Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

SAT-Blu-ray DVD Rekorder Panasonic DMR-UBS90EG

Hezké Vánoce přeji a jdu na vás s dotazem. Přemýšlím o vyši uvedeném přijímači. Nyní mám Freesat a protože mám rád CS Film, chtěl bych si z něj nahrávat pár filmů, které někdy nestíhám sledovat... Má někdo tento přijímač a je s ním spokojený? Předpokládám, že k tomu musím dokoupit modul Irdeto a do něj dát svou kartu Freesat. Který modul Irdeto byste mi doporučili? Trochu laboruji, zda nekoupit ve verzi Panasonic DMR-UBC90EG, který přijímá DVB-T, jen mám obavy, jestli za pár let zase nezmění normu vysílání a pak vyhodím 20tis oknem....poněvadž co jsem se doslechl nemá tento rekordér žádné vstupy (což nechápu proč), takže už ani z kamery si nic nepřevedu a nevypálím....Nejlépe by bylo, kdyby mělo tunery dva, ale takový přijímač jsem nenašel.... Děkuji za radu.

Věnuji se dálkovému příjmu VKV, přes přijímač xdr. Anténa Kathrein- Horizontálně, Iskra - Vertikálně a rotátor.... Na Třebívlicku /Ústecký kraj/ chytám rádia z Prahy, Jihlavy, Jauerlingu, Kahlenbergu... Nyní se chci věnovat příjmu rádií v DABu....

Marcel,
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SAT-Blu-ray DVD Rekorder Panasonic DMR-UBS...

Flešku nebo externí hdd k jakémukoliv sat.přijímači.

Filmy opakují několikrát do roka,zvlâště na placených kanálech....škoda času s nahráváním. Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Prvně ti napíšu proč nemá vstupy - legislativní omezení. Cituji z jednoho eshopu : "Rekordér Ultra HD 4K nesmí mít vstupy, smí nahrávat pouze z integrovaného tuneru a pouze televizní vysílání. Nahrávku, kterou vytvoří, lze přehrát pouze na přístroji, který nahrávku pořídil, ne jinde. Takový výrobek nesmí mít ani žádné analogové výstupy, které neumožňují ochranu proti kopírování."

Mám předchůdce v HD se sat. tunerem. Přístroj plusy i mínusy. Na satelitní nebo pozemní příjem jsou lepší přístroje, pokud nemíníš vše vypalovat na BD média. Ale rozhodnutí je na tobě

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

Jinymi slovy to ma tolik omezeni ze je to vlastne nanic.

chocholos
Registrace: 11/2007

Mám tento prístroj a používam ho s modulom a kartou DIGI. Predchodcu som používal so svojim modulom na SKY DE a neskôr na Freesat. Na Tvoj účel použitia ideálny, len drahý kvôli iným funkciám. Veľké množstvo funkcií vrátane sieťových. Treba sa pohrať s nastavením. Chocholos hovorí o niečom čo nepozná... Nech Ti napr. poradí iný prístroj, ktorý dokáže zapauzovať LIVE nahrávanie. Nahrávky nemusíš len vypalovať, dostaneš ich von aj cez USB. Kvalita obrazu je excelentná.

nikino
Registrace: 1/2009

@nikino

K téme nemám nič, vopred teda pardón že vstupujem do debaty, ale zaujalo ma že píšeš že používaš na príjem SKY DE modul? Je taká možnosť? Bol som v tom že od SKY DE iba ich príjimač. Minule som aj hľadal možnosť príjmu M7 DE, ale nikde nájsť ceny ohľadom tohto operátora. Ale SKY DE a možnosť príjmu cez modul CI je zaujímavé. Vieš mi k tomu niečo bližšie dodať? keď aj cez SS. Dík.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami

@geronimoh

Děkuji za odpověď, ještě dotaz nejen na "geronimoh" Takže když si vypálím něco na BluRay disk z tohoto rekordéru, disk si na jiném přehrávači nepustím?

Věnuji se dálkovému příjmu VKV, přes přijímač xdr. Anténa Kathrein- Horizontálně, Iskra - Vertikálně a rotátor.... Na Třebívlicku /Ústecký kraj/ chytám rádia z Prahy, Jihlavy, Jauerlingu, Kahlenbergu... Nyní se chci věnovat příjmu rádií v DABu....

Marcel,

Nikino

Nechci Ti teda odporovat, ale zapauzování live Ti udělá každý linux cheapcheap přístroj s aktivovaným permanent-timeshiftem, jestli na flash-usb, nebo lépe na hdd, to už je jedno. Chocholos "pozná" a vyjádřil to velice trefně a slušně v jedné větě...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@Marcel,

Pokud nahrávku vypálíš na BD disk, tak ten lze přehrát na čemkoliv. Pokud jde o nahrávky na HDD nebo FLASH disk, tak ty budou šifrované a přehratelné jen na tom tvém konkrétním BD rekordéru. Nejlíp si stáhni manuál pro ten přístroj a pročti co a jak má povolené. Ten můj starší model má bloklý upscaling tak, že SD nahrávky na BD disk vypálí leda v SD a taky má u SD omezený datový tok a tak podobně.

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@Tami, @tukan

@Tami: Sky DE len minulosť, dnes to už samozrejme nejde.
@ tukan: hovoríme o dvoch rozličných veciach, skús si s tým cheap cheap linuxom robiť live zostrih záznamu...Môj názor na chocholosovo vyjadrenie nezmením.

nikino
Registrace: 1/2009

@nikino

Vážne si presvedčený, že Sky DE dnes už nejde...? ;)

https://i.postimg.cc/QMvQ8QWN/Sky-Comedy-HD.jpg

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Pokud nepotřebuješ vypalovat nahrávky na BluRay, tak je lepší nějaký linuxový box s HDD a k tomu nějaký levný BluRay přehrávač. Sice to budou dva přístroje, ale bude to dost možná i levnější.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra