Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

závadu na kabelu?

Nemáte někdo zkušenosti s touto závadou?. Parabola 80ka, satelitní přijímač pro Skylink. Měřeno měřícím přístrojem Promax II+. Na kabelu u přijímače vidím napájení konvertoru ale signál žádný. Na střeše z konvertoru signál i napájení konvertoru bez problemů. JaKá závada může být na kabelu? Konveror i přijímač vyměněn za nový, stejná závada. Děkuji za info.

Modřina
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: závadu na kabelu?

Měl jsem kdysi podobný problém a byl ve zkratu f konektor... ucvakl jsem a nalisoval nové a vše se rozběhlo.

VU+ DUO4K SE (FBC-S2X + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C) Vti 15.x.x, Zgemma H9 combo 4K - OpenATV 7.4, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET (19,2 + 23,5)

Wozi
Registrace: 1/2015

Mal som rovnaký problém, pomohla len výmena káblu.

johan10
Registrace: 1/2008

Může s ním být cokoliv, změřil bych ho ohmicky (na zkrat i průchodnost), hlavně zkonrolovat zmíněné konektory (oxidace, dotyk stínění ...). Nevrtalo se nebo něco montovalo v jeho údajné trase apod.

Warpik
Registrace: 9/2016

Dnes podobný problém: dolu vysoký odber 270 mA a žiadny signál, na streche monoblok 83 mA signál ok, našiel som zoxidovanu spojku na trase. Oprava , výmena spojky a všetko ok.

satan
Registrace: 1/2006

Třeba může být i přerušený kabel na půdě i od zvířátek co tam žijí. Osobní zkušenost u zákazníka v Kostelci n. L.

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Modřina

Bylo by dobré posoudit věc, kterou jsi nepopsal. Jelikož vidíš napájení u přijímače, tak kabel není úplně přerušený, ale bylo by vhodné porovnat odběr LNB přímo u antény s odběrem na konci kabelu a vzít v úvahu jeho délku. Pokud je proud zásadně odlišný, pak je kabel jistě vadný. Je velice pravděpodobné, že bude plný vody. Především u bílých kabelů je to velmi častá závada. Bílý obal snadno praskne a kabel se zaplní vodou. Už jsem viděl případ, kdy voda protekla eFkem až do přijímače. Takže výměna kabelu Tě pravděpodobně nemine!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Modřina

Kábel nechať pripojený k STB, odpojiť od LNB a premerať voltáž pri HaV polarizácii. Malo by to byť 14/18 V - ktorá polarizácia koľko už neviem ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@Modřina

Přikláněl bych se k Enikovi. Sám jsem u zákazníka na stejný problém narazil, voda prosákla tímto "vodovodem" až do sat. přijímače. Přijímač byl ještě v záruce a zákazník ho chtěl reklamovat. Bohužel marně.

jiriks
Registrace: 12/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra