestahnes, mam ho ze servisni site a potrebujes k tomu specialni program, ktery nemas. Mohu ti to prehrat, ale zadarmo urcite ne. Priprav si tak 1000kč, pokud budes mit zajem.

Beatj

@Beatj

Díky za vysvětlení i nabídku, nacenění je OK. Uvedený neduh staršího FW mě docela limituje, a tak silně zvažuji, že bych tvé nabídky využil. Ještě se ozvu.

AlesHavel

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra