![]() |
|
Společná televizní anténaVím, že pro místní fandy SAT a lovce různých specialit nebude téma společné televizní antény asi trhák, ale beru zdejší komunitu jako významný vzorek uživatelů přijímací techniky. Přesto bych chtěl poprosit o laskavost.Zajímá mě, nakolik je vlastně společná televizní anténa uživateli využívána, tedy tam, kde k dispozici je a zajímá mě i názor těch, kteří jí k dispozici nemají a jak by se stavěli k jejímu využívání, pokud by k dispozici byla. Mám zájem sesbírat co nejvíce odpovědí, aby výsledek měl nějakou vypovídací hodnotu. Sestavil jsem jednoduchý dotazník s pár otázkami, jehož vyplnění nezabere ani minutu. Dotazník i s nějakým úvodním textem najdete adrese: https://www.privatnitechnik.cz/inpage/anketa-sta/ Předem děkuji za váš názor a adminovi za toleranci odkazu. |
mediator12
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 303 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaJsem laik a nemám představu o podnikání v tomto oboru. Ale můj názor je, že dotazník nemá smysl. Statistické vyhodnocování nedá trvale relevantní výsledky. Lidé se chovají podle poměru "kolik zaplatím" / "co za to dostanu". A tento poměr se v čase velice rychle mění. Závisí totiž na okamžitých místních možnostech. Tedy na finančních možnostech lidí, ale i na nabídkách konkurence. Stačí, aby se změnila inflace, zaměstnanost v regionu, nebo třeba kabelovka či poskytovatel IPTV změnili cenu za své služby, a lidi se budou rozhodovat úplně jinak.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@HugoczProto mě zajímá stav nyní, kdy je široká nabídka ostatních možností, vedle satelitu přehršel možností IPTV.Samozřejmě, že se to bude měnit, je to logické a právě ten vývoj bude zajímavý. Proto ten stav teď. Až bude v každém pokoji v bytovém domě optika a ta se rovnou "píchne" do TV přijímače (pokud se v té době bude to zařízení ještě takto nazývat), nebude mít podobný dotazník smysl. Ale ta doba je ještě daleko. |
mediator12
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaPro moje využití jsem v dotazníku postrádal variantu. Používám pozemní vysílání jako zálohu ke kabelovce, případně pro shlédnutí nových programů, než je zařadí kabelovka.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
Slovensko a jiné zem+Omlouvám se lidem ze Slovenska, neuvědomil jsem si, že zde na Parabole je jich spousta.Do dotazníku jsem proto doplnil i možnost vložit že je hlasováno z jiného než českého kraje. Zatracené rozdělení ... |
mediator12
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaSAT.jsem zrušil, používám STA kde máme cca 80 pr.CZ,SK,PL.K tomu Netflix+YouTube, více nepotřebuji. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@mcm1Naprosto přesně.Dát do STA vše, co je v místě možné zdarma, případně doplnit (legálně!) něco málo ze satelitu a to vše prohnat rozvodem do bytů. Podle mě bude okolo 80% obyvatel spokojeno a kdo chce víc, možností je spousta. |
mediator12
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaááááá lovec pokladu. tak jo. u nas v bytovem dome mame STA pouze s pozemnimi programy a to jeste ani mozna ne se vsemi, a vyuziti nejakych 10-15%. nikdo to nechce. vyuziva to jen par lidi kteri nechteji vubec za nic platit. radsi si kazdy zaplati kabelovku zaklad a ma klid a kvalitu. 👍 |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
@mediator12nikdo o to nema zajem. lidi brblaj i kvuli tomu ze ta udrzba STA stoji taky penize. a jak dostanete do STA legalne ORF1 a ORF2, v HD ? napra az bude 5G,6G vlitne ten signal az do bytu a bude po pozemaku a STA kdyz tedy mluvime o te daleke dobe. |
medard 1
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaDobře fungující STA bude mít i v dnešní době spoustu zájemců a to nejen z řad důchodců, kteří nemají zrovna na růžích ustláno. V jednom krajském městě se o dost STA starám, takže vím o čem píšu. Pokud pozemní STA vzbuzuji pachuť, pak především z důvodu, že nefunguje správně(deset let i více na ní nikdo nešáhl). Nedávno jsem dělal servis v jednom paneláku, kde paní hrdě hlásila, že si platí kabelovku, a víte co si vlastně platila? Jenom hlavní programy, které jedou zdarma v DVB-T2, nic víc. Pouze s tím rozdílem, že je měla překonvertované na jiných kanálech, v rámci kabelového headendu. Neskutečné...Do STA dávám nekodované ORF v SD, lidem v panelácích to většinou stačí. Na prémiové kanály jsou jiné IP platformy. Z mého pohledu je dnes SAT příjem CZ programů na brutálním ústupu a kabelovky taky nic extra. Kdyby nebyli paneláky s dezolátními pozemními STA, tak nemají kabelkáři co žrát....On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 938 |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaja sem jednou jako dite pustil 220v do spolecne ant zasuvky. ale nevim jestli se ostatnim neco stalo. |
novice2k
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 245 |
![]() |
|
@medard 1....... az bude 5G,6G vlitne ten signal az do bytu a bude po pozemaku .... cozeco ??? o jaky paralelni dimenzi je rec ? 5G 6G nebo 20G sit muze jet uplne v jinym pasmu a neni problem. asi by to chtelo udelat anketu na vedomosti :) anebo anketu o anketach ....![]() Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@Varos107Jsem rád, že jsem se ve svém názoru nemýlil. Sám bych to nenapsal lépe.Dík. |
