![]() |
|
Záznam na flešku z TVZdravímMožná to je okrajová nebo bez významná věc doposud jsem to nepotřeboval ![]() |
pinokio
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 547 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVTakéto časové nahrávanie bezproblémovo rieši každý dobrý externý stb. Pri TV je to skôr o jeho sw výbave a je dosť možné, že sú tam rozdiely aj podľa výrobcov TV.VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 013 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVHlavně abys měl dostatečnou velikost paměti a rychlost. Některé tv vyžadují pouze HDD s minimální velikostí 160GB. U jiných to jde i na 4GB flashku. Většinou je potřeba médium naformátovat v tv. Používá se jiný formát než běžné NTFS nebo FAT32. Stačí zasunout paměť a poté zmáčknout nahrávací tlačítko. Potřebné požadavky by se měly objevit na zobrazovači.Při nahrávání časovačem bývá zobrazovač vypnutý. |
krupino
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVNevím jak jiné značky Tv, u LG oled nastavím časovač a dívám se třeba na jiné usb nebo Skylink live, Netflix, Youtube atd.a Tv mě oznámí začátek a konec nahrávání. Na noc prostě vypnu Tv a ta dále nahrává- NEROSVÍTÍ SE |
habanero
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 207 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVJeště dodatek nahrávám na HDD |
habanero
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 207 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVKdyž naformátuju flaschku v tv, jak jí pak odformátuji třeba na FAT 32?Ptám se proto že dříve jsem si tím zničil flešku 8GB tu jsem měl v tv na aplikace ![]() |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
@pedroPři vysouvání flešťule musíš předtím, buď najít v menu šetrné odebrání, nebo vypnout tv (radši i ze sítě), pár sekund počkat a pak teprve vysunout. Pak si s ní můžeš dělat co chceš. Kdybys ji vysunul třeba při záznamu, tak zničení je téměř Tutovka. |
krupino
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVInak úprimne, nahrávanie na flashku je v dnešnej dobe strašne nepraktická a z môjho pohľadu aj zastaralá činnosť.Už pekných pár rokov, keď chcem, nahrávam na HDD na ktorý majú prístup aj ďalšie moje zariadenia v rámci domácej LAN a Wifi sieti. Čiže žiadne zasúvanie/odpájanie a presúvanie medzi rôznymi zariadeniami USB kľúčov vôbec nehrozí. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@krupinoOna TV si jí sama zformátuje i na aplikace a záznam. Tu flešku na aplikace jsem odsraňoval podle návodu a pak při použití v pc byla nepoužitelná a ani v pc nešla naformátovat, prostě nevyzpytatelný krám jménem SONY. Teď tam mám na záznam 64 GB a na aplikace zase 8GB a vůbec nemám odvahu je vytáhnout. |
pedro
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVPokud fleška, nebo HDD neklekne, tak by měly jít v PC naformátovat. Jen člověk nesmí být úplná lama, a čekat že se zobrazí v "Tento počítač"/exploreru. Chce to použít "správa disků", nebo nějaký freeware program. Oddíl nejdřív odstranit a pak naformátovatDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVJá používám flešku 32GB naformátovanou na FAT32 a televize Finlux ji bez řečí akceptuje.Vkládám a vytahuji i za provozu tv.Samsung a LG již chtějí HDD disk a naformátovat v tv.Vysunutí flešky chtějí potvrdit v menu.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
@JarousSamsung, LG, může být SSD? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 617 |
![]() |
|
@pedro, @tornyTo je taky možný, jak píše geronimoh, že jsi flešku nezničil, jen ji musíš vhodným způsobem naformátovat. Kromě PC to můžeš naformátovat třeba v nějakém set-top-boxu nebo i v mobilu, který má USB-OTG.Jinak na SSD to musí šlapat jak víno. Mám to sice odzkoušené jen na Philipsu, ale nevidím důvod, proč by to nemělo fachčit i jinde a mnohem lépe než plotny. |
krupino
![]() |
|
@krupinoNa SSD to samozřejmě běží jako blesk. Jen bych znovu zdůraznil, že TV si medium naformátuje pro svoji potřebu, takže je v PC běžnými způsoby neviditelné. Odkazuji na příspěvek "geronimoh". U SONY je to např. nenápadná hláška "zaregistrovat disk k nahrávání", a po kliku je vymalováno. Nahrávání bez formátováním disku TV, je možné pouze ze satelitního přijímače. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@krupinoAle zničil, zkoušel jsem jí napravit v nějakém programu i ve správě disku se mi ukázala a v pc za boha nešla naformátovat na NTFS nebo FAT 32 jenom svítila.![]() ![]() |
pedro
![]() |
|
@tornyVyzkoušel jsem rychlou 120GB flešku s SSD a na nahrávání v LG,Samsung a Finlux to hlásí,že si ji tv zformátují.Obyčejná fleška Patriot 35GB FAT32 bez formátování funguje jen na Finluxu.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
@pedroNTFS a FAT32 nie sú jediné formáty na formátovanie HDD, v praxi sa dá bežne stretnúť aj z formátovaním, ktoré sa používa v linuxoch, t.j. exFAT, ext2, ext3, ext4.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVMůj názor je, že pokud by byla fleška zničená, tak by ji neviděl ani správce disků. I když se můžu mýlit. Prvně je potřeba odstranit oddíl, jinak to naformátovat nejde ( u těchto druhů formátů, které nemá windows v oblibě )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVWindows niekedy k diskom všeobecné pristupuje zvláštne.Vytiahol som kartu z mobilu (kde mala veľkosť 64GB). Windows ju chce formátovať. Ale iba na veľkost niečo cez10GB... Ani v správe diskov není možné odstrániť disk a formátovať na celú kapacitu... Ale Android vidí celú kartu aj so súbormi. Aj Linux v ubuntu... Alebo som mal niekedy "poškodené" flešky, Windows si ani neprdol... V linuxe v pohode naformatovana... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 556 |
![]() |
|
RE: Záznam na flešku z TVPodobná skúsenosť ako u "Kasr", už dávnejšie som jednej kamarátke požičal usb flešku, tá fleška bola pripojená na stb, neskôr na tablet a zostala K.O. Vo Windowse si ani neprdla, pomohlo až formátovanie v Linuxe. Samozrejme potom už dokázal rozpoznať túto flešku aj Windows.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
Jak naformátovánExt2 - ext3 - ext4?To win rád nemá a jsou třeba drivery. |
minestra
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 607 |
![]() |
|
@minestraExt2 - ext3 - ext4 nejsou jediné soubory, na které můžete disk např. v Ubuntu naformátovat... |
DPetr
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 440 |
![]() |
|
![]() |