![]() |
|
Edge LED alebo Direct LED?Akojte. Máte niekto reálne skúsenosti s týmto podsvietením na svojich tv? Chcem kúpiť Panasonic 4k ultra hd 50 palcov LED tv Android. Prečítal som rozdiely medzi týmto podsvietením. Názory všetkých možných odborníkov , rôzne testy atď. Chápem ich ale chcem vedieť názory ako to v skutočne je v reále . Odborníci tvrdia že edge LED je horší obraz , že to pri svetlých obrazoch robí tmavé pruhy, zase pri tmavej scéne presvitajú svetlejšie rohy obrazovky atď . Kde je pravda ? Ďakujem za vaše názory |
cumel
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 40 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?direct podsviceni je samozrejme lepsi varianta a volba. nicmene zadne tmave pruhy ani svetlejsi rohy ani jine obrazove deformace jsem pri realnem sledovani nezaznamenal. edge podsviceni tv Sony 8505.pozemni signal. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?Sel bych uz do Oled. Cerna je cerna, obraz super. Ale je to nove, nikdo nevi jak dlouho to vydrzi:) |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 927 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?zbytočne si komplikuješ život. pri tejto uhlopriečke sa dá uvažovať iba o OLED. žiadne QLED alebo QNED. iba OLED a žiadne ale, keby, atďak na to nemáš tak si kúp na Bazoši televízor |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 461 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?pri direct led , stačí posvietenie na 60 % . no nekupuj si ips panel , ale VA panel ,kde je čierna čiernou. keď už tak dobrá volba je qled ,qned nanocell a najlešie už len oled. oled tv je už v dostupnej cene do 1000 €. každý moderný výtvor má svoje muchy . až nájdem fotky tak dám info.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
@cumelMal som tri roky Edge Led.Mal som svetlejsie rohy obrazovky.Ale pri normalnom sledovani to nebolo vobec vidiet.Nic strasne.Teraz mam Direct Led. Homogenita je uplne super.Ziadne svetle flaky.Obidva Philips 48 alebo 50".Dalsi TV bude asi uz OLED. Takze pokial sa rozhodujes tak za mna jednoznacne Direct Led. |
Gustoh
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 169 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?no . mám len jednu fotku , ako to vyzerá keď je podsvietenie od 92 - 100 % po štyroch rokoch. netreba to preháňať . https://imgbox.com/EjB1z1nqvuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoNo to je teda hrozný obraz.![]() Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?zabudol som , že fotky som dal aj na jeden server . ešte , že folia nie je horľavá .https://imgbox.com/tJxNGXu7vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoNo vidíš,já mám na 14.let staré plasmě stále krásný obraz bez problémů..hmmm![]() ![]() |
radek79
Registrace: 7/2022 Příspěvků: 546 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?Už jsem měl pár takto ohořelých direct-led v ruce, ale i dvě s edge-led, kde od žáru prasklo i to rozptylovací "plexi". Ve všech případech to museli uživatelé smažit denně "na plný pecky" několik hodin v kuse, jinak si to nedovedu představit.Výměna direct pásů je jednoduchá, rychlá, většinou jsou skladem i v ČR, naproti tomu všechny edge pásy musím objednávat na Ali, sehnat zde potřebný se mi ještě nepovedlo ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@BrumoTak to je dosť vypálené . Ale to je Direct LED podsvietenie . |
cumel
![]() |
|
@cumelTo není vypálené, to se "odchlipují" difuzory na diodách. |
decmen
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?Ok. Ďakujem za názory . Idem do tv Panasonic TX-50LX800E. Bol som dnes ešte pozrieť vedľa seba tv ,každý s iným podsvietením Edge a Direct ale nejaký rozdiel som moc nevidel. Žiadne presvietene rohy obrazovky pri tmavých scénach nebolo vidieť ,ani nič iné . Odborník mi povedal že tam kde presvitali rohy obrazovky pri tmavej scéne boli staršie typy tv vyrobené uz dávnejšie. Tak uvidím koľko vydrží . |
cumel
![]() |
|
@cumelTak nevím, 50" a 50 Hz panel za 18 litrů.... |
decmen
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?Zvazil by som aj Panasonic TX-49JX940E. |
milanke
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 52 |
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?50LX800E ajajaj.👎 |
medard 1
![]() |
|
@decmenno kupovat nahradni dily na AliBaba tak dik teda,to se pak nedivim ze to nic nevydrzi,ani tu zaruku. 👎 |
medard 1
![]() |
|
@cumelTV s kvalitním obrazem začínají na úhlopříčce 55 palců. Tvoje volba Paňák TX-50LX800E je 50ti hercová televiz. Nevím co s tím chceš dělat za slávu, já bych to nechtěl ani za desítku. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
@cumelkdyz uz Panasonic tak ten nejlepsi model mezi LED a to Panasonic TX-55LX940E. rozdil oproti 800E par tisic. rozpocitej to do 10ti let a mesicne par korun.![]() |
medard 1
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?5 rokov na telku postačí . myslím aby sa nepokazila . aj tak sa kúpi nový. po piatich rokoch to udržujú pri živote len kolenovrti .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@Brumotak asi beres sto litru mesicne. ale normalni lidi delaj i za 15az20. |
medard 1
![]() |
|
@medard 1proč píšeš LED TV, když je to LCD ? Co je potom OLED ? LED Tv by přece nepotřebovala podsvíceníDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
@Hypnosto je otázka jak dlouho vydrží OLED. No od roku 2022 musí dle zákona EU vydržet výrobky 8-10 let. Koupil jsem loňskou OLED, tak uvidíme, jestli vydrží to co plasma, ta už jede dvanáctý rokDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
@geronimohmomentalne mluvime o modelu 55LX940E coz je LED.pletes si to s micro led coz je neco jineho a take mnohem drazsiho. |
medard 1
![]() |
|
RE: Edge LED alebo Direct LED?No a ja som si myslel že tv zo super parametrami je jedno či má 50" alebo 75". Tv používam iba pre sledovanie filmov . Nepoužívam ju na akékoľvek hry . Sledujem ju z cca 3,5 metra , tak preto tých 50". |
cumel
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57 | |
![]() |
|
![]() |