mediator12
![]() |
|
BublajsPřesně tak. Čím méně ví, tím víc píše:)) Tihle paranoidní blázni jsou někdy velmi úsměvní.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@mediator12Pisal som Vam do PM |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 426 |
![]() |
|
@DzordzoČetl jsem a díky. |
mediator12
![]() |
|
na toto reagovatod stolu nejde,je tady dost neznámých,např.věkový mix uživatelů v místě STA |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@mediator12Pokud jde o jiné možnosti tak DVB-T2 je u mě stále nejlepší volba. Na RD sice STA není ale kdybych ji v paneláku měl tak bych ji používal. Prémiové programy (HBO, Filmbox, Viasat, Eurosport, Canal+...) nepotřebuji, takže Skylink se nevyplatí. IPTV by sice na 100 Mbit netu jela, ale zase zaostává funkcema, na Primě narozdíl od DVB-T2 nepřetočí reklamu, archiv na 2 týdny nestačí takže dobrá jenom jako záloha na dovolené. Takže bych řekl že bez ohledu na rychlost netu IPTV nenahradí DVB-T2 a DVB-S2, i vedle superrychlé optiky bych dál udržoval koaxiální síť.Pro doplnění, zbytek potřeb mi pokrývá Fransat, Němci na 19.2E, pár neplacených VoD a YouTube. Pomalu začínám objevovat Netflix a Disney+, ale ani ty klasickou televizi nenahradí. T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 125 |
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaSTA mít-nemít . . . asi jak píše Varos. Osobně mám v bytovce výhled s balkónem, tam mám vlastní anténu i satelity a STA nejedu nejmíň 20 let. K Internetu mám i kabelovku základ, kterou nepoužívám, ale pro někoho, kdo nemá starší TV bez DVB-T2 může být STA výhoda.Kdo ale nemá v bytovce nebo paneláku balkon s výhledem, tak si musí vybrat mezi STA, kabelem nebo Internetem. Obecně je STA v panelovém bytě zatím standard. V nových výstavbách je standard i základní připojeni na INternet, v Plzni se dávají už světla. Kabel je zatím option, nebo se jede po telefonní lince/2 páry/ O STA se musí někdo starat. Znám případy, kdy tam běželo kde co ze satelitu, když se ale správce odstěhoval, nastal problém. Uvidíme co nám nabídne budoucnost, pokrok nezastavíš. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
OpravaSorry - někoho, kdo má starší TV bez DVB-T2 může být Kabel výhoda. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 427 |
![]() |
|
@bublajsmame kvalitni STA a udrzovanou,ale stejne,jak rikam o STA je u nas minimalni zajem,a delat to kvuli 6 lidem ? kterym je nakonec stejne uplne jedno co tam jede. ?je valka,krize,chudoba a vy chcete zavadet placenou STA, nebo dokonce tam nacpat ten strasne mezi lidmi oblibenej skylink. to je uplne mimo realitu. a neverte tomu ze pozemak prezije ty nove technologie.👍 |
medard 1
![]() |
|
MorousAno, to je pravda. Místní Elsat skutečně stále konvertuje základní CZ programy, opravdu je ty základní cca 10x do DVB-T. Takže lidi stále jedou na staré plazmičky, či stolní DVD/HDD rekordery. To je pochopitelně pro lidi přínos.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@medard 1Jen si dovolím reagovat.Někde je STA využívána v maximální míře, někde méně. Co se zájmu o ní týče, záleží na skladbě lidí. Poznámka o válce, chudobě a krizi je úplně mimo mísu. Na jednu stranu se pozastavujete nad faktem, že by se mohly doplácet některé programy v STA, na straně druhé propagujete všechny ostatní cesty, které jsou bez výjimky placené, to nedává logiku. A zcela jistě nikdo nechce nikam "nacpat skylink", ale je třeba si uvědomit, že pokud chci přidat do STA satelitní programy (z kódované distribuce), pak je Skylink jediná cesta, protože jako jediný nabízí legální možnost. A samozřejmě je s tím spojený nějaký poplatek. Bavíme se tady o možnostech STA, kde (a bylo to tu i zmíněno) si myslím, že pokud místní podmínky dovolují příjem dalších programů mimo naše muxy (kolega zmínil PL a SK), pak dostanu na účastnické zásuvce bezmála stovku programů a pokud je doplním o nějakých 15 programů ze SAT (za nějakých cca 50.-Kč/měs), pak mám v bytě luxusní nabídku za pár peněz, ze které si v běžném životě drtivá většina lidí zřejmě vybere. A ti ostatní si prostě pořídí jakoukoli plnohodnotnou placenou službu. |
mediator12
![]() |
|
RE: Společná televizní anténaNemam celkovy prehlad, ale z bezneho pozorovania vidiet, ze STA uz davnejsie odzvonilo. Je tu satelit, kablovka, IPTV.DVB-T je vo vacsine pripadov (v mestach skoro bez vynimky) chytatelna na prutovu antenu, alebo nieco male na balkone. Udrziavat STA postrada akykolvek zmysel. Z vacsiny STA na panelakoch zostal uz len vrak, na vacsine uz davno STA nie je. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
Jak kde - Jano HesDVB-T2 v žádné případě nelze chytat v panelácích uvnitř na prut. Jestli něčemu odzvoňuje v STAčkách, tak je to satelitní příjem českých programů. Terestrika je příjem bez poplatků a to bude rezonovat stále. Za základní programy platí jen neinformovaní lidé. Co já už slyšel od mladých lidí v nových RD, že pojedou doma na IPTV a dnes jsou rádi, že si můžou pustit zprávy z DVB-T2. A nejen zprávy...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
![]() |
|
@JanoHelsPokud píšeš o Slovensku, tak to je úplně mimo tuhle debatu, SR se nemůže srovnávat s pozemákem v ČR |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |